Kategoriassa Kauneus ja hyvinvointi

3 askeletta hyvinvoivaan kesäihoon

Millaisia tuotteita kannattaa suosia aurinkoisilla keleillä? Tässä jutussa jaamme kolme tärkeää askelta hyvinvoivaan ja hehkuvaan kesäihoon sekä vinkkaamme lempparituotteistamme!

1. Varjele ja suojaa

Tärkein tuote kesällä – tai oikeastaan aina keväästä alkusyksyyn – on aurinkosuoja. Laadukas aurinkovoide suojaa ihoa UVA ja UVB -säteilyltä sekä ennenaikaiselta ikääntymiseltä ja aurinkovaurioilta.

Me vannomme fysikaalisen aurinkosuojan nimeen: Fysikaalinen eli mineraalipohjainen aurinkosuoja muodostaa iholle säteilyä heijastavan pinnan, eikä se imeydy ihoon kuten kemialliset suojat, jotka muuttavat uv-säteilyn lämmöksi. Luonnonkosmetiikkasertifioidut fysikaaliset aurinkosuojat ovat turvallisia lapsille, herkkäihoisille sekä ympäristölle, sillä ne eivät sisällä häiritseviä kemikaaleja tai mikromuoveja.

Paras keino välttyä auringon haittavaikutuksilta on yksinkertaisesti välttää sitä erityisesti keskipäivällä, kun UV-lukemat ovat korkeimmillaan. Silloin on parasta pysytellä mahdollisuuksien mukaan sisällä tai varjossa sekä pyrkiä suojaamaan ihoa vaatteilla. Pakkaa piknik-kassiin hellehatun ja pitkähihaisen lisäksi mukana kulkeva aurinkovoidepuikko, jota voi lisäillä helposti nenänpäähän ja otsarajaan. Aurinkosuojaa kannattaa lisätä pitkin päivää ja tuotteen määrän kanssa ei tarvitse kitsastella!

Sugarin vinkki:Laboratoires de Biarritzin sävyttävä aurinkosuojavoide toimii kätevästi yhtä aikaa aurinkosuojana ja meikkipohjana. Jos sävyn valitseminen on haastavaa, kahta sävyä voi myös miksata keskenään.” – Saana


MOSSA Natural Sun SPF 20 Mineral Sunscreen -aurinkovoiteen silkkinen ja kosteuttava koostumus sisältää runsaasti beetakaroteenia, omega-rasvahappoja, vitamiineja ja antioksidantteja. 

Jo klassikkoasemaan noussut Laboratoires de Biarritz Aurinkovoidespray SPF 30 ei jätä jälkeensä valkoista pintaa. Vettähylkivä aurinkosuoja tuoksuu raikkaalta kookokselta. Tuotteesta on saatavilla myös SPF 50 -versio.


Vinkki sävyttävää, peittävää ja korkeaa aurinkosuojaa suosivalle: Whamisa Organic Flowers BB Pact SPF 50 BB-voide luo kasvoille kauniin meikkipohjan ja samalla tehokkaan suojan ulkoisilta haittatekijöiltä.

Laboratoires de Biarritzin sävyttävä aurinkovoidepuikko 50-suojakertoimella on suunniteltu erityisesti kasvojen, kaulan ja dekolteen herkälle iholle.  Helppo kantaa mukana ja lisätä suojaa tarvittaessa. Kesän luottotuote!


2. Puhdista ja kuori

Jos aurinkosuojan lisääminen on yksi kesäisen ihonhoitorutiinin tärkeimmistä vaiheista, sen huolellinen puhdistus tulee olennaisena kakkosena.

Iholle suojaavan kalvon muodostava fysikaalinen aurinkotuote on tärkeää poistaa perinpohjaisesti, ettei se kerrostu ja jää ihon pinnalle tukkimaan huokosia. Paras tuote fysikaalisen aurinkosuojan puhdistamiseen on öljypohjainen puhdistustuote. Laadukas öljypuhdistustuote on kevyt ja veden kanssa emulgoituva, eikä jätä iholle rasvaista tunnetta.

Jos haluat tehostaa puhdistusta, ota käyttöön ihon kaksoispuhdistus: puhdista iho öljypohjaisen tuotteen jälkeen vielä vesipohjaisella tuotteella, kuten puhdistusmaidolla tai -geelillä. Kaksoispuhdistuksen voi tehdä samaan tapaan myös vartalon iholle!

Aurinkosuojan käytön myötä ihon ajoittainen kuorinta nousee myös tärkeään rooliin osana ihonpuhdistusta. Hellävarainen kuorinta poistaa kasvojen ja vartalon iholta aurinkotuotteiden jäämät sekä kuolleen ihosolukon ja tekee näin ihosta kirkkaamman ja vastaanottavaisemman kosteuttaville tuotteille. Mekaaninen kuorinta on turvallinen vaihtoehto kesällä, erilaisten happokuorintojen kanssa on syytä olla varovaisempi, sillä ne voivat herkistää ihoa auringolle.

