Kategoriassa Parasta juuri nyt

Eteerinen idea – mutta miten eteerisiä öljyjä käytetään?

Eteerinen öljy on aromaattisia aineita sisältävistä kasveista, kukista ja hedelmistä höyrytislaamalla valmistettua nestettä. Sen sisältämien haihtuvien aromien vaikutuksista nautitaan joko hengityksen tai ihon kautta. Tuttu tuoksulyhty ei ole ainoa tapa käyttää eteerisiä öljyjä. Eteeristen öljyjen hevijuusereita on kuultu ja kerätty luovat käyttötavat eteerisille!

VAATTEISSA
Tuoksu vienosti rakastamaltasi eteeriseltä säilyttämällä siihen kevyesti kostutettuja pumpulituppoja vaatekaapissa. Vinkki: laventeliöljyt karkottaa koit! Ei-värjääviä öljyjä voi tipottaa myös suoraan vaatteeseen, esimerkiksi tippa toiselle olkapäälle.

SAUNASSA
Luo Hamam-fiilistä saunailtaan lisäämällä tippa rentouttavaa eteeristä löylykauhaan.

HIERONNASSA
Sekoita pari tippaa rauhoittavaa eteeristä 1-2 ruokalusikalliseen jojoba/manteli- tai muuta kasviöljyä.

KYLVYSSÄ
Kynttilät päälle ja kylpyvesi kutsuvaksi lempieteerisillä (taaskin, pari tippaa tekee jo tehtävänsä!).

KASVOHOIDOSSA
Harrastatko kasvonaamioita kotona? Uskottele itsellesi olevasi paremmassakin hoitolassa ja valmista iho käsittelyyn kuumalla vedellä kostutetulla kasvokääreellä, jossa vaikuttaa esimerkiksi ikääntyvää ihoa hellivä ylang ylang.

SUIHKEPULLOSSA
Veteen sekoitettuja eteerisiä öljyjä voidaan sumuttaa suihkepullosta suoraan huoneilmaan. Oikein valittujen tuoksujen suihkuttelu raikastaa tunkkaisen tilan, luo keskittyneen työskentely-ympäristön, kotoisan tunnelman, uneen rauhoittavan tai mielialaa kohottavan tuoksumaailman.

WC:SSÄ
Tippa sitrustuoksua jättää vasta pestyyn WC-pyttyyn miellyttävän raikkauden.

IMURIPUSSISSA
Muutama tippa uudessa imuripussissa levittää parilla ensimmäisellä imurointikerralla tuoksun koko asuntoon. Valitse raikas puhdistava tuoksu!

PYYKINPESUSSA
Nestemäiseen hajusteettomaan pyykinpesuaineeseen lisätyt pari tippaa tekevät ihanan terän puhtaaseen pyykkiin.

VILLISTI SINNE TÄNNE
…aka taivas rajana! Jos et halua levittää tuoksua koko tilaan, ilahduta arkeasi yllättävissä paikoissa: pipossa, lahjapakkauspaperissa, ruokahalua lisäävä eteerinen lautasliinassa, raikastava tuoksu kengänpohjallisissa tai tunnelmaa luova eteerinen matossa, verhossa.. You got the point! Onpa kuultu myös teepuunöljyn käytöstä homeen karkottajana kosteissa tiloissa, kuten veneessä.

TUOKSULYHDYSSÄ
Viimeisimpänä eteeristen öljyjen vakkari, eli juuri eteerisiä öljyjä varten valmistettu klassikko – tuoksulyhty. Kynttilän palaessa tuoksu täyttää huoneilman.

Sugarin aromaattiset vinkit kaamosmasennukseen luettavissa täältä.

Kannattaa tutustua tarkemmin öljykohtaisiin annostelusohjeisiin ja käyttörajoituksiin. Usein riittää vain muutama hassu tippa ja raskaana oleville tai lapsille soveltuu vain tietyt öljyt. Kaikki eteeriset eivät ole auringon ystäviä. Muista myös, että käyttäjän nenä tottuu nopeasti eteerisiin tuoksuihin, mutta tuoksuyliherkät saattavat nyrpistää omaansa.

  • Kategoriassa Ruoka \\ Vastuullinen elämä

    5 trendiä, jotka ruokabrändin tulisi vuonna 2024 tietää

    Inflaation vaikutuksesta kuluttaja joutuu nyt miettimään ruokakaupassa entistä tarkemmin, mitä ostoskoriin sujahtaa. Myös tiedostavalla kuluttajalla, jota lähtökohtaisesti kiinnostaa miten omat ruokavalinnat vaikuttavat ympäristön hyvinvointiin, vaakakupissa painavat nyt taloudelliset realiteetit. Miten varmistamme, että vastuulliset ruokavalinnat pysyvät edelleen kuluttajien mielessä?

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen saat meiltä uusimmat ja inspiroivat vinkit tiedostavan lifestylen maailmasta.
Noudatamme zero waste-periaatetta myös viestinnässämme.