Kategoriassa Juttusarjat \\ Luomukaapilla

Inspiroiduimme: Hanna Ruax

Pihasali-joogastudion omistaja, korusuunnittelija Hanna Ruax inspiroituu keittiössä ja vaatekaapilla Karibian kuuman rohkeasta asenteesta, Rihannan uusimmasta albumista ja plantaani-keittobanaanista.

hrluomukaapilla10

Mitä olet viime aikoina keittiössä kokannut?

En mitään! Tämä on ensimmäinen vapaapäiväni kuukauteen, ja jääkaappini on ruuan hautausmaa. Kiireessä pidän huolta itsestäni syömällä hyvin ulkona. Kun elämä rauhoittuu, lähipiirini ihanat naiset kokoontuvat Hannan keittiössä. Tykkään kokata, rakkaus hyvään ruokaan periytyy semi-pro-kokki-isältäni.

[metaslider id=23607]

Mitä Hannan keittiössä syödään?

Hyvää kasvispainotteista ruokaa. Innostun libanonilaisista, kreikkalaisista, itämaisista ja karibialaisista mauista. Hyvin maustetut tuoreet raaka-aineet sekä makean ja tulisuuden harmonia ovat heikkouteni.

En ole mikään pyhimys keittiössä. Ollessani täysvege pari vuotta, huomasin, ettei se toiminut itselläni, voin heikosti ja huimasi. Akupunktiohoitajani Denis suositteli ottamaan kerran viikossa lihapäivän, ja niin olen siitä asti toiminut. Kun harvoin itse valmistan lihaa se on riistaa tai luomua.

Ruokakaapistani löytyy aina laadukasta oliiviöljyä, Prasadin Justinen tekemää gheetä, kookosöljyä, luomu mausteita, kristallisuolaa..

hrluomukaapilla2

Minkälainen eettinen kuluttaja olet?

Tietoisuuden eettisestä kuluttamisesta laukaisi nuorena Chiquita-banaanit. Ihmisten työolot mietityttivät, ja edelleen mietin paljon mistä hankintani ovat peräisin.

En shoppaile tavarataloissa, haluan miettiä ketä hankintani hyödyttävät. Nais- ja pienyrittäjyys sekä paikallisuus ovat lähellä sydäntäni ja ostoksiani ohjaava asia. Vaikkapa nuorten naisten perustaman Mádaran kosmetiikka on minulle luonteva valinta.

Kauppareissuni saattavat kestää kauan, osittain koska syynään e-koodit, mutta myös koska pyrin valitsemaan vähiten huonon vaihtoehdon. Teen ostokset monesti useassa kaupassa kerralla. Piipahdan kauppatorilta kalaa, hallista jotain muuta, ja vielä täydennystä Ruohonjuuresta.

Kiinnitän huomiota tuotteiden pakkaukseen, ja suosin mielelläni lasi- ja biohajoavia pakkausmateriaaleja.

hrluomukaapilla6

Mitä siivouskaapistasi löytyy? 

Ecoveria. Pesen tiskit, kaikki pinnat, wc:n ja koko muun kodin riittoisilla Ecoverin tuotteilla. Pidin siitä, kun pulloja pystyi ennen uudelleen täyttää Ruohonjuuressa.

hrluomukaapilla5

Kerro kotisi sisustuksesta?

Minun ja Onni-koirani koti onsattumasisustettu” ja vain vähän on hankittu uutena. Sohva on Kallio kierrättää -ryhmästä, penkit kierrätysliikkeestä, sänkylavat dyykattu, lipasto perheen kesämökiltä ja taide ystävien tekemää. Olen perinyt mummiltani huonekaluja, ja seinälläni roikkuu hänen tekemänsä ryijy. Piano on isoisäni Viipurista sodan tieltä pelastama.

Muuttaessani kotoa, minulla oli 60’s/70´s-design-vaihe, ja olen mm. huutanut Uten.Silon alkuperäinen 60-luvun kotelotaulun. Verner Pantonin valopöytä on toinen aikakauden kirpparilöytö.

hrluomukaapilla7

Mitä nämä viisi runsasta vaatekaappia pursuavat?

