Kategoriassa Kulttuuri \\ Muoti \\ Vastuullinen elämä

Helsinki Fashion Week vinkit x 5

22.-26.7. muotikansa inspiroituu, kun Helsinki Fashion Week tuo kotimaisten ja kansainvälisten muotisuunnittelijoiden taidonnäytteet esille Helsinkiin. Tapahtuma keskittyy eettisiin ja kestävää kehitystä noudattaviin brändeihin, ja siitähän Sugar antaa täydet pisteet. Mutta mitkä näytökset kannattaa kokea ja käydä ottamassa haltuun? Nappaa Sugarin vinkit inspiroivimmista suunnittelijoista!

F.A.S

Vuonna 2013 tämän ruotsalaisen brändin perusti Firas Al-Saffar, jonka tavoitteena on luoda ajattomia vaatteita. Tyyliltään Al-Saffarin luomukset ovat minimalistisia suoraviivaisine leikkauksineen mutta samalla hyvin elegantteja. Nämä vaatteet kestävät läpi monien trendien, ja se onkin F.A.S:n tavoite. Yrityksen arvomaailma pohjautuu ympäristöystävällisyyteen, eläinten suojeluun ja reiluun kauppaan, ja lisäksi he ottavat kantaa moniin humanitäärisiin ongelmiin, kuten tämän hetken turvapaikanhakijakriisiin. Kuka ei voisi rakastaa tätä brändiä!

Näytös: 23.7. klo 15.30, Amos Andersonin taidemuseo

Kata Szegedi

Kata Szegedi nousi vuonna 2009  nuorien suunnittelijoiden kärkeen Fashion Awards Hungaryssa. Vuonna 2014 hän voitti parhaan muotisuunnittelijan palkinnon Glamour Women of The Year -gaalassa. Szegedin tyyliin kuuluu vahvasti kontrastilla leikkiminen. Lisäksi erilaiset siluetit, materiaalit, värit ja muodot ovat osana hänen mallistojaan. Szagedin kohderyhmänä on selvästi kosmopoliittinaiset, jotka ovat itsevarmoja ja ylpeitä yksilöllisestä kuvastaan.

Näytös: 25.7. klo 14.30, Päivälehden Museo

R-Collection

Suomi-muodin kultakimpale R-Collection on tehnyt laadukkaita vaatteita jo lähemmäs 40 vuotta. Helsingin muotiviikkojen aikana kannattaa suunnata tämän ajattoman brändin näytökseen, jos haluaa nähdä suomalaisiin sääolosuhteisiin sopivaa vaatetusta inspiroivilla leikkauksilla ja kuoseilla.

Näytös: 23.7. klo 15.30, Amos Andersonin taidemuseo

Mirkka Metsola 

Jos edelliset merkit ovat yksinkertaisuudessaan upeita, nyt tulee hieman poweria kehiin. Leikkisät ja minimalistiset printit yhdistettynä tummanpuhuviin väreihin ovat Mirkka Metsolan suunnitteluille ominaista. Hänen luomuksensa tuovat voimaa ja särmää kantajansa ylle. On sanomattakin selvää, miksi Metsola on yksi Sugarin suosikeista Helsinki Fashion Weekilta.

Näytös: 22.7. klo 14.30, Amos Andersonin taidemuseo

Arethé Stockholm

Vuonna 2014 perustettu Arethé Stockholm on Alina Bendikovan ja Reza Alipourin moderni muotimerkki, jonka ajatuksena on nykyaikaisen naisen monikäyttöiset vaatteet, jotka on helppo yhdistää eri tilaisuuksiin. Inspiraatiota suunnittelijat ovat saaneet mm. miesten vaatetuksesta, musiikista, taiteesta ja urbaanista katumuodista, mikä näkyykin vaatteiden epäsymmetrisissä leikkauksissa, puhtaissa väreissä ja loose-fit -istuvuudessa.

Näytös: 26.7. klo 14.30, Amos Andersonin taidemuseo

  • Kategoriassa Ruoka \\ Vastuullinen elämä

    5 trendiä, jotka ruokabrändin tulisi vuonna 2024 tietää

    Inflaation vaikutuksesta kuluttaja joutuu nyt miettimään ruokakaupassa entistä tarkemmin, mitä ostoskoriin sujahtaa. Myös tiedostavalla kuluttajalla, jota lähtökohtaisesti kiinnostaa miten omat ruokavalinnat vaikuttavat ympäristön hyvinvointiin, vaakakupissa painavat nyt taloudelliset realiteetit. Miten varmistamme, että vastuulliset ruokavalinnat pysyvät edelleen kuluttajien mielessä?

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen saat meiltä uusimmat ja inspiroivat vinkit tiedostavan lifestylen maailmasta.
Noudatamme zero waste-periaatetta myös viestinnässämme.