Kategoriassa Parasta juuri nyt \\ Sugar suosittelee

Dokkarisuosikit kevätiltoihin

Dokkarisuosikit pelastavat, kun Netflixistä ei tahdo löytyä mielekästä katsottavaa. Nappaa tästä Sugar-tiimin vinkit tämän hetken kiinnostavimpiin dokkareihin!

Dokkarisuosikit

Cosmos – Kaikki elämästä 

Alkuperäisestä, 80-luvulla ensi-iltansa saaneesta Cosmos-dokumenttisarjasta tehdyssä uudessa versiossa astrofyysikko Neil deGrasse Tyson vie katsojan matkalle avaruuteen sekä oman planeettamme menneisyyteen ja tulevaisuuteen. Huikean visuaalinen sarja kertoo helposti ymmärrettävällä tavalla elämän ihmeistä makro- ja mikrotasolla; ruudun täyttävät upeat kuvat niin kimaltelevista tähtisumuista kuin mikroskooppisen pienistä karhukaisistakin (opin sarjan myötä muun muassa, että nämä noin millimetrin kokoiset pikku eliöt voivat selviytyä lähes missä vain ja herätä henkiin jopa vuosikymmenien jäädytyksen jälkeen). Sarja on välillä ehkä hiukan huvittavan Hollywoodmainen: materiaali on niin kiinnostavaa, ettei se olisi mielestäni kaivannut ylimääräistä draamaa tuekseen – toisaalta, Neil deGrasse Tysonin teatraalinen esiintymistapa on jotenkin sympaattinen.

-Oona

Alina Idässä

Alina idässä 

Yle Areenassa pyörivä Alina Tomnikovin Alina idässä on hauska ja kompakti sekä tunteita herättävä dokumenttisarja Alinan matkasta Itä-Eurooppaan. Alina matkustaa ohjelmassaan Valko-Venäjälle, Ukrainaan ja Bulgariaan tavoitteenaan tutustua omiin slaavilaisiin juuriin paremmin.

Koukutuin kahdeksanosaiseen dokkarisarjaan siinä määrin, että katsoin kaikki jaksot kahden päivän aikana. Innostuin googlailemaan kaikkea slaavilaisuuteen liittyvää ja mietin, uskaltaisinko itse lähteä couchsurffaamaan ihan itsekseni.

– Ida

The Empire of Scents

Olen pienestä pitäen tutkinut ja hahmottanut maailmaa tuoksujen kautta: kun ajattelen esimerkiksi läheisiäni, ensimmäinen mielleyhtymäni on heidän tuoksunsa. The Empire of Scents tarjoaa kiinnostavan kurkistuksen tuoksuihin, ja niiden merkitykseen elämän eri osa-alueisiin. Filmissä pohditaan mm. tuoksujen yhteyttä muistiin, makumaailmoihin ja ylipäätänsä ihmisyyteen.  Tämän dokkarin jälkeen jokaiselle varmasti avautuu maailma uudella tavalla – miltä sinun elämäsi tuoksuu?

Fun fact: The Empire of Scents -pätkän kotisivuilla on myös ihana interaktiivinen Scent Experience -sivu, joka tarjoaa kiinnostavaa tietoa tuoksuista ja parfyymeistä.

-Sylvia

Icarus

Bryan Fogel alkaa tutkia dopingin käyttöä kilpapyöräilyssä ja selvittää millä keinoin suoritusta on mahdollista parantaa jäämättä kiinni testeissä. On selvää, että myös amatööripuolella suoritusta parantavien aineiden käyttö oli yleistä. Luodakseen oikeaoppisen dopingohjelman Fogelin on löydettävä dopingin asiantuntija. Lopulta Venäjän Anti-Doping laboratorion johtaja Grigory Rodchenkov lupautuu auttamaan kokeessa.

Elokuvan edetessä käy nopeasti selväksi, että huippu-urheilijoiden dopingissa on kyse hiotusta järjestelmästä, jonka keskiössä Rodchenkov myös on. Icarus alkaa mielenkiintoisena urheiludokumenttina, mutta muuttuu nopeasti trilleriksi, jossa paljastetaan valtiotason huijauksia, poliittisia valtapelejä ja koko urheilumaailmaa järkyttänyt skandaali. Ansaitusti Oscar-voittaja!

-Saana

Kaipaatko lisää katsottavaa? Tsekkaa Sugar-tiimin edelliset dokkarisuosikit täältä!

  • Kategoriassa Ruoka \\ Vastuullinen elämä

    5 trendiä, jotka ruokabrändin tulisi vuonna 2024 tietää

    Inflaation vaikutuksesta kuluttaja joutuu nyt miettimään ruokakaupassa entistä tarkemmin, mitä ostoskoriin sujahtaa. Myös tiedostavalla kuluttajalla, jota lähtökohtaisesti kiinnostaa miten omat ruokavalinnat vaikuttavat ympäristön hyvinvointiin, vaakakupissa painavat nyt taloudelliset realiteetit. Miten varmistamme, että vastuulliset ruokavalinnat pysyvät edelleen kuluttajien mielessä?

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen saat meiltä uusimmat ja inspiroivat vinkit tiedostavan lifestylen maailmasta.
Noudatamme zero waste-periaatetta myös viestinnässämme.