Cold brew -jääkahvi
Kategoriassa Ruoka

Cold brew -jääkahvi

Täyteläisen pyöreän ja makean jääkahvin saat valmistamalla tarvittavan kahvin Cold Brew -menetelmällä. Maku on kaiken vaivan arvoinen! Cold Brew -jääkahvi säilyy jääkaapissa muutamasta päivästä jopa viikkoon, joten voit valmistaa kerralla useamman päivän Cold Brew -kahvit.

TARVITSET:

1-2 dl tummapaahtoista luomukahvia (esim. Arvid Nordquist Reko)
8 dl vettä
iso kannellinen lasipurkki
kasvimaitoa (esim. manteli)

jääpaloja tai kahvijääpaloja
makeutukseen agavesiirappia, vaniljauutetta
kanelia tai kardemummaa

 

Sekoita kahvinpurut ja vesi isossa kannellisessa lasipurkissa. Anna tekeytyä huoneenlämmössä tai jääkaapissa 12- 24h, kahvin määrästä ja mieltymyksistäsi riippuen.

Kaada vesi-kahvinpurusekoitus siivilän ja harsoliinan tai suodatinpussin läpi. Toista tarvittaessa, jotta saat kaikki kahvinpurut pois. Vahvan kahvin ystävä voi jäädyttää valmiista Cold Brew -kahvista myös kahvijääpaloja.

Täytä lasi jääpaloilla tai kahvijääpaloilla. Kaada lasin pohjalle Cold Brew -kahvia ja lisää haluamaasi kasvimaitoa. Viimeistele nautinto makeutuksella ja valitsemallasi mausteella.

  • Kategoriassa Juttusarjat \\ Tyypit joita ihailemme

    Tyypit, joita ihailemme: Natalia Kallio

    Natalia Kallio on ihmisoikeusaktivisti, kirjailija ja runoilija, jonka tärkeää työtä ihailemme Sugarilla. Hän toimii myös kouluttajana kansainvälisissä ihmisoikeusorganisaatioissa ja nuorisojärjestöissä. Natalian esikoisromaani kuvaa sukupolvien yli jatkuvaa huono-osaisuuden ketjua ja kipeitä ihmissuhteita.

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen saat meiltä uusimmat ja inspiroivat vinkit tiedostavan lifestylen maailmasta.
Noudatamme zero waste-periaatetta myös viestinnässämme.