Kategoriassa Edelläkävijät \\ Juttusarjat

Horoskoopit ammattina – mitä, miten ja miksi?

Nadine Jane Astrology on huippusuosittu Instagram-tili, joka jakaa päivittäin tietoa horoskoopeista helposti lähestyttävällä tavalla. Juttelimme tilin takana olevan Nadine Head-Gordonin kanssa siitä, mitä tarkoittaa olla ammatiltaan astrologi.

Nadine Jane Astrology on Instagram-tili, jolle kannattaa suunnata, jos horoskoopit ja astrologia kiinnostavat, mutta ei halua suhtautua niihin turhan vakavasti tai ei tiedä niistä vielä kovinkaan paljoa. Nadine Head-Gordon kertoo tilillään horoskoopeista helposti lähestyttävällä tavalla ja valottaa esimerkiksi, mitä astrologiset kartat ja nousevat merkit tarkoittavat, tai mistä kuuluisassa perääntyvässä Merkuriuksessa oikeastaan on kyse. Suhtautuipa horoskooppeihin sitten maagisina tähtitaivaan merkkeinä tai leikkimielisenä hauskanpitona, astrologiaan liittyy mystiikkaa, joka on vetänyt ihmisiä vastustamattomasti puoleensa kautta aikojen. Mutta miten astrologin ammattiin oikein päädytään? Mitä kaikkea se oikein sisällään? Entä mitä mieltä Nadine on astrologian kärsimästä stigmasta? Lue keskustelumme tästä!

Hei Nadine! Onko astrologia kokopäivätyösi?

Työskentelin aikaisemmin digitaalisena suunnittelijana Glossier-brändillä, mutta astrologiasta tuli kokopäivätyöni tämän vuoden huhtikuussa.

Miten alunperin kiinnostuit astrologiasta? Mikä oli ensimmäinen kosketuksesi horoskooppeihin?

Muistan, kun olin yhdeksänvuotias ja luin jostain, että lempi-naisjalkapalloilijani oli syntynyt samana päivänä kuin minä. Artikkelissa kerrottiin myös, että hän on vesimies. Minulla ei ollut vielä silloin aavistustakaan, mitä se tarkoitti, mutta olin tosi ylpeä siitä, että minäkin olin vesimies! Vasta kun sain tietää astrologisista kartoista, mielenkiintoni horoskooppeihin muuttui intohimoksi. Opiskelin ihan kaiken, mitä sain tietää omasta kartastani. Sen myötä aloin lukea myös ystävieni karttoja, sitten työkavereiden, ja lopulta eri ihmisten ympäri maailmaa.

Mitä astrologina toimiminen tarkoittaa?

Astrologi tutkii taivasta ja selvittää, mitä sen eri asennot merkitsevät meille ihmisille, kääntäen asian sitten helposti ymmärrettävälle kielelle.

Mitä astrologiset kartat oikein ovat? Kun joku tulee luoksesi astrologisen kartan luentaan, mitä istunnossa tapahtuu?

Astrologinen kartta on jokaisen ihmisen uniikki astrologinen sormenjälki. Se piirtää tarkan kuvan siitä, miltä taivas näytti juuri henkilön syntymähetkellä. Astrologinen kartta kertoo henkilön persoonallisuudesta, unelmista ja tavoitteista, lähimmistä ihmissuhteista sekä oman elämän tarkoituksesta. Luennassa tulkitsen, mitä kunkin astrologinen kartta merkitsee juuri hänen elämässään. Luenta sisältää henkilökohtaisen istunnon, joka nauhoitetaan, ja lisäksi mukaansa saa pdf-muistiinpanot siitä, mitä istunnossa on käyty läpi.

Mikä horoskoopeissa on mielestäsi kaikkein kiehtovinta?

