Kategoriassa Parasta juuri nyt

Houkuttele uni luoksesi

Eikö uni tule silmään? Ensimmäisenä kannattaa satsata kunnollisiin pimennysverhoihin, tuulettaa petivaatteet raikkaiksi ja rauhoittaa oma nukkumisnurkka elektroniikkavapaaksi alueeksi. Ota avuksi unensaantiin myös nämä Sugarin hyväksi toteamat rohdot:

uni_postaus

Aboa Medica Melatoniini

Melatoniini on kehossa esiintyvä luontainen yhdiste, joka osallistuu vuorokausirytmin sääntelyyn. Lisäravinteena nautittuna melatoniini auttaa lyhentämään nukahtamisaikaa ja sopii tilapäisen unettomuuden hoitoon. Valo häiritsee kehon luontaista melatoniinin tuotantoa, joten jos yöttömät yöt karkoittavat unen luotasi, apu voi löytyä melatoniinista.

Käyttö: 1-2 tablettia nukkumaan mennessä.

Yogi Tea Bedtime Rooibos Vanilla

Pehmeän mausteinen rooibos-tee tuudittaa sinut lempeästi uneen. Tee sisältää kamomillaa, jolla on tyynnyttävä ja rentouttava vaikutus. Täyteläiset kaakaopavun kuoret, makea vanilja ja aavistus muskottia lisäävät teehen lämpimän ja rauhoittavan maun.

Solgar Reishi Shiitake Maitake 

Kolmen eri sienen jauhetta ja uutetta yhdistävä valmiste auttaa rauhoittumaan ja parantaa unen laatua erityisesti sen sisältämän reishin ansiosta. Reishi-sientä on käytetty jo yli 4000 vuoden ajan ja se on edelleen yksi eniten lääketieteellisesti käytetyistä sienistä maailmassa. Reishi laskee stressihormoni kortisolin tasoa elimistössä.

Käyttö: 1-2 tablettia päivässä mieluiten ruokailun yhteydessä

Frantsila Eteerinen Laventeliöljy

Laventeli on vakiintunut osa perinteistä kansanlääkintää ja se auttaa rauhoittamaan mielen ennen nukkumaanmenoa. Eteerisen öljyn muodossa laventelia voi käyttää monipuolisesti. Pirskottele muutama tippa öljyä huonetuoksuksi makuuhuoneen matolle tai lakanoille tai ota mallia antiikin roomalaisilta ja hajusta kylpyvetesi rauhoittavalla laventelilla. Saunominen on tehokkaimpia unensaantia helpottavia rituaaleja ja voit tehostaa sen vaikutusta sekoittamalla laventeliöljyä löylyveteen.

Käyttö: Huonetuoksuna tai ilmanraikastajana, tuoksulyhdyissä, saunassa, kylvyssä ja laimennettuna myös iholla

A. Vogel Passiflora – Kärsimyskukkauute

Passiflora eli kärsimyskukka parantaa nukahtamisvalmiutta tasoittamalla mielentilaa ja helpottamalla irtipääsyä päivän rasituksista. Nauti muutama tippa kärsimyskukkauutetta illalla ennen nukkumaan menoa vaikkapa teekupilliseen sekoitettuna. Passifloraa voi ottaa myös uudelleen yöllä jos levottomat ajatukset herättävät kesken unen.

Käyttö: 5-10 tippaa 3 kertaa päivässä veden kera tai 30-50 tippaa veden kera iltaisin noin puoli tuntia ennen nukkumaanmenoa.

  • Kategoriassa Ruoka \\ Vastuullinen elämä

    5 trendiä, jotka ruokabrändin tulisi vuonna 2024 tietää

    Inflaation vaikutuksesta kuluttaja joutuu nyt miettimään ruokakaupassa entistä tarkemmin, mitä ostoskoriin sujahtaa. Myös tiedostavalla kuluttajalla, jota lähtökohtaisesti kiinnostaa miten omat ruokavalinnat vaikuttavat ympäristön hyvinvointiin, vaakakupissa painavat nyt taloudelliset realiteetit. Miten varmistamme, että vastuulliset ruokavalinnat pysyvät edelleen kuluttajien mielessä?

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen saat meiltä uusimmat ja inspiroivat vinkit tiedostavan lifestylen maailmasta.
Noudatamme zero waste-periaatetta myös viestinnässämme.