Äänimaljarentoutus Mariela Sarkima
Kategoriassa Parasta juuri nyt

Testasimme: äänimaljarentous

Mistä äänimaljarentoutuksessa oikein on kyse? Otimme selvää!

Eräänä lokakuisena tiistaiaamuna Mariela Sarkima saapui showroomille eri kokoisten maljojen, tuulikellojen ja näyttävän kongin kera. Maljat aseteltiin kauniisti päistä hapsuisen viltin päälle ja kynttilät ripoteltiin ympäri huonetta luomaan tunnelmaa ja ihanaa tuoksua. Tunnelma oli seesteinen ja maadoittava jo ennen rentoutuksen alkua. Me sugarilaiset olimme ennen pressipäivän valmisteluita erityisesti rentoutuksen tarpeessa, joten ajankohta ei olisi voinut olla otollisempi! Kukaan tiimistämme ei ollut aiemmin kokenut syvärentoutusta äänimaljojen johdatuksella, ja yhteinen rauhallinen hetki toi erityisesti inspiraatiota, energiaa ja mielen selkeyttä meistä jokaiselle.

Syvärentouttava äänimaljarentoutus perustuu maljojen aiheuttamaan värähtelyyn. Ihmisestä noin 70% on vettä, ja kuten voimme kuvitella veden pinnan värätelevän kosketuksesta, aiheuttavat äänimaljat värähtelyä kehossamme. Värähtely rentouttaa, mutta saattaa aiheuttaa voimakkaita tunnereaktiota.

Asetuimme joogamattojen ja vilttien päälle makoilemaan lämmittävien, pehmeiden peitteiden alle. Toiset meistä asettuivat alustalle pää maljoja ja Marielaa kohti, ja ääniherkemmille suositeltiin jalkoja kohti häntä. Mariela kertoi alkuun rauhoittavalla äänellä mistä äänimaljarentouksessa on kyse ja miten rentoutushetki etenee. Heleät maljojen äänet johdattelivat kohti syvärentoutusta samalla kun Mariela opasti muutamaan kehoa ja mieltä hellivään hengitysharjoitukseen.

Noin 45 minuutin aikana kulhojen ja tuulikellojen hempeät äänet vaivuttivat tilaan, jollaiseen muistan päässeeni muutaman kerran rentoutuskellunnassa. Koen meditoinnin vielä haastavana, ja ajatusten on vaikea antaa lipua pilvien tavoin ohitse. Äänimaljojen soinnut pitivät mielen keskittyneenä hetkeen ja hengitykseen paremmin kuin osasin odottaa. Matalat äänet, joita esimerkiksi kongista kantautui, tuntuivat erityisen maadoittavilta koko kehossa. Toiset äänistä tuntuivat erityisen miellyttäviltä, mutta kokonaisuus oli harmoninen. Kun kädet neuvottiin alun hengitysharjoitusten aikana nostamaan sydämen tai pallean päälle, tuntui ihanasti kuin koko ylävartalo olisi yhtä maan kanssa. Osalla meistä rentoutus tuntui erityisenä tunteena jaloissa, toisille kädet ja pää tuntuivat painautuvan erityisen velttona ja vapautuneena alustaan.

Alussakin kuullut kolme kaunista sointua palauttivat mielen hetkeen ja takaisin showroomille. Seesteinen ja selkeä olo jatkui koko päivän ainakin iltaan saakka. Ehkä myös onnistunut pressipäivä oli osittain maljojen ansiota. Äänimaljarentoutuksen jälkeen suositellaan juomaan runsaammin vettä. Olo saattaa pysyä pitkään seesteisenä ja uni tulla tavallista helpommin, mutta jokainen toki reagoi värähtelyyn omalla tavallaan.

Äänimaljarentoutus sopii erityisen hyvin kiireen keskelle maadoittavana, rentouttavana ja rauhoittavana hetkenä. Nepalilaisilla, laadukkaasti käsin valmistetuilla maljoilla on mahdollista tehdä myös hoito, jossa maljat asetellaan kehon päälle ja ympärille. Värähtely tuntuu voimakkaampana kulhojen ollessa vartalolla tai aivan lähellä. Marielan elämään maljat ovat tulleet onnekkaiden sattumusten ja universumin johdatuksen myötä, ja hänestä huokuu ihailtava tasapaino ja yhteys omaan sisimpään. Sugarilaisten äänimaljarentoukset eivät takuulla jääneet tähän yhteen kertaan, vaan tämä on koettava uudelleen myös henkilökohtaisena äänimaljahoitona.

  • Kategoriassa Ruoka \\ Vastuullinen elämä

    5 trendiä, jotka ruokabrändin tulisi vuonna 2024 tietää

    Inflaation vaikutuksesta kuluttaja joutuu nyt miettimään ruokakaupassa entistä tarkemmin, mitä ostoskoriin sujahtaa. Myös tiedostavalla kuluttajalla, jota lähtökohtaisesti kiinnostaa miten omat ruokavalinnat vaikuttavat ympäristön hyvinvointiin, vaakakupissa painavat nyt taloudelliset realiteetit. Miten varmistamme, että vastuulliset ruokavalinnat pysyvät edelleen kuluttajien mielessä?

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen saat meiltä uusimmat ja inspiroivat vinkit tiedostavan lifestylen maailmasta.
Noudatamme zero waste-periaatetta myös viestinnässämme.