Kategoriassa Helsinki-vinkit

Elokuun Helsinki-tärpit

Elokuu tarjoaa mahdollisuuden leppoisaan nautiskeluun arkeen paluun ohessa. Keräsimme parhaita kahviloita ja menovinkkejä, jotka ovat toteutettavissa pääkaupunkiseudun alueella helposti töiden ohella tai pienenä viikonlopun piristyksenä. Miltä kuulostaisi romanttinen elokuvailta ulkona viltteihin kääriytyneenä? Tai sunnuntaisen kirpparikierroksen laajentaminen suosituille puistokirppareille? Heittäydy elokuun lämpimän lempeään tunnelmaan ja nauti loppukesän fiilistelystä! Muistathan myös aina huomioida paikalliset rajoitukset ja suositukset, sekä noudattaa turvallisuusohjeita.

Kesäkahvilat

Kuuma 

Iki-ihana Kuuma toimii tämän kesän Arabianrannassa, upean Annalan Kartanon tiloissa. Keskellä vehreää puutarhaa komeilee vanha rakennus ja etukuistilla on houkutteleva, aurinkoinen kesäterassi. Sisätiloissakaan ei ole valittamista, joten tänne kannattaa suunnata myös sadepäivien viettoon tai viilentymään hellepäivinä. Tuttuun tapaan Kuumasta saa vain kaikkea erinomaista, niin suolaista kuin makeaakin. Ei huolta, myös jo klassikoksi muodostuneet avokadoleivät löytyvät listalta! Varaa aikaa myös huvilaympäristön kukkien katseluun, sillä Annalan Huvila on Hyötykasviyhdistyksen omistuksessa ja piha on oikea kesäkeidas. Kuuman pop up kestää meidän iloksemme koko kesän ajan, aina elokuun loppuun saakka.

Osoite: Waseniuksen puistotie 1
Aukioloajat: ma-pe 9-15

Roundin vegaaninen jäätelöbaari Isoroballa 

Vegaaniherkuttelijoiden unelmakohde Round on hiljattain avannut tiloihinsa myös jäätelöbaarin. Herkullisen vegaanisen jäätelön päälle saa valita vegaanisia lisukkeita kuten hedelmiä, pähkinöitä, karkkeja ja rouheita. Herkuttelun ohessa voi nauttia Roundin seinillä vaihtuvista paikallisten taiteilijoiden teoksista.

Osoite: Iso Roobertinkatu 16
Aukioloajat: ma-la 10:30-21, su 11-18

Cafe Metsäpaahtimo

Cafe Metsäpaahtimo on suloinen pieni kahvila Lapinlahden viehättävässä miljöössä. Pienten sisätilojen lisäksi kesäisin vierailijoita houkuttaa kahvilan rauhaisa merenrantaterassi, jossa ohjataan myös hyvinvoinnin tunteja. Metsäpaahtimon herkut ovat käsintehtyjä ja vegaanisia, ja pääosassa ovat pientuottajat ja huippulaatuiset raaka-aineet. Tarjolla on myös aamiaissettejä, kuten smoothiekulhoja, tai kahvilan erikoisuutta, kolumbialaista aamiaista. Kahvit tulevat omalta paahtimolta ja kahvittomien vaihtoehtojen joukosta löytyy myös esimerkiksi kuusenkerkkä- ja mustaherukkalattea. Tänne kannattaa suunnata hakemaan koko kehon ja mielen hyvää oloa!

Osoite: Fahlanderin puistokuja
Aukioloajat: ti-la 10-20, su 10-18

Kahvila Piper Suomenlinnassa

Kahvila Piper Suomenlinnassa on visiitin arvoinen jo pelkästään henkeäsalpaavien maisemiensa vuoksi: kahvin voi istahtaa nautiskelemaan kallioterassille ja katsella edessä kimmeltävää Suomenlahtea. Vehreiden puiden huminassa ja tuulen tuivertaessa tukkaa voi todella vielä nauttia loppukesän tunnelmasta. Piper tarjoilee pieniä suolaisia, virvokkeita, viiniä ja lisäksi arkisin maukasta lounaskeittoa. 

Osoite: Suomenlinna C 40
Aukioloajat: ti-su 11-17

Ihanat kesäkirppikset

Puistokirppikset: Aleksis Kiven Kadun kirppis & Kalasatamanpuiston kirppis

Yleisön rakastamat kesäkirppikset pystytetään tänäkin kesänä kokoontumisrajoitusten puitteissa. Paikalle on tervetullut kuka tahansa myymään ja ostamaan kirppispäivän ajaksi. Tässä mitä mainioin tapa viettää loppukesän sunnuntaita ja laittaa turha tavara kiertoon ennen syksyä! Muistathan siivota kaikki omat tavarasi ja roskasi pois päivän päätteeksi, sillä tapahtumilla ei ole yksittäistä järjestäjää vaan jokainen on vastuussa omista jäljistään. 

