Cold brew -jääkahvi
Kategoriassa Ruoka

Cold brew -jääkahvi

Täyteläisen pyöreän ja makean jääkahvin saat valmistamalla tarvittavan kahvin Cold Brew -menetelmällä. Maku on kaiken vaivan arvoinen! Cold Brew -jääkahvi säilyy jääkaapissa muutamasta päivästä jopa viikkoon, joten voit valmistaa kerralla useamman päivän Cold Brew -kahvit.

TARVITSET:

1-2 dl tummapaahtoista luomukahvia (esim. Arvid Nordquist Reko)
8 dl vettä
iso kannellinen lasipurkki
kasvimaitoa (esim. manteli)

jääpaloja tai kahvijääpaloja
makeutukseen agavesiirappia, vaniljauutetta
kanelia tai kardemummaa

 

Sekoita kahvinpurut ja vesi isossa kannellisessa lasipurkissa. Anna tekeytyä huoneenlämmössä tai jääkaapissa 12- 24h, kahvin määrästä ja mieltymyksistäsi riippuen.

Kaada vesi-kahvinpurusekoitus siivilän ja harsoliinan tai suodatinpussin läpi. Toista tarvittaessa, jotta saat kaikki kahvinpurut pois. Vahvan kahvin ystävä voi jäädyttää valmiista Cold Brew -kahvista myös kahvijääpaloja.

Täytä lasi jääpaloilla tai kahvijääpaloilla. Kaada lasin pohjalle Cold Brew -kahvia ja lisää haluamaasi kasvimaitoa. Viimeistele nautinto makeutuksella ja valitsemallasi mausteella.

  • Kategoriassa Ruoka \\ Vastuullinen elämä

    5 trendiä, jotka ruokabrändin tulisi vuonna 2024 tietää

    Inflaation vaikutuksesta kuluttaja joutuu nyt miettimään ruokakaupassa entistä tarkemmin, mitä ostoskoriin sujahtaa. Myös tiedostavalla kuluttajalla, jota lähtökohtaisesti kiinnostaa miten omat ruokavalinnat vaikuttavat ympäristön hyvinvointiin, vaakakupissa painavat nyt taloudelliset realiteetit. Miten varmistamme, että vastuulliset ruokavalinnat pysyvät edelleen kuluttajien mielessä?

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen saat meiltä uusimmat ja inspiroivat vinkit tiedostavan lifestylen maailmasta.
Noudatamme zero waste-periaatetta myös viestinnässämme.