Kategoriassa Parasta juuri nyt

Innostu retkeilystä ja luonnosta – luontoyhteyttä etsimässä

Luonto rauhoittaa, rentouttaa ja inspiroi. Retkeilystä on viime vuosien aikana tullut yhä suositumpi ajanviete ja kansallispuistot täyttyvätkin viikonloppuisin innokkaista retkeilijöistä. Oletko sinäkin kenties haaveillut telttaretkistä tähtitaivaan alla, mutta et tiedä mistä aloittaa?

Sugarin harjoittelija Annu kokosi tähän postaukseen muutamia hyvä vinkkejä, joiden avulla pääset alkuun ja saat inspiraatiota ja itsevarmuutta lähteä seikkailemaan. Innostu retkeilystä!

Retkeilystä on tullut minulle erittäin tärkeä harrastus, tunnen sykkeeni laskevan ja olen metsässä ollessani läsnä koko kehollani. Nykyään haaveilen rantalomien sijaan vaelluslomista ja bucket-listallani onkin melkoisesti eräkohteita. Retkeily sopii kaikille, eikä hätää, vaikka et olisikaan erämies syntyessäsi. Itsekin kokosin teltan ensimmäistä kertaa yksin vasta muutama viikko sitten, vaikka retkeilystä oli jo ehtinyt kertyä muutama vuosi kokemusta.

Miten aloittaa retkeilyharrastus?

Lähiseutuihin tutustuminen on helppo tapa aloittaa retkeily. Löydät kaikki Suomen mahtavat kansallispuistot ja paljon hyödyllistä infoa täältä – valinnanvaraa siis riittää. Suomessa on voimassa jokamiehenoikeus, joka helpottaa retkeilyä ja yöpymistä luonnossa, mutta siihen kannattaa tutustua etukäteen. On hyvä muistaa, että esimerkiksi kansallispuistoissa voi yöpyä vain merkityillä yöpymispaikoilla.

Ota läheisesi mukaan ja lähtekää yhdessä luontoon joko päiväretkelle tai yöksi. Jos läheisesi eivät ole kiinnostuneita retkeilystä, niin esimerkiksi työväenopistot ja retkeilyalan yritykset, kuten Scandinavian Outdoors, järjestävät monenlaisia retkeilykursseja, jotka sopivat niin aloittelijalle kuin kokeneelle metsässä liikkujallekin.

Retkeilyyn ei tarvita huippuvarusteita. Yön yli kestävälle retkelle tarvitaan mukaan teltta, makuupussi, makuualusta, ruokaa ja säänmukaiset vaatteet. Lähimmät vesipisteet kannattaa tarkistaa ennakkoon ja ottaa vettä mukaan sen mukaisesti.

Jos kaipaat inspiraatiota ja hyviä vinkkejä retkeilyyn liittyen, kannattaa kurkata tämä ja tämä Facebook-ryhmä, joissa esimerkiksi myydään retkeilyvarusteita ja jaetaan monipuolisia vinkkejä retkeilyyn ja vaellukseen liittyen. Lämmin suositus myös retkeilijöiden keskuudessa suositun Ali Leiniön Youtube-videoille, niitä katsomalla pääsee hyvin retkeilyn tunnelmaan.

Suosittelen lämpimästi tutustumaan meidän upeaan luontoon ja nauttimaan sen hiljaisuudesta ja puhtaudesta. Nappaa alta talteen kolme suosikkikohdettani ja lähde avoimin mielin tutkimaan metsän aarteita!

Annun top 3 kansallispuisto-suositukset:

  1. Repoveden kansallispuisto
  2. Nuuksio
  3. Seitsemisen kansallispuisto

Joko keksit tulevan kohteesi?

 

 

 

 

  • Kategoriassa Ruoka \\ Vastuullinen elämä

    5 trendiä, jotka ruokabrändin tulisi vuonna 2024 tietää

    Inflaation vaikutuksesta kuluttaja joutuu nyt miettimään ruokakaupassa entistä tarkemmin, mitä ostoskoriin sujahtaa. Myös tiedostavalla kuluttajalla, jota lähtökohtaisesti kiinnostaa miten omat ruokavalinnat vaikuttavat ympäristön hyvinvointiin, vaakakupissa painavat nyt taloudelliset realiteetit. Miten varmistamme, että vastuulliset ruokavalinnat pysyvät edelleen kuluttajien mielessä?

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen saat meiltä uusimmat ja inspiroivat vinkit tiedostavan lifestylen maailmasta.
Noudatamme zero waste-periaatetta myös viestinnässämme.