Kategoriassa Ruoka

Itsetehty omenamehu ilman mehustinta

Maukas mehu syntyy ilman mehustintakin, jos keittiövälineistä löytyy blenderi ja siivilä. 

Tarvitset:

8 kotimaista syysomenaa
1 litra vettä
1 tl aitovaniljajauhetta (esim. Urtekram)

blenderin
siivilän
2 kulhoa
suppilon

sekä halutessasi kuivattuja omenalastuja/-paloja (esim. Urtekram) ja calvadosta

Pese omenat ja lohko ne blenderiin. Omenoita ei tarvitse kuoria, mutta poista kota. Lisää joukkoon vesi ja sekoita täydellä teholla, kunnes seos on samettista.

Laita kulhon päälle iso siivilä (esimerkiksi spagettisiivilä) ja siivilöi omenaseos sen läpi. Kun mehu on valunut siivilästä kulhoon, kaada omenasta jäänyt kuitumassa toiseen kulhoon. Voit käyttää sitä esimerkiksi puuron seassa. Toista siivilöinti tarvittaessa kaatamalla mehu taas takaisin blenderin kannuun ja siitä siivilän läpi kulhoon.

Mausta mehu nyt aitovaniljajauheella. Jos mehu ei ole tarpeeksi makeaa, voit myös lisätä tässä vaiheessa aavistuksen hunajaa.

Kaada mehu suppilon avulla kannuun. Nauti jääpalojen kanssa.

Kuuma versio: 

Lämmittävän loppukesän ja alkusyksyn juoman saat, kun kuumennat mehun kattilassa. Lisää joukkoon muutama kuivattu omenalastu ja anna niiden turvota hetki ennen nauttimista. Extralämmikettä saat tujauksesta calvadosta eli omenaviinaa, joka tislataan siideristä ja sopii mainiosti omenamehun pariksi. Voit myös ripotella mukillisen pinnalle kevyesti kanelia.

  • Kategoriassa Juttusarjat \\ Luomukaapilla

    Luomukaapilla: Jenna Kiuru

    Luomukaapilla-sarjassa tutustumme inspiroivien ihmisten tapaan elää ja kuluttaa fiksummin. Jenna Kiuru on luovan alan moniosaaja, jonka esteettistä silmää, kädenjälkeä ja elämästä nauttimista ihastelemme. Lukaise alta mm. Jennan parhaat vinkit itsestään huolehtimiseen sekä hyvien second hand -löytöjen tekoon!

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen saat meiltä uusimmat ja inspiroivat vinkit tiedostavan lifestylen maailmasta.
Noudatamme zero waste-periaatetta myös viestinnässämme.