Kategoriassa Helsinki-vinkit \\ Kahvilat ja ravintolat \\ Parasta juuri nyt \\ Ruoka

Blinien perässä

Helmikuinen Helsinki tarjoaa valtavasti valinnanvaraa blinien herkutteluun. Listasimme tunnelmalliset blinipaikat ja parhaat vinkit ihaniin vegaanisiin blineihin kotikeittiössä.

Kappeli

Perinteikäs ravintola tarjoaa paitsi tunnelmaa, myös hienostuneen kolmen ruokalajin blinimenun. Pakettiin kuuluu kirkastetussa voissa kiireettä paistetut blinit, huolella valmistettujen klassikkotäytteiden kera. Blinit pärjäävät vertailussa niin kooltaan kuin muhkeudeltaan. Lasiin suositellaan kaadettavaksi valkoista tai kuplivaa. Blinit ovat saatavilla myös gluteenittomina.

Blinimenu Kappelissa 2.4. saakka.

Mamma Rosa

Italialaisvaikutteiseen ruokaan muutoin luottava Mamma Rosa tekee poikkeuksen bliniviikoillaan, joilla panostetaan etenkin mätivalikoimaan: blinejä pääsee maistamaan niin siian-, lohen- kuin muikunmädillä. Mätiä ei suinkaan hukuteta muihin täytteisiin, vaan rinnalle tulee ainoastaan sipulia ja smetanaa. Kasvisvaihtoehdossa blini saa kylkeensä punajuuritartarin.

Mamma Rosan bliniviikkoja vietetään helmikuun lopulle.

Meripaviljonki

Jos blinejä uppoaa kerralla useampi kappale, niin kannattaa suunnata Meripaviljongin sunnuntaiselle blinibrunssille. Perinteiseen tattarijauhotaikinaan leivottuja blinejä saa syödä niin monta kuin jaksaa, eikä lisukkeistakaan ole pulaa. Pikanttia lisämakua lautaselle tuovat piparjuurella maustettu sienisalaatti sekä gruusialaisesta keittiöstä tuttu adjika. Aterian täydentävät kylmä salaattipöytä, gulassikeitto sekä valikoima erilaisia jälkiruokia.

Blinibrunssit Meripaviljongissa 19.3. saakka.

Salve

Merihenkinen kortteliravintola on luonteva valinta kalatäytteiden kanssa blininsä nauttiville. Listalta löytyy useamman blinin paketteja erilaisten kala- ja katkarapulisukkeiden kera. Mätiä on valittavana kahdenlaista: sekä siian että kirjolohenmädin ystäville. Kalattomassa versiossa suolakurkku höystetään tavan mukaan hunajan kanssa. Rennon rempseä, lämminhenkinen ravintola on erinomainen päätepiste vaikkapa talviselle retkipäivälle.

Blinit Salvessa 31.3. asti.

Salve on nappivalinta, kun blinien päälle kaipaa merellisiä täytteitä.

Šašlik

Jo 50 vuotta palvellut Šašlik kattaa yleisimpien blinitäytteiden rinnalle myös esimerkiksi vodkalla graavattua merilohta, tryffelillä maustettua munakokkelia sekä munakoiso-merileväkaviaaria. Ravintola on lopettanut Venäjällä tuotettujen raaka-aineiden käytön Ukrainan sodan seurauksena, ja kunnioittaa nykyisin niin venäläisiä kuin ukrainalaisia ruokaperinteitä rinta rinnan.

Blinejä tilattavissa Šašlikin listalta ympäri vuoden.

Ravintola Veturitallit

Pasilassa sijaitseva Veturitallit on nappivalinta esimerkiksi lasten kanssa blinejä maisteleville. Paikan blinitarjonta on kattavimmasta päästä ja historiallisen ratapihan ympäristö kodikas. Listalta löytyy myös vegaaniversio, jonka täytteeksi tulee yllätyksellisen ylellinen kaviartti. Kasvissyöjille maistuu sienisalaatilla, punasipulilla ja smetanalla kruunattu blini.

Ravintola Veturitallit lupaa tarjota blinejä “ainakin helmikuun loppuun” – vähän fiiliksen mukaan.

Vegaaniset blinit kotikeittiössä

Nyrkkisääntönä voi pitää, että blinien paistoon tarvitaan valurautapannu ja paljon voita – tosin vegaaniset blinit saa rapsakoiksi myös kasvirasvassa. Vegaaninen smetana puolestaan syntyy maustamattomasta soijajogurtista, vegaanisesta margariinista ja valkoviinietikasta. Vaihtoehdoksi sopii myös ranskankerma kauravalmisteena.

Jos suolakurkut ja sienisalaatti on jo testattu, voi täytteeksi kokeilla vaikkapa avocadoa ja punasipulia, jotka maustetaan mustapippurilla, suolalla, sitruunankuoriraasteella ja persiljalla. Mädin tilalla toimii kasvipohjainen, merilevästä valmistettu Cavi-Art. Kun kylkeen lisätään Jalotofu-skagen ja kylmäsavulohen korvaava porkkalatäyte, tulee blineistä erittäin ruokaisat. Resepti vegaanisiin blineihin sekä tofu- ja porkkalalisukkeisiin löytyy täältä.

Vegaanisiin blineihin voi valita mädin sijaan kauniin merileväkaviaarin, jota löytyy muun muassa mustana.

Nestemäisellä savuaromilla maustettu porkkala on puolestaan mainio vaihtoehto kylmäsavulohelle.

  • Kategoriassa Juttusarjat \\ Luomukaapilla

    Luomukaapilla: Jenna Kiuru

    Luomukaapilla-sarjassa tutustumme inspiroivien ihmisten tapaan elää ja kuluttaa fiksummin. Jenna Kiuru on luovan alan moniosaaja, jonka esteettistä silmää, kädenjälkeä ja elämästä nauttimista ihastelemme. Lukaise alta mm. Jennan parhaat vinkit itsestään huolehtimiseen sekä hyvien second hand -löytöjen tekoon!

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen saat meiltä uusimmat ja inspiroivat vinkit tiedostavan lifestylen maailmasta.
Noudatamme zero waste-periaatetta myös viestinnässämme.