Kategoriassa Ruoka

Herkulliset villiyrttiletut

Kesän ihanimmat letut saavat vihreän sävynsä Suomen supervilliyrteistä, ovat luontaisesti gluteenittomia ja maistuvat taatusti koko perheelle.

VILLIYRTTILETUT

2 kananmunaa
1 ¾ dl kaurajauhoja (esim. Urtekram gluteeniton)
1 dl vettä
1 dl tiukka mitta villiyrttejä (esim. nokkosen lehtiä)
½ tl merisuolaa
voita tai neitsytkookosöljyä paistamiseen

Annostele kaikki raaka-aineet tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Paista heti pieniä tai isoja lettuja. Tarjoile haluamiesi suolaisten tai makeiden täytteiden kanssa.

Ekaa kertaa nokkospuskassa? 

Nokkoset kannattaa poimia alkukesästä ennen kukintaa. Kerää nuoria, 5-10 cm korkuisia versoja. Isommista kasveista kannattaa kerätä vain lehdet, nekin ennen kukkimista. Koska nokkonen kerää itseensä nitraatteja, poimi sitä vain puhtailta alueilta – ei kadunvarsilta tai huussin takaa.

Kiehauta ruoaksi valmistettavat nokkoset aina vähässä vedessä. Keitinveden voi hyödyntää esim. hiusten huuhteluun ja kasvien lannoitteeksi!

Nokkosessa on pinaattiin verrattuna monin verroin enemmän ravintoaineita – esimerkiksi C-vitamiinia siinä on 175─200 mg/100g syötävää kasvinosaa kohden, kun taas pinaatissa vastaava arvo on vain 45 mg. Nokkonen sisältää myös karoteeneja ja erilaisia kivennäis- ja hivenaineita.


Lähde: Martat.fi

  • Kategoriassa Ruoka \\ Vastuullinen elämä

    5 trendiä, jotka ruokabrändin tulisi vuonna 2024 tietää

    Inflaation vaikutuksesta kuluttaja joutuu nyt miettimään ruokakaupassa entistä tarkemmin, mitä ostoskoriin sujahtaa. Myös tiedostavalla kuluttajalla, jota lähtökohtaisesti kiinnostaa miten omat ruokavalinnat vaikuttavat ympäristön hyvinvointiin, vaakakupissa painavat nyt taloudelliset realiteetit. Miten varmistamme, että vastuulliset ruokavalinnat pysyvät edelleen kuluttajien mielessä?

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen saat meiltä uusimmat ja inspiroivat vinkit tiedostavan lifestylen maailmasta.
Noudatamme zero waste-periaatetta myös viestinnässämme.