Kategoriassa Kulttuuri

Ilmainen luksuspäivä Helsingissä

Miksi, oi miksi syksy alkaa poikkeuksetta niin, että on ihan täysin PA?

En tiedä mikä kosminen magneettikenttä siihen vaikuttaa, että kaikki rahat on jotenkin pakko tuhlata kesällä, juuri ennen kun Helsinki täytyy kivoista (lue kalliista)  riennoista joihin olisi kiva mennä syksyllä.

Vaikka rahapussisi näyttäisi tyhjältä tällä hetkellä, niin älä huoli. Helsingissä on yllättävän paljon kivaa ilmaista tekemistä, ja vieläpä vaativaan makuun. Vai miltä kuulostaisi Voguen selailu trooppisten kasvien syleilyssä?

Kun valmistaudut tähän täydellisen ylelliseen päivään, kannattaa hedonistinen elämänasenne aloittaa jo kotona. Mitkä ovat sellaiset vaatteet, jotka saavat sinut tuntemaan itsesi upeaksi? Pue ne päälle riippumatta siitä, että ovatko ne arki- vai juhlakäyttöön tarkoitettuja. Kaiva siis sisäinen Carrie Bradshawsi, hän ei turhaan vaivannut päätään millään ”onkohan tämä liikaa” -ajattelulla.

Koska päivän aikana ei voi myöskään ostaa ruokaa kaupungilta, pakkaa eväät mukaan kotoa. Hyvät voileivät, mehupullo ja hedelmät riittävät. Koska kyse on kuitenkin luksuspäivästä, älä sullo eväitä eväsrasiaan, vaan kääri ne kauniisti vaikka kangasliinaan tai leivinpaperiin.

Nyt olet valmis aloittamaan täydellisen luksuspäiväsi Helsingissä.

1. Inspiroidu kansalliskirjaston aarteista (ja tuoksusta!)
Unioninkatu 36

Hiljattain remontoitu kansalliskirjasto on aarre, jossa yllättävän harva on käynyt. Rakennuksen korkeat katot, freskot ja ikivanhat kirjat saavat mielen rauhoittlumaan. Kuuteen kerrokseen mahtuu valtavasti kirjoja ja katseltavaa, ja tilan kupera ikkunakatto antaa valon tulvia sisään. Kansalliskirjasoon kannattaa mennä jo ihan sen tuoksunkin takia – vanhoissa kirjastoissa jokaisesta nurkasta tuntuu tulevan jokin ihana tuulahdus.

Vasen kuva: Innovarch

2.  Käy lainaamassa muoti- tai kulttuurilehti Rikhardinkadun kirjastosta
Rikhardinkatu 3

Tiesitkö, että Rikhardinkadun kirjasto on Pohjoismaiden ensimmäinen yleiseksi kirjastoksi tarkoitettu rakennus? Tiesitkö myös, että siellä on ihan valtavasti aikakausilehtiä eri kielillä? Kolmannen kerroksen lehtiosastolta löytyy mm. Harper’s Bazaar, Italian Vogue, National Geographic tai Ranskan Marie-Claire kotimaisten aikkareiden lisäksi. Lainaa siis haluamasi selektio lehtiä, ja suuntaa sään suodessa Esplanadille nautiskelemaan. Kannattaa huomioida, että uusimpaa numeroa ei lainata.

3. Lumoudu 1900-luvun alun taidekodista Sinebrychoffin museossa
Bulevardi 40

Bulevardilla sijaitsevaan Sinebrychoffin taidemuseoon hoksaa harvemmin mennä. Museo on Paul ja Fanny Sinebrychoffin entinen koti, ja heidät tunnettiin aikanaan panimobisneksen lisäksi myös heidän valtavasta taidekokoelmastaan. Koffin puiston kupeessa sijaitseva talo täyttyikin toinen toistaan upeimmista klassisista teoksista, jotka sittemmin lahjoitettiin Suomen valtiolle.  Joka kuun ensimmäisenä keskiviikkona museoon pääsee ilmaiseksi kello 17–20, mitä ylellisyyttä!

Oikea kuva: sinebrychoffin taidemuseo

4. Vietä eskapistinen eväshetki trooppisten kasvien ympäröimänä kasvitieteellisessä puutarhoissa
Hammarskjöldintie 1 ja Kaisaniemenranta 2

Helsingin molemmat kasvitieteelliset puutarhat ovat kaikista halvin tapa matkustaa lämpimään ilmastoon. Yli satavuotiaaseen Helsingin talvipuutarhaan pääsee ympäri vuoden, ja vieläpä ilmaiseksi. Parasta paikassa on tietysti trooppinen kosteus ja upeat kasvit, mutta puutarhan sisällä on myös penkkejä pöytiä jossa saa nautiskella omia eväitä (tai lukea sitä Voguea). Tämä on siis oivallinen paikka kaivaa luksusvoileipäsi, ja nautiskella siitä huumaavien tuoksujen ympäröimänä. Ei ihme, että moni tätä paikkaa hehkuttaa.
Myös Kaisaniemen kasvitieteellinen puutarha on vierailemisen arvoinen, erityisesti kuukauden ensimmäisinä perjantai-päivinä, jolloin sisäänpääsy on ilmainen (klo 13–16 talvella ja klo 15–17 kesällä).

Bonus pro tip: Mikäli vietät päivää yksin etkä seurassa, älä aliarvioi musiikin voimaa tunnelmanluojana. Koska päivän teema on luksus, suosittelemme esimerkiksi kuuntelemaan erinomaista Marie-Antoinette -elokuvansoundtrackia, jonka löydät täältä.

Bon voyage!

Kuvat: Ylhäällä city.fi, alhaalla rantapallo.fi, oikealla Pinterest, tekijä tuntematon

  • Kategoriassa Ruoka \\ Vastuullinen elämä

    5 trendiä, jotka ruokabrändin tulisi vuonna 2024 tietää

    Inflaation vaikutuksesta kuluttaja joutuu nyt miettimään ruokakaupassa entistä tarkemmin, mitä ostoskoriin sujahtaa. Myös tiedostavalla kuluttajalla, jota lähtökohtaisesti kiinnostaa miten omat ruokavalinnat vaikuttavat ympäristön hyvinvointiin, vaakakupissa painavat nyt taloudelliset realiteetit. Miten varmistamme, että vastuulliset ruokavalinnat pysyvät edelleen kuluttajien mielessä?

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen saat meiltä uusimmat ja inspiroivat vinkit tiedostavan lifestylen maailmasta.
Noudatamme zero waste-periaatetta myös viestinnässämme.