Horoskooppien tutkiminen on opettanut minulle, että olemme kaikki voimakkaasti yhteydessä toisiimme. Jos esimerkiksi Merkurius-planeetta on perääntyvässä asemassa, junani viivästyy ja olen myöhässä tapaamisesta, se muistuttaa minua siitä, että kaikki muutkin junan matkustajat sinä aamuna ovat myöhässä jostain. Kukaan ei ole yksin.

Kun tapaat uuden henkilön, arvaatko yleensä, mikä hänen horoskooppimerkkinsä on?

Pystyn yleensä arvaamaan ihmisten nousevat merkit helpoiten, koska ne määrittelevät ensivaikutelmat, tai niitä voi kutsua myös kasvoiksi, jotka kukin henkilö näyttää ulospäin maailmalle. Vasta, kun olen viettänyt uuden tuttavan kanssa noin tunnin, voin alkaa arvailemaan, mikä hänen varsinainen horoskooppimerkkinsä on.

Miten paljon astrologia ja horoskoopit vaikuttavat arkielämääsi? Haetko planeetoista apua, jos kohtaat ongelmia, tai teetkö isoja tai pieniä päätöksiä sen perusteella, mitä horoskooppisi kertoo?

Laatiessani horoskooppeja teen niistä mieluiten mantrojen tapaisia, koska sillä tavoin käytän itse horoskooppeja omassa henkilökohtaisessa elämässäni. Minulle horoskoopit ovat eräänlaisia johtotähtiä tai majakoita – niiden tarkoitus on tuoda elämään toivoa ja rauhaa, ei pelotella tekemään päätöksiä, jotka eivät tunnu omilta.

Viime vuosina on ollut nähtävissä voimakas buumi henkisyyden saralla ja horoskoopeista on tullut yhä tavallisempi kahvipöytäkeskustelujen aihe. Astrologialla on kuitenkin edelleen jonkinlainen stigma, koska se assosioituu monen mielessä epätieteellisyyteen ja hippikulttuuriin. Mitä mieltä olet tästä?

Molemmat vanhempani ovat kemian professoreita, joten olen hyvin tietoinen siitä, miten jotkut ihmiset näkevät tämän ammatin. Olen ihan sinut sen kanssa, mielestäni kohtuullinen määrä skeptisyyttä on hyväksi missä tahansa asiassa. Itse tiedän varmaksi vain sen, miten parantavaa minulle on ollut opiskella astrologiaa ja ymmärtää omaa astrologista karttaani. Jos voin jakaa saman kokemuksen edes yhden ihmisen kanssa, se on stigman arvoista.

Mikä olisi aloittelijalle hyvä tapa alkaa tutustua horoskooppeihin?

Sen sijaan, että sukeltaa lukemaan viikko- tai kuukausihoroskooppeja, kannattaa aloittaa tutustumalla siihen, mitä tarkoittaa olla juuri oman horoskooppimerkkinsä edustaja. Sitten kannattaa tutkia, miltä oma astrologinen kartta näyttää. Netissä on paljon hyviä sivustoja, joilla omaa karttaansa voi tutkia, Google on ystäväsi. Ole utelias.

Nadine Jane Astrology

  • Kategoriassa Ruoka \\ Vastuullinen elämä

    5 trendiä, jotka ruokabrändin tulisi vuonna 2024 tietää

    Inflaation vaikutuksesta kuluttaja joutuu nyt miettimään ruokakaupassa entistä tarkemmin, mitä ostoskoriin sujahtaa. Myös tiedostavalla kuluttajalla, jota lähtökohtaisesti kiinnostaa miten omat ruokavalinnat vaikuttavat ympäristön hyvinvointiin, vaakakupissa painavat nyt taloudelliset realiteetit. Miten varmistamme, että vastuulliset ruokavalinnat pysyvät edelleen kuluttajien mielessä?

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen saat meiltä uusimmat ja inspiroivat vinkit tiedostavan lifestylen maailmasta.
Noudatamme zero waste-periaatetta myös viestinnässämme.