Alessia Rollo: sarjasta Fata Morgana, 2015
Kategoriassa Kulttuuri

Alkusyksyn menovinkit

Elo-syyskuun vaihde on innostavaa ja kiireistä aikaa, sillä silloin Helsingin kadut täyttyvät tapahtumista. Nappaa talteen Sugarin menovinkit alkusyksyyn.

 

Helsingin juhlaviikot

Helsingin juhlaviikkoja vietetään elokuun viimeisillä viikoilla, ja silloin Helsinki on pullollaan tapahtumia, taidetta ja kulttuuria. Käy esimerkiksi kuuntelemassa runoja Runokuu kirjallisuusfestivaaleilla tai tee syysretki Suomenlinnaan ja käy samalla katsomassa Marjolijn Dijkmanin ja Toril Johannessenin elokuvallinen teos Reclaiming Vision Suokin Levyhallissa.

 

Taiteiden yö

Taiteiden yö on osa Helsingin juhlaviikkoja ja sitä juhlitaan tänä vuonna 15. elokuuta. Käy esimerkiksi kuuntelemassa luentoa ilmastonmuutoksesta ja maailman tulevaisuudesta, lumoutumassa maagisista Fado-lauluista Hotel Katajannokalla tai osallistu Käpylän lavatansseihin. Moniin museoihin on myös vapaa pääsy Taiteiden yönä. Esimerkiksi Valokuvataiteen museossa on käynnissä upea Hertta Kiiskin näyttely Violetti Meri ja Eurooppalaisen valokuvataiteen kesä -näyttely.

 

Nordic Designer´s Pop Up

Elokuun puolivälissä Kampin Kauppakeskuksen ensimmäiseen kerrokseen aukeaa Nordic Designer´s Pop Up. Tarjolla on ekologisia ja eettisiä vaate-, laukku- ja korumallistoja kotimaisilta suunnittelijoilta. Jos siis syysvaatekaappisi kaipaa päivitystä, suuntaa tänne etsimään löytöjä.

 

Love Harvest -illallinen

Helsinki Design Week tuo Helsinkiin syyskuun alussa paljon kiinnostavaa ohjelmaa. Sugarilaisia kiinnostaa esimerkiksi LOVE HARVEST -illallinen Erottajan palatsissa. Vegaanisen ja gluteenittoman menun ovat luoneet keittiömestari Sami Tallberg ja Raawka -kahvilasta tunnettu Maria Lundström, ja juomapuolesta vastaa natuviiniasiantuntija Toni Feri. Paikalla on myös Frantsilan luomuyrttitilalta Anna Karhu-Cormier ja Jupiter Cormier, jotka tarjoavat illallisvieraille yrttilääkinnän raaka-aineita ja kertovat niiden vaikutuksista. Tilaisuuden on tuottanut Kemikaalicocktail-blogista tuttu Noora Shingler. Miten esimerkiksi ruusu vaikuttaa haluihin ja miksi siankärsämöä kutsutaan tuhattaituriksi?

 

Kylppärikaverit

Vaikka Helsinki on alkusyksystä täynnä tapahtumia, välillä vastapainoksi tarvitaan rentoa hengailua kotona. Tällaisiin hetkiin sopivat hyvin seuraksi Kylppärikaverit, joka on Yle Areenan uusi draamasarja. Parikymppisistä kaveruksista kertova sarjan jaksot sijoittuvat kylpyhuoneeseen, ja kestävät vain 10–20 minuuttia. Sarjassa on samanlaisia viboja kuin esimerkiksi Broadcityssä, Girlsissä ja Skamissa. Sugar loves!

  • Kategoriassa Ruoka \\ Vastuullinen elämä

    5 trendiä, jotka ruokabrändin tulisi vuonna 2024 tietää

    Inflaation vaikutuksesta kuluttaja joutuu nyt miettimään ruokakaupassa entistä tarkemmin, mitä ostoskoriin sujahtaa. Myös tiedostavalla kuluttajalla, jota lähtökohtaisesti kiinnostaa miten omat ruokavalinnat vaikuttavat ympäristön hyvinvointiin, vaakakupissa painavat nyt taloudelliset realiteetit. Miten varmistamme, että vastuulliset ruokavalinnat pysyvät edelleen kuluttajien mielessä?

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen saat meiltä uusimmat ja inspiroivat vinkit tiedostavan lifestylen maailmasta.
Noudatamme zero waste-periaatetta myös viestinnässämme.