Kategoriassa Kulttuuri

Helsinki Design Week – Mikä on viisasta?

Helsinki Design Week 2021 järjestetään 9.–19.9.2021 kaupungilla ja verkossa. Tapahtuman vuositeema ”Mikä on viisasta?” kutsuu kaikki festivaalin tekijät ja kävijät miettimään, mikä on viisain tapa tehdä sitä mitä he tekevät. Mukana on noin 80 muotoiluaiheista tapahtumaa, jotka koostuvat esimerkiksi koko perheelle sopivista työpajoista, kävelykierroksista ja eri studioiden ja showroomien näyttelyistä.

Myös suosittu Design Market järjestetään tänä vuonna poikkeuksellisin menoin:

Design Market (10.–12.9.) on yksi HDW:n suosituimmista tapahtumista ja meille on tärkeää järjestää se myös näin pandemian aikaan, sillä se on paikallisille muotoilualan (kivijalka)yrittäjille todella tärkeä myyntitapahtuma. Suosimme myyjävalinnoissa yrityksiä, jotka pyrkivät toimimaan kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti.”Anni Korkman tapahtumajohtaja, Helsinki Design Week.

Helsinki Design Week menovinkit

Aalto-yliopiston Designs for a Cooler Planet on näyttelykokonaisuus, jossa teemana on resurssiviisaus. Kokonaisuus pitää sisällään kolme eri näyttelykokonaisuutta sekä kaikille avoimia verkkoseminaareja. HDW:n kävijöillä on mahdollisuus tutustua radikaaleihin ja monialaisiin muodin, muotoilun ja arkkitehtuurin ideoihin, tutkimuksiin ja prototyyppeihin, jotka edistävät resurssiviisasta tulevaisuutta.

Tutustu kolmeen eri näyttelykokonaisuuteen:

Parempaa ylle
Vaalitut ympäristöt
Ikuiset materiaalit

Otaniementie 14, 02150, Espoo, 08.09.–29.09. Vierailut näyttelyihin on varattava etukäteen. Vierailukierrokset ovat ilmaisia. Näyttelyihin voi tutustua myös virtuaalisesti 8.9 alkaen.

By Hinders Pop-up Shop

By Hinders on Jonathan Ingbergin perustama design studio. Ingberg halusi kehittää tuotteita perheensä lammastilan eli inkoolaisen Hinders Gårdin sivutuotevillasta. Ingberg on työskennellyt sekä miesten että naisten vaatteiden suunnittelijana monissa eri muotitaloissa Pariisissa ja Tukholmassa. Vuonna 2020 hän päätti perustaa oman yrityksen, joka suunnittelee sukupuolineutraaleja vaatteita tavoitteenaan ympäristötietoinen tuotantoketju. Pop-up shopissa on esillä uniikkeja ja rajoitettuina erinä valmistettuja artesaanituotteita brändin ensimmäisestä Rötter-kokoelmasta.

Pursimiehenkatu 16 A, 00150, Helsinki | 10.9.—19.9. ma-pe klo 11-18 ja la-su klo 11-17

KAIKU – a sensory installation by Aaro Murphy & Anna Karhu-Cormier

‘Kaiku’ on akustinen-tuoksuveistos, joka vapauttaa samanaikaisesti ääntä ja metsän tuoksua tilaan. Kuten elävä ja hengittävä ekosysteemi, teos luo meditatiivisen rytmin ja tuoksuarkkitehtuurin – tuottaen symbioottisen tuoksu- ja äänimaiseman kokijalle. Kaiku on runollinen tutkielma siitä, kuinka teknologia ja elollinen voivat löytää yhteyden. Teos tuo ihmisille näkymättömän luonnonmaiseman, joka on ohjelmoitu soimaan ja tuoksumaan omassa rytmissään. Projekti on syntynyt yhteistyössä amsterdamilaisen kuvataiteilijan Aaro Murphyn ja helsinkiläisen taiteilija-fytoterapeutin Anna Karhu-Cormierin kanssa, Suomen Benelux-instituutin tukemana.