Vaatteita vuosien takaa. Olen ollut saman kokoinen yli 15 vuotta, ja useat vaatteistani ovat kulkeneet matkassani yli 10 vuotta. Työskennellessäni vaatetusalalla Ivana Helsingillä, mietin pitääkö olla yksi ainoa tyyli. Tällaisella monitekijällä se on mahdotonta. Jo lapsena leikin rooleilla ja vaihdoin viisi kertaa päivässä vaatteita.

Suunnittelemani Nannanda-korut ovat 80–100 % kierrätysmateriaaleista valmistettu, ja tuntuisi hassulta, jos työ stylistinä ei noudattaisi samaa logiikkaa ja filosofiaa. Suosin paikallissuunnittelijoita sekä kierrätystä, mutta eksyn myös ketjukauppoihin toisinaan.

Isoisoäidin vanhan lammasturkin olen saanut perintönä suvultani, uutena en sellaista hankkisi. Myöskään vaatekaapilla en ole mikään pyhimys, eikä ole tarkoituskaan. Mutta kaikki hankinnat ovat merkityksellisiä ja harkittuja.

Teen löytöjä kesäkirppareilta, kuten Hietsusta. Siivouspäivät ovat sopivan häröjä aarteenetsintäpaikkoja.

hrluomukaapilla9

Kurkataanpa kauneuskaappiisi!

Yritän hoitaa itseäni ensisijaisesti aina luonnollisesti. Se juontuu jo lapsuudesta, jolloin flunssa lääkittiin valkosipulilla villasukissa. Äidiltä saadulla A.Vogelin Luonto, paras lääkitsijä -kirjalla on ollut paljon käyttöä.

Vasta vaihdettuani täysin luomuun huomasin miten herkkä olenkaan. Saatan kerran kuussa käyttää hajuvettä, mutta tuoksun useammin eteerisiltä öljyiltä, joita käytän myös muuten hyvinvoinnin tukena. Kookosöljyyn sekoitettu eucalyptus, greippi ja muut sitrustuoksut tuoksuvat ihanalta iholle levitettynä.

Suomen talvessa ei ole aina helppo tuntea oloaan hehkeäksi, ja kosteutus on tärkeää. Luottotuotteeni ovat Khadin Violey-öljy vartalolle ja Mádaran Nokkos-monitoimivoide. Zuiin meikit ovat parhaita, enkä käytä muita!

hrluomukaapilla8

Vinkkisi eettisempään kuluttamiseen?

Yksinkertaista. Mieti kolme asiaa, jotka ovat mahdollisia omassa elämässä muuttaa. Jos kaiken mullistaa kerralla, sitä jaksaa viikon. Yksi helppo muutos houkuttelee jatkamaan. Arvokkaammat luomutuotteet ovat muuten myös usein markkatuotteita paljon riittoisampia.

hrluomukaapilla4

Suosittelen nyt:

Kalevankadun Kuppi & Muffini: hyvää lisäaineetonta ruokaa ja itse tehtyä leipää!

Erikinkadun intiimi ja kuppila-fiiliksen Cafferino Oba: libanonilaistyylistä ruokaa, baklavaa sekä Yazkan raakakakkuja!

Luomukaapilla-sarjassa tutustumme inspiroivien ihmisten tapaan kuluttaa eettisemmin.

 

  • Kategoriassa Ruoka \\ Vastuullinen elämä

    5 trendiä, jotka ruokabrändin tulisi vuonna 2024 tietää

    Inflaation vaikutuksesta kuluttaja joutuu nyt miettimään ruokakaupassa entistä tarkemmin, mitä ostoskoriin sujahtaa. Myös tiedostavalla kuluttajalla, jota lähtökohtaisesti kiinnostaa miten omat ruokavalinnat vaikuttavat ympäristön hyvinvointiin, vaakakupissa painavat nyt taloudelliset realiteetit. Miten varmistamme, että vastuulliset ruokavalinnat pysyvät edelleen kuluttajien mielessä?

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen saat meiltä uusimmat ja inspiroivat vinkit tiedostavan lifestylen maailmasta.
Noudatamme zero waste-periaatetta myös viestinnässämme.