Kategoriassa Matkailu ja retkeily

Hawkhill tarjoaa vastuullisia luontoelämyksiä Nuuksion sydämessä

Sugarilaiset viettivät yhdistettyä strategia- ja virkistyspäivää Nuuksion Hawkhillissä. Kokemuksemme Hawkhillissä oli vaikuttava ja haluammekin vinkata tästä lähimatkailukohteesta muillekin vastuullisesta kotimaanmatkailusta intoileville. Tervetuloa Sugarilaisten matkassa Haukkamäkeen!

Haukkamäentien päässä, Nuuksion Kaitalammen rannalla sijaitseville Hawkhillin lomamökeille ja kokoushuviloille vie isoisän rakentama tie. ”Ei se minnuu haittaa, mie laitan siihe tien”, oli toimelias Eino-vaari todennut 1950-luvulla, Hawkhillin tarinan alkumetreillä, kun ideaa helsinkiläisille rakennettavista kesämökeistä pidettiin pähkähulluna. Kritiikki ei Einoa estänyt, vaan hän rakensi tien järven rantaan halki soiden ja metsien.

Tien lisäksi Eino-vaari rakensi kuusi lautarakenteista vuokramökkiä, joista ensimmäinen on edelleen perheen käytössä. Muut lautarakenteiset mökit ovat saaneet väistyä hirsimökkien tieltä, kun sukupolvenvaihdoksen myötä siirryttiin hirsimökkien aikaan – isä Teuvo halusi rakentaa mökit hirrestä käsin veistäen, oman metsän puista. Isän aikana syntyneet vanhimmat hirsimökit Villa Armas, Villa Einon ja Villa Anna ovat sittemmin saaneet rinnalleen kelohirsihuvilat. Villa Taavetti valmistui Haukkamäelle vuonna 2012, ja sitä seurasivat vuonna 2014 Villa Maria, vuonna 2017 Villa Juhani ja vuonna 2020 Villa Adele.

70-vuotta myöhemmin Villa Juhanin edessä meitä odottaa Annu, Haukkamäen yrittäjä kolmannessa sukupolvessa. Annu sisaruksineen on saattanut päätökseen Haukkamäen rakennusprojektit ja on tullut aika siirtyä majoitusyrittäjistä elämysten ja tapahtumien järjestäjiksi. Perinteisten lomamatkailijoiden ohella Hawkhill palvelee yrityksiä ja yritystapahtumia. Tällä hetkellä noin puolet liikevaihdosta tuleekin yrityksiltä. Mieleenpainuvan majoituskokemuksen lisäksi Hawkhillissä on tarjolla korkealaatuista cateringia ja virkistävää ohjelmaa luonnossa.

Hawkhillissä jokainen vieras otetaan vastaan henkilökohtaisesti ja pääsemmekin Annun johdattelemassa sukeltamaan Haukkamäen historiaan, tutustumaan alueen mökkeihin ja lähialueisiin. Hawkhillin vieraita hemmottelee yksityinen luontopolku, johon pääsemme tutustumaan lumikengät jalassa.

Haukkamäen alue on tarkoitettu vain sen vieraiden käyttöön, joten mökkikylässä lepää rauha ja hiljaisuus. Nuuksion polut ja merkityt maastoreitit ovat kuitenkin vain kivenheiton päässä, joten retkeilymahdollisuudet Haukkamäeltä ovat mainiot.

Hawkhillissä pääsemme majoittumaan Villa Juhaniin, joka tarjoaa upeat puitteet työskentelyyn ja yhdessä viihtymiseen. Pitkän pöydän ääressä hiotaan Sugarin strategiaa ja ulkoilujen jälkeen kokoonnutaan saman pöydän ympärille syömään. Illallinen asetellaan esille Anton&Antonin keittiön ammattikokkien valmistamista valmiista aterioista ja iltaa jatketaan toisen kerroksen saunaosastolla, josta hemmottelevien löylyjen päälle pääsee virkistävään avantoon.

Aamulla heräämme ihastelemaan hiljaisuutta ja toivomme, että voisimme jatkaa täällä etätöissä vaikka koko viikon! Upeat maisemat avautuvat olohuoneen ikkunoista ja talvinen järvenjää houkuttelee ulkoilemaan.

Saanan tarjoileman herkullisen puurobaarin voimalla valmistaudumme palaamaan kaupungin vilskeeseen. On uskomatonta, kuinka lähellä Helsingin keskustasta voi saavuttaa täydellisen, rauhoittavan erämaatunnelman.

Hawkhill on suomalainen, rehellinen ja luontoa kunnioittava yritys, jonka tavoitteena on edistää kestävää suomalaista matkailua. Hawkhillin arvomaailma näkyy kaikessa sen toiminnassa: mökit on rakennettu ja sisustettu kestävästi ja ympäristöä kunnioittaen. Hawkhillin toiminta on ollut hiilineutraalia vuodesta 2019 lähtien ja samana vuonna yritykselle myönnettiin Green Key matkailualan ympäristösertifikaatti. Vuonna 2020 Hawkhill sai ensimmäisten suomalaisyritysten joukossa myös Sustainable Travel Finland -merkin. Haukkamäen vieraita kannustetaan myös kestävämpään elämään sekä tutustumaan kiertotalouden periaatteisiin. Vieraiden käytössä on mm. ”vuokraamo”, josta vieraat voivat lainata harrastusvälineitä mökkikylässä käytettäväksi. Lisätietoa Hawkhillin vaikuttavasta ympäristö- ja vastuullisuustyöstä löytyy täältä.

Kiitos, että saimme olla!

  • Kategoriassa Ruoka \\ Vastuullinen elämä

    5 trendiä, jotka ruokabrändin tulisi vuonna 2024 tietää

    Inflaation vaikutuksesta kuluttaja joutuu nyt miettimään ruokakaupassa entistä tarkemmin, mitä ostoskoriin sujahtaa. Myös tiedostavalla kuluttajalla, jota lähtökohtaisesti kiinnostaa miten omat ruokavalinnat vaikuttavat ympäristön hyvinvointiin, vaakakupissa painavat nyt taloudelliset realiteetit. Miten varmistamme, että vastuulliset ruokavalinnat pysyvät edelleen kuluttajien mielessä?

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen saat meiltä uusimmat ja inspiroivat vinkit tiedostavan lifestylen maailmasta.
Noudatamme zero waste-periaatetta myös viestinnässämme.