Kategoriassa Parasta juuri nyt

Mitä on ISHTA-jooga?

New Yorkista Suomeen saapuvat joogaopettajat Aino Siren ja Mikaela Soldan avaavat kesaksi Helsinkiin ISHTA Yoga -studion. ISHTA jooga, mitä se on?

Nimi ISHTA tulee sanoista Integrated Science of Hatha, Tantra & Ayurveda. Se on joogan tiede, joka yhdistää hatha-joogaa (kaikki asana-jooga), tantrista joogafilosofiaa sekä intialaista elämäntiedettä ayurvedaa. ISHTA-joogassa harjoitellaan tuntemaan itsensä kokonaisvaltaisesti ja harjoittelemaan sillä päämäärällä, että kukin harjoitus toisi lähemmäksi tasapainoista olotilaa.

ISHTA-koulutus on sen alkuperäiskodissaan New Yorkissa hyvin arvostettu koulutus, josta valmistuneet opettajat tunnetaan monipuolisuudestaan ja ammattitaidostaan. Osaavien opettajien lisäksi jokaisesta oppilaasta pyritään voimauttamaan oman itsensä paras tuntija ja harjoituksensa kapteeni. ISHTA-tunneilla jaetaan paljon tietoa joogafilosofiasta ja fyysisestä kehosta sekä energiakehosta, joiden ansiosta oppilas todella oppii itsestään ja omasta harjoituksestaan asioita, joita ulkopuolinen ei välttämättä voisi edes kertoa.

ISHTA-joogan pariin on päätynyt myös hyvinvointiguru Deepak Chopra ja laulaja Barbra Streisand. ISHTA Yoga valmistelee yhteistä koulutusta Deepak Chopran kanssa, joka kuuluu maailman tunnetuimpiin kirjailijoihin, mitä tulee hengellisyyden ja tieteen yhdistämiseen.

Kun tulemme tutummaksi itsemme, omien taipumusten tai rajoitteidemme kanssa, ymmärrämme paremmin keitä olemme. ISHTA-jooga ei pakota ketään mihinkään asentoon tai muottiin, vaan kannustaa löytämään oman tavan toteuttaa joogaa.

Jooga antaa parhaimmillaan onnistumisen tunteita ja voi toisinaan tuoda esiin asioita, joiden kanssa kamppailemme myös joogaharjoituksen ulkopuolella. Kun harjoituksesta tulee päivittäinen (toisinaan pidempi fyysinen harjoitus, joskus ainoastaan muutama tietoinen hengitys kiireen keskellä), pääsemme käsiksi joogan transformatiiviseen voimaan, jonka kautta voimme oppia joko hylkäämään, hyväksymään tai muuttamaan ne asiat elämässämme, joiden kanssa meillä on haaasteita.

ISHTA-jooga yhdistää länsimaisen ja itämaisen tieteen ehyeksi kokonaisuudeksi tarjoten nautinnollisia joogatunteja kaikille, jotka ovat kiinnostuneita fyysisestä harjoittelusta, henkisestä kehityksestä ja hyvinvoinnin löytämisestä. Tunneilla on usein musiikkia ja kaikille tasoille sopivia harjoitusvaihtoehtoja. Eteeriset öljyt tuovat tunneille luksustunnelmaa ja niiden avulla harjoitusta voi syventää entisestään.

Kysyimme ISHTA Yoga Pop Up:n  hurmaavilta ja helposti lähestyttäviltä perustajilta Aino Sireniltä ja Mikaela Soldanilta pari kysymystä.

 

Moi Aino ja Mikaela! Olette kuin paita ja peppu. Miten olette tavanneet?
Aino ja Mikaela: Tutustuimme Ainon veljen kautta, jonka jälkeen yhteinen intohimo joogaan syvensi ystävyyssuhdetta ja nykyään matkustamme, työskentelemme ja vietämme vapaa-aikaa yhdessä.

Miten Helsingin ja New Yorkin joogaskenet eroavat toisistaan?
Aino ja Mikaela: New Yorkissa on valtava ja osittain trendikeskeinen joogaskene. Toisaalta täällä on myös todella pitkäaikaisia opettajia ja maailman parhaat mahdollisuudet lähes mihin tahansa joogatyyliin. Helsingissä joogaskene on yhtenäisempi, mikä näkyy esimerkiksi joogatapahtumissa, joissa lähes kaikki opettajat tuntevat toisensa ja tunnelma on tosi lämminhenkinen. Vaikka Suomessakin joogan suosio on kasvanut ja uusia studioita avautuu jatkuvasti, New Yorkin tavoin Suomessa ei ole vielä joogastudioita vierivieressä.

Käytätte tunneillanne paljon eteerisiä öljyjä. Mitkä ovat suosikkinne tällä hetkellä?
Mikaela: New Yorkin kesähelteet ovat alkaneet, joten piparminttuöljyn viilentävät vaikutukset ovat tosi tervetulleita.
Aino: Tällä hetkellä eukalyptus on yksi lemppareistani. Minulla on siihen tunneside, koska äitini tuoksuu aina eukalyptus-pastilleilta.

Mihin joogaopettajakliseeseen sorrutte?
Mikaela: Elämänohjeiden postailu Instagramissa ja joogahousuissa heiluminen päivät pitkät.
Aino: Ihan noin kevyissäkin päivittäisissä keskusteluissa puhun usein tiedostamattomasta tajunnasta tai joogafilosofiasta ja analysoin tilanteita joogan oppien kautta. Lähipiiriini kuuluu oikeastaan vaan joogaopettajia. Varmaan juuri tuon edellisen takia. Hehehe.

Guilty pleasure?
Mikaela: Pyrin elämään kaikin mahdollisin tavoin ilman syyllisyyden tunnetta mistään, mistä saan nautintoa, mutta nyt kun kysyit… Olen yrittänyt lopettaa sokerin syönnin, mutta jos Ainon korvapuusteja on jossain tarjolla, lentää dieetit nurkkaan ja herkuttelu alkaa!
Aino: Rakastan lakritsijätskiä. Sitä ei täältä New Yorkista saa, onneksi…


ISHTA Yoga Pop Up Studio 17.7.-27.8.2017. Heikkiläntie 10, 00210 Helsinki. Lisätiedot ja liput: www.ishtayoga.fi / info@ishtayoga.fi

  • Kategoriassa Ruoka \\ Vastuullinen elämä

    5 trendiä, jotka ruokabrändin tulisi vuonna 2024 tietää

    Inflaation vaikutuksesta kuluttaja joutuu nyt miettimään ruokakaupassa entistä tarkemmin, mitä ostoskoriin sujahtaa. Myös tiedostavalla kuluttajalla, jota lähtökohtaisesti kiinnostaa miten omat ruokavalinnat vaikuttavat ympäristön hyvinvointiin, vaakakupissa painavat nyt taloudelliset realiteetit. Miten varmistamme, että vastuulliset ruokavalinnat pysyvät edelleen kuluttajien mielessä?

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen saat meiltä uusimmat ja inspiroivat vinkit tiedostavan lifestylen maailmasta.
Noudatamme zero waste-periaatetta myös viestinnässämme.