Kategoriassa Kulttuuri

Hanasaaren helmi: Hanaholmen

Onko Hanaholmen eli Hanasaaren kulttuurikeskus ja hotelli ravintoloineen tuttu? Helsingin keskustasta vain 10 minuutin ajomatkan päässä sijaitseva Hanaholmen on monelle tuntematon, vaikka paikka on lähellä ja huokuu seesteisyyttä.

Välillä ei tarvitse lähteä kovinkaan kauas löytääkseen uuden lempipaikan.

Hanasaaren kulttuurikeskuksen on suunnitellut arkkitehti Veikko Malmio vuonna 1975. Vuosina 2015-2017 Hanasaaressa tehtiin mittavat peruskorjaukset ja uusitun sisustuksen värit ja elementit ovat yhdistelmä uutta ja vanhaa Hanasaarta: alkuperäiset oranssin, konjakin ja kuparin sävyt ovat saaneet seurakseen raikkaita sävyjä tummasta petrolista, vaaleanpunaisesta ja kirkkaankeltaisesta.

Hanaholmen allasosasto

Hanaholmenissa on useita Museoviraston suojelemia kokonaisuuksia. Julkisivun, sisääntuloaulan, ravintolasalin ja hotellikäytävien lisäksi saunaosasto on suojeltu. Saunaosastossa on säilytetty alkuperäinen 1970-luvun ilme; uima-allashuoneessa on Eero Aarnion suunnittelemat Pastilli-tuolit ja takkahuoneessa on Yrjö Sotamaan suunnittelema alkuperäinen kalustus. Hanaholmenin sauna- ja allasosasto on aamupäivisin hotellivieraiden käytössä, joten Hanaholmenissa yöpyessä kannattaa pakata mukaan uikkarit, jotta pääsee aamupulahdukselle.

Sugarin Poolside-lookbookin kuvat on kuvattu Hanaholmenin allasosastolla; kirkkaana syyspäivänä koko allasosasto läikehtii sisääntulvivassa valossa ja tuntuu kuin olisi reissussa paljon kauempana kuin onkaan.

Hanaholmenin viinibaarissa voi nauttia lasillisen viiniä tai vaikkapa juoda kahvit designkirjoja selaillen.

HANAHOLMEN Hanasaari

Boutique-tasoiset hotellihuoneet ja sviitit on kalustettu pääosin pohjoismaissa suunnitelluilla ja valmistetuilla kalusteilla. Materiaalien eettisyyteen on kiinnitetty erityistä huomiota ja ja lähes jokainen huone on sisustettu Hanasaaren taidekokoelmaan kuuluvin persoonallisin taideteoksin.

HANASAARI 
Ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Hanasaarenranta 5

  • Kategoriassa Juttusarjat \\ Luomukaapilla

    Luomukaapilla: Jenna Kiuru

    Luomukaapilla-sarjassa tutustumme inspiroivien ihmisten tapaan elää ja kuluttaa fiksummin. Jenna Kiuru on luovan alan moniosaaja, jonka esteettistä silmää, kädenjälkeä ja elämästä nauttimista ihastelemme. Lukaise alta mm. Jennan parhaat vinkit itsestään huolehtimiseen sekä hyvien second hand -löytöjen tekoon!

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen saat meiltä uusimmat ja inspiroivat vinkit tiedostavan lifestylen maailmasta.
Noudatamme zero waste-periaatetta myös viestinnässämme.