Sugarin vinkki: ”Suosin aina aurinkosuojaa käyttäessäni tuplapuhdistusta. Tykkään käyttää puhdistuksessa esimerkiksi Laboratoires de Biarritzin puhdistusmaitoa tai misellivettä.” – Ona


Laboratoires de Biarritz Cleansing Oil puhdistaa fysikaalisen aurinkosuojan kasvoilta tehokkaasti. Jatka halutessasi kaksoispuhdistukseen sarjan puhdistusmaidolla.

Evolven Super Berry Shower Oil -suihkuöljy puhdistaa sitkeimmänkin aurinkosuojan vartalolta samalla kosteuttaen ja raviten ihoa.

Laboratoires de Biarritz Radiance Scrub -kuorinnan sisältämä kookoksenkuorijauhe ja risiinivaha toimivat kuorintavoiteen mekaanisesti kuorivina kasviperäisinä ainesosina. Hello, kuulas iho!

Vartalon ihon hellästi kuoriva Urtekramin Soothing Lavender Scrub -vartalokuorinta hemmottelee aisteja laventelin tuoksulla ja hoivaa pajunkuoriuutteella, probiooteilla ja hyaluronihapolla.


3. Hoida ja heleytä

Aurinko lisää kosteuden haihtumista iholta, mikä voi tuntua iholla pintakuivuutena tai kiristävyytenä. Tarjoa siis janoiselle ja punoittavalle iholle hoivaa: ylläpidä kosteustasapainoa suihkauttamalla päivän mittaan raikastavaa kasvovettä, levitä auringosta ärsyyntyneelle iholle after sun -voidetta ja valitse illalla rauhoittavia raaka-aineita sisältävä kasvonaamio.

Auringolle altistumisen ja ikääntymisen myötä iholle voi myös ilmaantua pigmenttimuutoksia. Hyperpigmentaatio on vaaraton ja luonnollinen reaktio, mutta pigmenttiläiskiä voi ennaltaehkäistä korkealla aurinkosuojalla sekä häivyttää ihoa kirkastavia ja tasoittavia ainesosia sisältävillä tuotteilla.

Päivetystä korostavat ja itseruskettavat tuotteet ylläpitävät ihon tasaista sävyä ja hehkua turvallisesti ilman auringon haittavaikutuksia. Itseruskettavien tippojen avulla päivetyksen syvyyttä on helppo säädellä sekoittamalla haluttu määrä kasvovoiteen sekaan. Muista kuoria iho huolella ennen itseruskettavan levitystä, jos mielit saada tasaisen ja pitkäkestoisen lopputuloksen. Ihon melaniinin tuotantoa edistävät raaka-aineet, kuten porkkana ja kehäkukka, sisältävät runsaasti ihon melaniinin tuotantoa edistäviä karotenoideja, jotka edesauttavat syvempää päivetystä. Älä kuitenkaan unohda aurinkosuojaa!

Sugarin vinkit:

”Paras kauneusvinkkini kesään on Laboratoires de Biarritzin itseruskettavat tipat – laitan muutaman tipan kosteusvoiteen joukkoon ja kasvoille tulee ihana, kevyt päivetys.” – Aino

”Kesällä tykkään pitää ihonhoitorutiinin minimalistisena ja käytän vaan kahta tuotetta. Whamisan Deep Rich Toner ja Mossan Vitamin Cocktail -kasvoöljy riittää minulle hyvin.” – Oona

”Suihkin kesäisin päivän mittaan kasvovettä raikastamaan ja kosteuttamaan ihoa. Antioksidanttirikasta oliivinlehtiuutetta sisältävä Whamisan Olive Leaf Mist on yksi suosikeistani!” – Roosa


Laboratoires de Biarritz After Sun -emulsio sisältää runsaasti antioksidanttista patentoitua Alga-gorria -yhdistettä, joka kosteuttaa, uudistaa ja suojaa ihoa auringon jälkeen.


Kiristääkö iho auringossa oleilun jälkeen? Levitä kasvoille Erisan+ kasvonaamio, jonka sisältämät prebioottiset ainesosat tasapainottavat ja rauhoittavat ihoa.

Kullanhohtoinen Frantsilan Kehäkukka & Porkkana -kasvoöljy edistää päivettymistä ja antaa iholle kauniin lämpimän hehkun.

Bioearth Mandelic Acid 2% + Sea Daffodil boosterin mantelihappo ja hietamerinarsissi aloe veraan ja hyaluronihappoon yhdistettynä ovat ihanteellisia tasoittamaan ihon pigmenttimuutoksia.

  • Kategoriassa Ruoka \\ Vastuullinen elämä

    5 trendiä, jotka ruokabrändin tulisi vuonna 2024 tietää

    Inflaation vaikutuksesta kuluttaja joutuu nyt miettimään ruokakaupassa entistä tarkemmin, mitä ostoskoriin sujahtaa. Myös tiedostavalla kuluttajalla, jota lähtökohtaisesti kiinnostaa miten omat ruokavalinnat vaikuttavat ympäristön hyvinvointiin, vaakakupissa painavat nyt taloudelliset realiteetit. Miten varmistamme, että vastuulliset ruokavalinnat pysyvät edelleen kuluttajien mielessä?

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen saat meiltä uusimmat ja inspiroivat vinkit tiedostavan lifestylen maailmasta.
Noudatamme zero waste-periaatetta myös viestinnässämme.