Kategoriassa Ruoka

Helppo kasvimaitoresepti

Tavallisten markettienkin hyllyt notkuvat nykyään erilaisia kasvimaitovaihtoehtoja, joten miksi kannattaisi vaivautua valmistamaan omaa? Hyviä syitä on useita!

Kun valmistat kasvimaitosi itse, voit olla varma, ettei siinä ole mitään ylimääräistä – monet teollisesti valmistetut kasvimaidot sisältävät lisäaineita ja keinotekoisia makeutusaineita. Itse tehty kasvimaito on myös huomattavan paljon edullisempaa kuin valmiina ostettu. Ennen kaikkea Sugar kuitenkin suosittelee DIY-kasvimaidon testaamista sen maun takia – kokeile itse, niin tiedät, mistä puhumme. Lue tästä helppo perusresepti kasvimaidolle, jota voit soveltaa kaikkiin eri pähkinöihin.

Perusresepti pähkinämaidolle

(Mukailtu Sarah Brittonin My New Roots -kirjasta)

1 litra pähkinämaitoa

Tarvitset:

n. 150 grammaa valitsemiasi pähkinöitä (esimerkiksi cashew, hassel tai manteli) 

1 litra vettä 

1 teelusikka hienoa merisuolaa

makeutukseen: 2 taatelia/ 2 teelusikkaa hunajaa, kookosnektaria tai vaahterasiirappia/ 2 tippaa stevia-uutetta

puhdas pala harsokangasta (myydään esimerkiksi lastentavaraliikkeissä)

ITSETEHTY KASVIMAITO

Ohje:

Laita valitsemasi pähkinät sekä suola vesihauteeseen yön yli tai vähintään 12 tunniksi. Tämä vaihe on tärkeä kahdesta syystä: ensinnäkin se tekee pähkinöistä pehmeitä, jolloin kasvimaidostasi tulee kermaisempaa. Toisekseen liottaminen huuhtelee pois pähkinöissä luontaisesti olevia ns. entsyyminestäjiä, jotka haittaavat ravintoaineiden imeytymistä elimistöön.

Huuhtele pähkinät huolellisesti.

Laita tehosekoittimeen pähkinät, valitsemasi makeutusaine ja noin 1 l vettä. Anna tehosekoittimen pyöriä, kunnes pähkinät ovat jauhautuneet tasaiseksi.

Aseta harsokangas suuren kulhon päälle ja kaada pähkinämaito siihen. Purista massaa kankaan sisällä, kunnes kaikki neste on siivilöitynyt harson läpi kulhoon.

Kaada neste esimerkiksi suppilon avulla lasipulloon ja säilytä jääkaapissa.

Huom! Itsetehty kasvimaito säilyy jääkaapissa noin 3-4 päivää.

  • Kategoriassa Ruoka \\ Vastuullinen elämä

    5 trendiä, jotka ruokabrändin tulisi vuonna 2024 tietää

    Inflaation vaikutuksesta kuluttaja joutuu nyt miettimään ruokakaupassa entistä tarkemmin, mitä ostoskoriin sujahtaa. Myös tiedostavalla kuluttajalla, jota lähtökohtaisesti kiinnostaa miten omat ruokavalinnat vaikuttavat ympäristön hyvinvointiin, vaakakupissa painavat nyt taloudelliset realiteetit. Miten varmistamme, että vastuulliset ruokavalinnat pysyvät edelleen kuluttajien mielessä?

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen saat meiltä uusimmat ja inspiroivat vinkit tiedostavan lifestylen maailmasta.
Noudatamme zero waste-periaatetta myös viestinnässämme.