Kategoriassa Parasta juuri nyt

Girl Power!

Tänään 11.10 vietetään kuudetta kansainvälistä tyttöjen päivää. Tämä aurinkoinen keskiviikko onkin oiva tilaisuus juhlia tyttöyttä, ja kaikkea mitä se voi tarkoittaa.
Kansainvälinen tyttöjen päivä on kuitenkin myös muistutus siitä, että maailmassa miljoonat tytöt kohtaavat vielä syrjintää ikänsä ja sukupuolensa vuoksi. Tytöt saavat osallistua päätöksentekoon vielä vähemmän kuin naiset, ja tyttöjä ja poikia ei välttämättä pidetä yhtä arvokkaina. Vielä huonommassa asemassa ovat ne tytöt, joita ei hyväksytä osaksi tyttöyttä heidän synnyinsukupuolensa tai olemuksensa takia.
Kuitenkin tytöissä ja kaikissa tytöiksi itsensä mieltävissä on maailman tulevaisuus, joten on tärkeää puolustaa heidän oikeuksiaan ihan joka ikinen päivä.

Siispä, tee tänään teko tyttöjen puolesta. Vietä aikaa tytön kanssa, hymyile kaikille tytöille kadulla, lahjoita tahoille, jotka puolustavat tyttöjen oikeuksia. Kannusta kaikkia tyttöjä ympärilläsi, ja kuuntele mitä nuorilla tytöillä on sanottavaa.

Ihanaa luettavaa tänään:
Manrepeller
Ruskeat Tytöt
Demi-lehti

Ihanaa katseltavaa tänään:
Insecure tai Girls -sarjat
Mulan
Pehmee IG-tili

Ihanaa kuunneltavaa tänään:
Girlboss radio
Hilla ja Inari
Sugarin GIRLS RULE -soittolista

Kuvat:
Kuvakaappaus Tarun Majumdarin Balika Badhu -elokuvasta (1976), via Girlboss
Kuvakaappaus Jonathan Dayton ja Valerie Farisin elokuvasta Little Miss Sunshine (2006)

  • Kategoriassa Juttusarjat \\ Luomukaapilla

    Luomukaapilla: Jenna Kiuru

    Luomukaapilla-sarjassa tutustumme inspiroivien ihmisten tapaan elää ja kuluttaa fiksummin. Jenna Kiuru on luovan alan moniosaaja, jonka esteettistä silmää, kädenjälkeä ja elämästä nauttimista ihastelemme. Lukaise alta mm. Jennan parhaat vinkit itsestään huolehtimiseen sekä hyvien second hand -löytöjen tekoon!

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen saat meiltä uusimmat ja inspiroivat vinkit tiedostavan lifestylen maailmasta.
Noudatamme zero waste-periaatetta myös viestinnässämme.