Kalasatamanpuiston kirppis
Osoite: Kalasatamanpuisto
Milloin: parillisten viikkojen sunnuntaisin säävarauksella

Aleksis Kiven kadun puistokirppis
Osoite: Dallapenpuisto
Milloin: sunnuntaisin säävarauksella

Relove Stockmann

Ihana Reloven konsepti avautui Stockmannin legendaariseen ympäristöön keväällä. Relovessa yhdistyvät kauniista annoksistaan tunnettu kahvila-ravintola ja kuratoidun second hand -liikkeen tunnelma. Ruokalistalta löytyvät esimerkiksi rakastetut All day breakfast -setit ja lähiruokalounasta. Kauniiden vaatteiden ja tavaroiden hypistelyn ohessa voi nauttia Reloven pop up -taidekonseptista, joka esittelee kotimaisten taiteilijoiden töitä.

Osoite: Stockmann, Aleksanterinkatu 52, 3. Krs
Aukiolo: ma-pe 10-20, la 10-18, su 12-18

Flea Second Hand

Flea Second Hand on kahden ystävyksen vuonna 2020 perustama second hand -vaatteiden, kenkien ja asusteiden myymälä ja verkkokauppa. Flean tyylikkäästä ja laajasta valikoimasta löytyy päivittäin jotakin uutta. Sekä kivijalkamyymälän että verkkokaupan valikoima pidetään ajankohtaisena ja selkeänä, ja verkkokaupan valikoima painottuu erityisesti laadukkaisiin brändeihin kuten Acne, Marimekko ja COS. Fleaan kannattaa suunnata second hand -helmien perässä ja suloinen myymälä Punavuoressa on ehdottomasti fiilistelyn arvoinen.

Osoite: Iso Roobertinkatu 11
Aukiolo: ma-pe 11-19, la 11-18, su 12-16

Elokuun elämyksiä

Teurastamon Jazz Picnicit

Urbaani Teurastamon alue ilahduttaa elokuun illanviettäjiä keskiviikkoisilla Jazz Picniceillään. Teurastamon jättilavalla nähdään vaihtelevia jazzorkestereita, joita voi suunnata kuuntelemaan vaikka suoraan töiden jälkeen. Paikalle voi saapua omien eväiden kanssa tai napata Teurastamon alueen parhaita herkkuja, kuten rakastetun Jädelinon italialaista artesaanijäätelöä!


Osoite: Teurastamo, Työpajankatu 2
Milloin: keskiviikkoisin kello 17 alkaen 25. elokuuta asti

Laila Pullisen Veistospuisto ja Kotimuseo

Professori ja kuvanveistäjä Laila Pullisen (1933 – 2015) tuotantoa voi ihastella vanhassa Nissbackan kartanomiljöössä sijaitsevassa veistospuistossa. Kokonaisuus on suunniteltu niin, että upea ympäristö ja taideteokset rakentavat yhdessä esteettisen ja voimakkaan kokemuksen. Tänä kesänä myös Pullisen henkilökohtaisen taidekokoelman sisältävä kotimuseo on avattu yleisölle. Kävijöiden määrä on rajattu sisätiloissa, mutta veistospuistossa vierailu on vapaampaa. Pihalla voi pysähtyä nauttimaan myös kesäkahvila Anja & Annikin maukkaista herkuista, joiden raaka-aineista osa saadaan kartanon omasta hyötypuutarhasta.

Osoite: Nissbackan kartano, Sotungintie 4
Milloin: 29. elokuuta asti to-su 11-17

Kino Engel -Ulkoilmaleffateatteri

KesäKino Engel Senaatintorin kupeessa tarjoaa tunnelmallisia elämyksiä elokuun pimeneviin iltoihin! Kutkuttavasta leffavalikoimasta löytyy paitsi klassikoita, myös musiikkielokuvia ja viimeisimpiä uutuuksia. Intiimi katsomo on katettu ja varusteltu lämmityslaitteilla, joten iltojen viileys ei pääse yllättämään. Lisäksi jokaisesta myydystä normaalihintaisesta lipusta lahjoitetaan 50 senttiä WWF:n Itämeri -kampanjaan.

Osoite: Kino Engel, Sofiankatu 4
Milloin: Aikataulut löytyvät Kino Engelin sivuilta

  • Kategoriassa Ruoka \\ Vastuullinen elämä

    5 trendiä, jotka ruokabrändin tulisi vuonna 2024 tietää

    Inflaation vaikutuksesta kuluttaja joutuu nyt miettimään ruokakaupassa entistä tarkemmin, mitä ostoskoriin sujahtaa. Myös tiedostavalla kuluttajalla, jota lähtökohtaisesti kiinnostaa miten omat ruokavalinnat vaikuttavat ympäristön hyvinvointiin, vaakakupissa painavat nyt taloudelliset realiteetit. Miten varmistamme, että vastuulliset ruokavalinnat pysyvät edelleen kuluttajien mielessä?

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen saat meiltä uusimmat ja inspiroivat vinkit tiedostavan lifestylen maailmasta.
Noudatamme zero waste-periaatetta myös viestinnässämme.