Kategoriassa Juttusarjat \\ Luomukaapilla

Luomukaapilla: Mia Frilander

Muotialan ammattilainen Mia Frilander inspiroituu juuri nyt japanilaisesta keittiöstä ja lukee valokuvaaja Sally Mannin elämänkertaa. Vuosia mallin töitä tehnyt Mia työskentelee tällä hetkellä Trendi-lehdessä ja kirjoittaa vapaa-ajallaan lifestyle-blogi Muslaan. 

Mitä eettinen kuluttaminen merkitsee sinulle?

Kiinnostuin eettisemmästä kuluttamisesta muutamia vuosia sitten, kun perustin ensimmäisen blogini. Siihen aikaan pinnalla olivat nopeat trendit ja räikeä kuluttaminen, ja halusin omassa blogissani tarjota jotain muuta.

Harkitsen kaikki ostokseni tarkkaan ja teen heräteostoksia hyvin harvoin. Pidän kännykässäni listaa vaatteista ja tavaroista, joita tarvitsen, enkä hevillä hanki mitään listan ulkopuolelta. Jos löydän esimerkiksi kivat kengät, saatan harkita muutaman kuukaudenkin ajan, tarvitsenko niitä oikeasti vai onko kyseessä vain hetken mielijohde.

Ostan vaatteeni yleensä uutena, koska minulla on hyvin tarkka visio siitä, mitä haluan. Vintage-liikkeiden koluamiseen täytyy varata aikaa ja vaivaa. Laukkuja ja aurinkolaseja saatan kuitenkin ostaa käytettynä, ja vähän aikaa sitten löysin täydelliset vintage-Levikset lontoolaisesta second hand -liikkeestä.

Tykkään pukeutua klassisen tyylikkäästi ja haluan, että omistamani vaatteet näyttävät hyvältä vielä kymmenen vuoden päästä. On uskomattoman vapauttavaa pystyä halutessaan pukeutumaan samaan asukokonaisuuteen viikon jokaisena päivänä. Tämä vaatii kuitenkin sen, että vaatteet ovat laadukkaita. Viime aikoina olenkin innostunut viemään vaatteitani ompelijalle. On upeaa seurata, miten ammattilainen muuttaa käden käänteessä hiukan liian pitkät housut täydellisen istuviksi.

 

Millainen on ruokafilosofiasi – näkyykö siinäkin eettisyys?

Syön lihaa vain harvoin enkä koskaan osta sitä kotiin, ja minulle on tärkeää, että ruokaa ei heitetä roskiin. Pidän kokkaamisesta paljon, ja osaan käyttää jääkaapin pohjalta löytyvät nuutuneet vihannekset kekseliäästi hyväkseni. Näin minimoin ruokahävikin. Suosin myös luomua aina, kun se on mahdollista.

Syön terveellisesti, mutta superfoodeihin suhtaudun varauksella – en usko, että niitä syömällä muutun superihmiseksi. Spirulinaa syön kuitenkin siksi, että se auttaa ruskettumisessa, ja teen usein chia-siemenistä puuroja.

Mia Frilander koti

Mitä meikkipussistasi löytyy?

Samoihin aikoihin, kun aloin miettiä muita kulutusvalintojani, halusin vaihtaa myös kosmetiikkatuotteeni luonnollisiin. Olen aina ollut kiinnostunut eläinten hyvinvoinnista, enkä halua käyttää eläimillä testattua kosmetiikkaa. Nykyään lähes koko meikkipussini sisältö on luonnonkosmetiikkaa.

Teen paljon kuorintoja ja naamioita myös itse. Jokaviikkoisiin kauneusrituaaleihini kuuluu käytetyistä kahvinpuruista ja oliiviöljystä tehty vartalokuorinta, ja välillä levitän avokadoa hiuksiini ravitsevaksi naamioksi. Pari vuotta jopa pyöritin siskoni kanssa pientä luonnonkosmetiikan yritystä, jonka tuotteita möimme ystäväpiirissämme.

Mia Musla.fi

Mikä ovat lempituotteitasi?

Rakastan suomalaisen Frantsilan yrttisiä tuotteita. Olen todella kiinnostunut eteeristen öljyjen kokonaisvaltaisesta vaikutuksesta. Illalla saatan pirskotella Frantsilan rauhoittavaa laventeliöljyä tyynylleni ja jos minun täytyy tehdä jotain keskittymistä vaativaa, nuuhkin virkistävää rosmariiniöljyä. Muita suosikkejani ovat esimerkiksi Urtekramin Rasul-shampoo ja Dr.Hauschkan tuotteet, joiden saksalainen pragmaattisuus vetoaa minuun.

Luomukaapilla-sarjassa tutustumme inspiroivien ihmisten tapaan kuluttaa eettisemmin.

  • Kategoriassa Ruoka \\ Vastuullinen elämä

    5 trendiä, jotka ruokabrändin tulisi vuonna 2024 tietää

    Inflaation vaikutuksesta kuluttaja joutuu nyt miettimään ruokakaupassa entistä tarkemmin, mitä ostoskoriin sujahtaa. Myös tiedostavalla kuluttajalla, jota lähtökohtaisesti kiinnostaa miten omat ruokavalinnat vaikuttavat ympäristön hyvinvointiin, vaakakupissa painavat nyt taloudelliset realiteetit. Miten varmistamme, että vastuulliset ruokavalinnat pysyvät edelleen kuluttajien mielessä?

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen saat meiltä uusimmat ja inspiroivat vinkit tiedostavan lifestylen maailmasta.
Noudatamme zero waste-periaatetta myös viestinnässämme.