Annankatu 11, 00120, Helsinki | 9.9.—26.9. Ti-pe klo 12-18, La-su klo 12-16

 

Kurkistus uusiotuotteiden maailmaan! Paikalliset yrittäjät työstävät kierrätysmateriaalista erilaisia tuotteita ja palveluita iloksemme ja tarjoilevat apua ilmastoahdistukseen. Shops2Hubs-yrittäjäverkoston pop up -tapahtumissa pääset ostamaan niin palveluita kuin tuotteita kahdessa eri paikassa. Pop up on myös paikka jakaa kokemuksia ja ideoita yrittäjien kanssa.

Mukana mm. Tuunaajamutsi, Fair.fi, Kammo Design, Marjut Kuopus, Today’s Hustle for Tomorrow’s Harmony, Upstitch Studio, My Message, Ambito Finland ja Lalola Anastasia. Tarjolla ompelupalveluita, design- ja käsityötuotteita sekä työpajoja.

13.9. Sonckin sali, Sofia Helsinki, Sofiankatu 4 C, 00170 Helsinki | klo 10:00-16:00
14.9. Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus, Kutojantie 3, 02630 Espoo | klo 11:00-19:00

Build-A-Pelago – Bicycle Exhibition

Build-A-Pelago-näyttely kokoaa yhteen suomalaista ja ruotsalaista polkupyörämuotoilua. Näyttelyssä esitellään samannimisen, intohimoisille polkupyörän rungonrakentajille suunnatun suunnittelukilpailun lopputulokset, uniikit polkupyörät syntytarinoineen.

Kalevankatu 32, 00180, Helsinki | to 09.09.2021 – su 19.09.2021

Maija Isola -elokuvanäytös ja keskustelutilaisuus Rakkautta & Anarkiaa -festivaalilla

Sisältöyhteistyössä Helsinki International Film Festival – Rakkautta & Anarkiaa -festivaalin kanssa nähdään Leena Kilpeläisen dokumenttielokuvan Maija IsolaNäytöksen jälkeen järjestetään keskustelutilaisuus, jonka aiheena on legendaarisen tekstiilisuunnittelijan työ ja sen merkitys suomalaiselle designille.

la 18.09. Elokuvateatteri Maxim | Keskustelutilaisuus klo 16, Dokumenttielokuvan esitysaika julkaistaan 2.9. osoitteessa: hiff.fi lipunmyynti alkaa 9.9.

Design Market järjestetään kivijalkaliikkeissä ja verkkokaupoissa

Supersuosittu Design Market järjestetään poikkeusolosuhteisiin sopivalla tavalla: myyjien kivijalkaliikkeissä ja verkkokaupoissa. Luvassa on myös muotinäytöksiä Helsingin kaduilla. Showroominsa avaavat mm. Pukkila, Grado, Poiat sekä Tej Chauhan. Ostoksille festivaalivieraat voivat suunnata esim. Johanna Gullichsenin uuteen lippulaivamyymälään Lasipalatsille tai Nomen Nescion uuteen liikkeeseen. Kaikki Design Marketissa mukana olevat yritykset löydät täältä.

Lasten Designviikolla ydinkeskustan valtaa näyteikkunainstallaatioiden sarja

HDW Lasten ikkunat on kokeellinen askel Helsingin ydinkeskustan avaamiselle lastenkulttuurille, -näyttelyille ja -tapahtumille. Installaatiot valmistuvat yleisön silmien edessä ja ovat vapaasti nähtävillä vuorokauden ympäri, koko Helsinki Design Weekin ajan. Installaatioiden tekijöiksi on kutsuttu muotoilijoita ja muita luovan alan tekijöitä, jotka yhdessä pohjoismaisten huippukuvittajien kanssa suunnittelevat ja kokoavat installaatiot ja tekevät näin myös suunnitteluprosessin näkyväksi. Mukana ovat kuvittaja Edith Hammar, kuvittaja, muoti- ja konseptisuunnitteluja Tuula Pöyhönen, kuvittaja Jenny Lucander, innovaatio- ja kokemussuunnittelija Martin Mohr, kuvittaja Lena Frölander-Ulf sekä arkkitehti, valokuvataiteilija Jouni Kaipia.

Lisäksi viime vuonna aloitettu Lasten PechaKucha -tapahtumasarja saa jatkoa osana Helsingin Kaupungin Kulttuuripolkua.

Stay safe when visiting!

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen saat meiltä uusimmat ja inspiroivat vinkit tiedostavan lifestylen maailmasta.
Noudatamme zero waste-periaatetta myös viestinnässämme.