Kategoriassa Ruoka

Herkulliset villiyrttiletut

Kesän ihanimmat letut saavat vihreän sävynsä Suomen supervilliyrteistä, ovat luontaisesti gluteenittomia ja maistuvat taatusti koko perheelle.

VILLIYRTTILETUT

2 kananmunaa
1 ¾ dl kaurajauhoja (esim. Urtekram gluteeniton)
1 dl vettä
1 dl tiukka mitta villiyrttejä (esim. nokkosen lehtiä)
½ tl merisuolaa
voita tai neitsytkookosöljyä paistamiseen

Annostele kaikki raaka-aineet tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Paista heti pieniä tai isoja lettuja. Tarjoile haluamiesi suolaisten tai makeiden täytteiden kanssa.

Ekaa kertaa nokkospuskassa? 

Nokkoset kannattaa poimia alkukesästä ennen kukintaa. Kerää nuoria, 5-10 cm korkuisia versoja. Isommista kasveista kannattaa kerätä vain lehdet, nekin ennen kukkimista. Koska nokkonen kerää itseensä nitraatteja, poimi sitä vain puhtailta alueilta – ei kadunvarsilta tai huussin takaa.

Kiehauta ruoaksi valmistettavat nokkoset aina vähässä vedessä. Keitinveden voi hyödyntää esim. hiusten huuhteluun ja kasvien lannoitteeksi!

Nokkosessa on pinaattiin verrattuna monin verroin enemmän ravintoaineita – esimerkiksi C-vitamiinia siinä on 175─200 mg/100g syötävää kasvinosaa kohden, kun taas pinaatissa vastaava arvo on vain 45 mg. Nokkonen sisältää myös karoteeneja ja erilaisia kivennäis- ja hivenaineita.


Lähde: Martat.fi

  • Kategoriassa Juttusarjat \\ Tyypit joita ihailemme

    Tyypit, joita ihailemme: Natalia Kallio

    Natalia Kallio on ihmisoikeusaktivisti, kirjailija ja runoilija, jonka tärkeää työtä ihailemme Sugarilla. Hän toimii myös kouluttajana kansainvälisissä ihmisoikeusorganisaatioissa ja nuorisojärjestöissä. Natalian esikoisromaani kuvaa sukupolvien yli jatkuvaa huono-osaisuuden ketjua ja kipeitä ihmissuhteita.

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen saat meiltä uusimmat ja inspiroivat vinkit tiedostavan lifestylen maailmasta.
Noudatamme zero waste-periaatetta myös viestinnässämme.