Kategoriassa Ruoka

3 x paras vegeburgeri

Maistuisiko sinulle parhaiten vegaaninen, perinteinen vai itämaisittain maustettu hampurilainen? Sugar testasi vegepurilaiset puolestanne ja paljastamme nyt muutaman suosikkipaikoistamme Helsingissä. 

untitled-2

Soi Soi

Kasvisravintola Soi Soin kasvishampurilainen toimii hyvänä ”sisäänheittopurilaisena” sellaiselle, joka kaipaa hampurilaisen väliin kunnon pihviä. Rapea sämpylä on täytetty murealla soijapihvillä, kookoksesta valmistetulla juustolla, vegaanisella majoneesilla ja runsaalla salaatilla. Kaiken kruunaavat rouskuvat seitan-lastut (eettinen vaihtoehto pekonille!), jotka on maustettu talon salaisella marinadilla – yrityksistä huolimatta kukaan ei ole vielä onnistunut urkkimaan tarkoin varjeltua reseptiä itselleen. Jälkiruoaksi voi nauttia vaikkapa lämmittävän kupillisen taivaallista chai-lattea.

Vaasankatu 9

untitled-1

AlppiTori

Ravintola AlppiTorin vegeburgeri on jo noussut monen kasvissyöjän kestosuosikiksi, mutta iloksemme ruokalistalle on vähän aikaa sitten lisätty myös täysin vegaaninen purilainen. AlppiTorin vegaaninen burgeri sopii avokadon rakastajille: sen välissä ei ole pihviä, vaan runsaasti tuoretta avokadoa. Raikkaasta annoksesta ei seuraa samanlaista ähkyä kuin hampurilaisaterioista yleensä, mutta vatsan saa silti täyteen. Kirpeässä chimichurri-kastikkeessa tuntuu pieni chilin polte, joka taittaa juuri sopivasti täyteläistä avokadon makua.

Kirstinkatu 15

untitled-2b

 

OmNam

Suuri osa Helsingin kasvisravintoloista on keskittynyt Kallioon, mutta onneksi keskustankin alueelta alkaa olla yhä helpompaa löytää herkullista kasvisruokaa. Yksi näistä paikoista on Annankadulla sijaitseva kasvisravintola OmNam, jonka listalta löytyy mainio vegeburgeri. Briossisämpylän välissä on nyhtökauraa, linssejä tomaatti-inkiväärimarinadissa ja makeaa chipotle-kastiketta. Makumaailmassa on itämaisia vivahteita, joita rapea punakaali-slaw raikastaa.

Annankatu 29 B

  • Kategoriassa Juttusarjat \\ Luomukaapilla

    Luomukaapilla: Jenna Kiuru

    Luomukaapilla-sarjassa tutustumme inspiroivien ihmisten tapaan elää ja kuluttaa fiksummin. Jenna Kiuru on luovan alan moniosaaja, jonka esteettistä silmää, kädenjälkeä ja elämästä nauttimista ihastelemme. Lukaise alta mm. Jennan parhaat vinkit itsestään huolehtimiseen sekä hyvien second hand -löytöjen tekoon!

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen saat meiltä uusimmat ja inspiroivat vinkit tiedostavan lifestylen maailmasta.
Noudatamme zero waste-periaatetta myös viestinnässämme.