Kategoriassa Ruoka

3 x paras vegeburgeri

Maistuisiko sinulle parhaiten vegaaninen, perinteinen vai itämaisittain maustettu hampurilainen? Sugar testasi vegepurilaiset puolestanne ja paljastamme nyt muutaman suosikkipaikoistamme Helsingissä. 

untitled-2

Soi Soi

Kasvisravintola Soi Soin kasvishampurilainen toimii hyvänä ”sisäänheittopurilaisena” sellaiselle, joka kaipaa hampurilaisen väliin kunnon pihviä. Rapea sämpylä on täytetty murealla soijapihvillä, kookoksesta valmistetulla juustolla, vegaanisella majoneesilla ja runsaalla salaatilla. Kaiken kruunaavat rouskuvat seitan-lastut (eettinen vaihtoehto pekonille!), jotka on maustettu talon salaisella marinadilla – yrityksistä huolimatta kukaan ei ole vielä onnistunut urkkimaan tarkoin varjeltua reseptiä itselleen. Jälkiruoaksi voi nauttia vaikkapa lämmittävän kupillisen taivaallista chai-lattea.

Vaasankatu 9

untitled-1

AlppiTori

Ravintola AlppiTorin vegeburgeri on jo noussut monen kasvissyöjän kestosuosikiksi, mutta iloksemme ruokalistalle on vähän aikaa sitten lisätty myös täysin vegaaninen purilainen. AlppiTorin vegaaninen burgeri sopii avokadon rakastajille: sen välissä ei ole pihviä, vaan runsaasti tuoretta avokadoa. Raikkaasta annoksesta ei seuraa samanlaista ähkyä kuin hampurilaisaterioista yleensä, mutta vatsan saa silti täyteen. Kirpeässä chimichurri-kastikkeessa tuntuu pieni chilin polte, joka taittaa juuri sopivasti täyteläistä avokadon makua.

Kirstinkatu 15

untitled-2b

 

OmNam

Suuri osa Helsingin kasvisravintoloista on keskittynyt Kallioon, mutta onneksi keskustankin alueelta alkaa olla yhä helpompaa löytää herkullista kasvisruokaa. Yksi näistä paikoista on Annankadulla sijaitseva kasvisravintola OmNam, jonka listalta löytyy mainio vegeburgeri. Briossisämpylän välissä on nyhtökauraa, linssejä tomaatti-inkiväärimarinadissa ja makeaa chipotle-kastiketta. Makumaailmassa on itämaisia vivahteita, joita rapea punakaali-slaw raikastaa.

Annankatu 29 B

  • Kategoriassa Ruoka \\ Vastuullinen elämä

    5 trendiä, jotka ruokabrändin tulisi vuonna 2024 tietää

    Inflaation vaikutuksesta kuluttaja joutuu nyt miettimään ruokakaupassa entistä tarkemmin, mitä ostoskoriin sujahtaa. Myös tiedostavalla kuluttajalla, jota lähtökohtaisesti kiinnostaa miten omat ruokavalinnat vaikuttavat ympäristön hyvinvointiin, vaakakupissa painavat nyt taloudelliset realiteetit. Miten varmistamme, että vastuulliset ruokavalinnat pysyvät edelleen kuluttajien mielessä?

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen saat meiltä uusimmat ja inspiroivat vinkit tiedostavan lifestylen maailmasta.
Noudatamme zero waste-periaatetta myös viestinnässämme.