Kategoriassa Kahvilat ja ravintolat \\ Kaupat ja putiikit

Huhtikuun menovinkit: koe kevät kuin pariisitar

Kevät on täällä! Mikä olisikaan parempi aika larpata pariisitarta?

Mais oui, kevät saapuu vihdoin leveysasteillemme!

Mene:

– Syksyllä avattu Iittalan ja Arabian yhteinen Design Centre on uudenlainen luovuuden keskittymä Arabian outlet-myymälän yläpuolella. Muotoilukeskuksen Design Labissä on myös sykystä lähtien järjestetty kaikille avoimia luovia workshoppeja edulliseen 15 e hintaan. 15.4. Afterwork Art Class -tapahtumasarjassa tutustutaan croquis-piirtämiseen, eli elävän mallin mukaan tehtävään piirrustustekniikkaan. Afterworkin hengessä talo tarjoaa myös lasillisen viiniä, biensûr!

– Kulttimaineen saavuttanut ranskalainen bändi Nouvelle Vague esiintyy korjaamolla 23.4. Nouvelle Vaguen laulajan samettinen ääni ja lantion heilautukset kuljettavat pehmeästi kohti kesää.

– Maalis-huhtikuun taitteessa Kinopalatsissa järjestettävä Season Film Festival tuo tullessaan useita ajankohtaisia ranskalaisia elokuvia. Kurkkaa koko elokuvatarjonta täältä.

Syö & Juo:

– Entä jos aloittaisit aamusi viikon ajan ranskalaisella aamupalalla? Rapea paahtoleipä, suolainen voi ja hillo on klassinen, mutta lyömätön yhdistelmä. Mukin tai kupin sijaan maitokahvin voi myös juoda pienestä kulhosta, jonne paahtoleipää dipataan.

– Keväällä houkutus tehdä jotain työpäivän päätteeksi kasvaa eksponentiaalisesti. Museo- tai galleriakierroksen jälkeen ystävät kannattaa sään salliessa tavata en terrasse. Espan Café Esplanadin ranskalaisessa pikkuterassissa on fiilistä, ja siihen paistaa aurinko pitkään.

– Ranskalaiset syövät melkein jokaisen aterian yhteydessä jälkiruoan. Missäköhän välissä tämä ihana arjen hedonismitapa poistui suomalaisesta kulttuurista? Pariisitar-larppaukseen kuuluu ehdottomasti jälkiruoka. Jo pieni suklaakonvehti tekee ihmeitä!

– Pahin asia, mitä ranskalaiselle voi tapahtua on juoda jotain muuta kuin ranskalaista viiniä. Ei siis kannata järkyttää larpin yleistä feng-shuita, vaan valitse seikkailujesi seuraksi esimerkiksi tämä raikas ranskalainen luomu valkoviini.

Fiilistele:

– Pariisittarien tyylissä ei ole kyse niinkään vaatteista itsestään, vaan olosta, jonka vaatteet luovat kantajalleen. Pue siis ne vaatteet, jotka saavat sinut filmaattiselle tuulelle. Tavanomaista vahvempi sipaisu huulipunaa ja punaiset kynnet tuovat kummasti itsevarmuutta!

– Käy katsastamassa Helsingin antiikkitarjonta. Pariisin kevät on täynnä kaduille pursuavia antiikkimyyjäisiä, joissa vanhat ukot kauppaavat aarteitaan. Fasaani-antiikki Korkeavuorenkadulla on lajinsa helmi, ja sitä vastapäätä sijaitseva Café Succès puolestaan suloinen hengähdyspaikka.

– Ranskalaisen naisen asenteen ytimessä on itsevarmuus. Kävele selkä suorana, hymyile vastaantulijoille ja ilahduta kanssakulkijoitasi.

Inpiraatiota: Samujin kevätmallisto  ja Hynt Beautyn Shiaraz-sävy.

Bisous!

  • Kategoriassa Ruoka \\ Vastuullinen elämä

    5 trendiä, jotka ruokabrändin tulisi vuonna 2024 tietää

    Inflaation vaikutuksesta kuluttaja joutuu nyt miettimään ruokakaupassa entistä tarkemmin, mitä ostoskoriin sujahtaa. Myös tiedostavalla kuluttajalla, jota lähtökohtaisesti kiinnostaa miten omat ruokavalinnat vaikuttavat ympäristön hyvinvointiin, vaakakupissa painavat nyt taloudelliset realiteetit. Miten varmistamme, että vastuulliset ruokavalinnat pysyvät edelleen kuluttajien mielessä?

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen saat meiltä uusimmat ja inspiroivat vinkit tiedostavan lifestylen maailmasta.
Noudatamme zero waste-periaatetta myös viestinnässämme.