Parhaat hyvinvointi-appit
Kategoriassa Parasta juuri nyt

Boostaa hyvinvointiasi appien avulla

Parhaat hyvinvointi-appit: Sugar-tiimin lista apeista, joiden avulla voit muun muassa oppia lisää kuukautiskierrostasi tai harjoitella keskittymiskykyä istuttamalla virtuaalisia puita!

Appi kuukautiskierron seuraamiseen: Clue

Käsi ylös, kenelle oman kuukautiskierron seuraaminen tuottaa jostain syystä aivan käsittämättömiä vaikeuksia. Tiedät aina suunnilleen milloin menkat ovat taas iskemässä päälle – harmi vain, että suunnilleen ei oikein riitä, jos haluaa välttää ikävät tilanteet kokonaan. Clue-appi tekee kuukautiskierron seuraamisesta paitsi helppoa, myös omituisen koukuttavaa. Sen avulla voi ennakoida vuotopäivät ja lisäksi halutessaan seurata muita kuukautiskierron aikana kehossa tapahtuvia muutoksia, kuten ruokahalua, unen laatua, mielialaa ja energiatasoa. Ei enää ikinä ylläri-pms:sää! Cluessa voit myös seurata muiden appia käyttävien ystäviesi kiertoa (molempien osapuolien suostumuksella tottakai), niin tiedätte, milloin on oikea hetki lähetellä toisillenne kannustavia viestejä.

Appi keskittymiskyvyn kehittämiseen: Forest

Forest App on sinulle, jos haluat vähentää merkityksetöntä puhelimen käyttöä ja tehdä samalla hyvää ympäristölle. Appin tarkoitus on auttaa keskittymään muihin asioihin ja pysyttelemään poissa puhelimen luota kasvattamalla sovelluksessa puu kerrallaan omaa pientä metsää. Metsän koko vaihtelee sen mukaan, miten kauan jaksat kasvatella puita, eli olla klikkailematta puhelintasi. Voit valita millaisia puita haluat milloinkin kasvattaa, ja keston voi valita 10 minuutista kahteen tuntiin kerrallaan. Puiden kasvattaminen  on yllättävän koukuttavaa ja antaa konkreettisen esimerkin siitä, miten kehittävää on välillä sivuuttaa puhelin, panostaa oman keskittymiskykyn parantamiseen ja omistautua yhdelle asialle kerrallaan. Lisäksi Forest istuttaa ihan konkreettisia puita Trees for the Futuren kautta!

Appi ruokavalion parantamiseen: Kitchen Stories

Toisin kuin monissa muissa oman ruokavalion kehittämiseen tarkoitetuissa appeissa, Kitchen Storiesissa ei lasketa kaloreita, vaan keskitytään arjen ruoanlaittoa helpottaviin toimintoihin. Kahden berliiniläisen foodien kehittämä sovellus tarjoaa satoja terveellisiä resepti-ideoita, joista voi koostaa virtuaalisia keittokirjoja omien mieltymystensä mukaan. Käyttökokemus muistuttaa paljon Pinterestiä, mutta tämän lisäksi appissa on todella kätevä mahdollisuus luoda automaattisia ostoslistoja valitsemiensa reseptien pohjalta. Lisäksi appista löytyy hauska how to -osio, jossa voi lyhyiden videoiden avulla oppia erilaisia keittiöniksejä, kuten mikä on paras tapa paloitella greippi tai miten dumplingeja valmistetaan.

Appi meditoimiseen: Headspace

Headspace on ehkä helpoin tapa ikinä aloittaa meditaatio. Aloittelijalle pelkkä ajatus pysähtymisestä saatika sitten paikallaan istumisesta voi aiheuttaa stressiä. Headspacen avulla opin, että onnistunut meditaatio ei välttämättä vaadi paikallaan istumista silmät kiinni eikä yli-inhimillistä zen-mieltä, vaan ainoastaan kyvyn kuunnella Headspace-aplikaation setää.  Headspacen tuetut mediaatioharjoitukset sisältävätkin sekä ääni- ja videosisältöjä, jotka ohjaavat rentoutumaan ja ennen kaikkea päästämään irti oman pään sisäisestä ajatusruuhkasta. Ohjaajan erittäin miellyttävän äänen (joka muuten kuulostaa ihan samalta kuin Jonathan from Spotify, jos muistatte) ääreen onkin ihanaa pysähtyä säännöllisin väliajoin.

  • Kategoriassa Ruoka \\ Vastuullinen elämä

    5 trendiä, jotka ruokabrändin tulisi vuonna 2024 tietää

    Inflaation vaikutuksesta kuluttaja joutuu nyt miettimään ruokakaupassa entistä tarkemmin, mitä ostoskoriin sujahtaa. Myös tiedostavalla kuluttajalla, jota lähtökohtaisesti kiinnostaa miten omat ruokavalinnat vaikuttavat ympäristön hyvinvointiin, vaakakupissa painavat nyt taloudelliset realiteetit. Miten varmistamme, että vastuulliset ruokavalinnat pysyvät edelleen kuluttajien mielessä?

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen saat meiltä uusimmat ja inspiroivat vinkit tiedostavan lifestylen maailmasta.
Noudatamme zero waste-periaatetta myös viestinnässämme.