Kategoriassa Parasta juuri nyt

Inspiroivimmat instagrammaajat: lihaton lokakuu

Nappaa talteen Instagramin inspiroivat ruokavaikuttajat lihattoman lokakuun kunniaksi ja innostu uudenlaisista resepteistä.

Näiltä tyypeiltä löytyy reseptejä vegaaneille ja sekaaneille, mutta suurin osa resepteistä on helppo tehdä täysin vegaanisestikin! Mukana on feikkikalaa, retkiruokaa ja zero waste -kokkailua. Valikoimme sinulle jokaiselta inspiroivimmat reseptit, joihin tekee mieli tarttua.

 
Carolina Gelen / @carolinagelen

Aivan valloittava tyyppi, jonka reseptivideoita ja itseironiaa jaksaisi katsella loputtomiin. Carolina tuottaa reseptiikkaa Food52-alustalle ja jakaa reseptikokeiluita omassa somessaan. Hän myös toteuttaa haasteita, joissa on valittuna tietyt raaka-aineet ja valmistusmenetelmät (esimerkiksi käyttäen vain yhtä keittiövälinettä). Täältä löytää inspiraatiota villimpäänkin kokkailuun ja leivontaan, eikä reseptit oikeastaan koskaan ole tehty liian vaikeiksi toteuttaa pienessäkään keittiössä – päinvastoin!

Kiinnostaa: Seesami-pannukakut (ei vegaaninen, mutta veganisoitavissa).

Max Lamanna / @maxlamanna

Max tekee vegaanista ruokaa zero waste -periaatteella kotikeittiössään. Sisällöissä on hyvä ”sinne päin” -meininki, joka innostaa huolettomampaan ruoanlaittoon! Maxilta on myös tullut kirja, jossa hän ohjeistaa zero waste -ruoanlaittoa.

Kiinnostaa: Erilaiset ideat hyödyntää parsakaalin varret – koska nehän ovat parsakaalin herkullisin osa!

 
Hanna Olvenmark / @portionenundertian

Tältä tililtä löydät edullista retki-ulkoruokaa. Retkeilyresepteissä pääraaka-aineina on käytetty usein papuja ja linssejä, eikä mitään liian mutkikasta. Hannan sivuilta löydät myös ”alle 300 kruunun” haasteen, jossa kokataan kokonaisen viikon ruuat alle 300 kruunulla, eli n. 30 eurolla. Löydät haasteeseen valmiin ostoslistankin! Tämä saa myös retkeilyinnon syttymään ja halajamaan luontoon, missä kaikki ruoka maistuu aina paremmalle. Hannan tiliä on myös ihana seurata vain retkikuvia katsellakseen. Hän on myös julkaissut useamman ruotsinkielisen reseptikirjan, joista suomeksi on käännetty Annos eurolla.

Kiinnostaa: Pinaattimuhennos ja naan-leivät muurikkapannulla.

George Lee / @chez.jorge

Taiwanilainen George on vegaanikokki, joka kokkaa taiwanilaisia ja Kaakkois-Aasialaisia reseptejä helposti ja ymmärrettävästi. Suloinen tyyppi! Hänen Instagram-tiliä seuratessa tulee sellainen fiilis, että minäkin pystyn kyllä noihin resepteihin. Georgelta on myös tulossa kirja, eikä se voi olla huono!

Kiinnostaa: ”Fish fragrant”-munakoisot. Klassinen Sichuanin keittiön annos veganisoituna.

 
Lisa Kitahara / @okonomikitchen

Torontolainen Lisa kokkaa vegaanisia reseptejä, joissa näkyy hänen japanilais-kiinalaiset juurensa. Reseptivideot on toteutettu easy-to-follow -meiningillä, ja suurin osa annoksista on budjettiystävällisiä. Japanilaiseen tyyliin useat annokset ovat todella yksinkertaisia, mutta silti niin herkun näköisiä.

Kiinnostaa: Vegaaninen feikkikala! Näyttää niin aidolta.

Sadia Badiei / @pickuplimes

Vegaanisia reseptejä ja Youtube-videoilla esimerkiksi monta variaatiota samantyylisestä ateriasta, kuten tuorepuuroista, lounaista, välipaloista ja muista. Sisällöissä on myös meal preppauksesta kiinnostuneille paljon kivoja ruokaideoita! Sadialta ilmestyi vastikään kiinnostava Vegan budget challenge -video, josta löytyy 1€/annos -ideoita ja ostoslistat edullisempaan kasvisruokailuun.

Kiinnostaa: Sadien lapsuudesta rakkaat afganistanilaiset reseptit.

  • Kategoriassa Ruoka \\ Vastuullinen elämä

    5 trendiä, jotka ruokabrändin tulisi vuonna 2024 tietää

    Inflaation vaikutuksesta kuluttaja joutuu nyt miettimään ruokakaupassa entistä tarkemmin, mitä ostoskoriin sujahtaa. Myös tiedostavalla kuluttajalla, jota lähtökohtaisesti kiinnostaa miten omat ruokavalinnat vaikuttavat ympäristön hyvinvointiin, vaakakupissa painavat nyt taloudelliset realiteetit. Miten varmistamme, että vastuulliset ruokavalinnat pysyvät edelleen kuluttajien mielessä?

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen saat meiltä uusimmat ja inspiroivat vinkit tiedostavan lifestylen maailmasta.
Noudatamme zero waste-periaatetta myös viestinnässämme.