Kategoriassa Matkailu ja retkeily \\ Parasta juuri nyt \\ Ruoka \\ Sugar suosittelee

Kevyesti Turun kärjessä: raa’an maukas Pure Hero

Nälkä ei edes ollut kova. Tiesin ennestään Pure Hero -nimisestä ravintolasta ainoastaan sen, että ravintola on Turun the raakaruokapaikka. Raakasafka ei kuitenkaan eniten houkutellut sateessa kastunutta, väsynyttä Turun matkaajaa, mutta ravintola kutsui vahvasti luokseen heti ovensuussa raikkaalla ilmeellä ja leppoisella tunnelmallaan.

Korjataan heti alkuun: Pure Hero ei tarjoile pelkkää raakaruokaa, saatikka kasvista, mutta itse pääsin täyttymään 90 % raakamakujen sinfonialla.

Pure Heron kahta perustajaa, Tytti Lairolahtea ja Svante Spiikiä, yhdistää urheilutausta sekä kiinnostus ruuan ravintosisältöön ja puhtauteen. Tytti on lisäksi ammatikseen kokki, ja Svantella on.. no, intohimo herkkuihin. 2-vuotiaan Pure Heron nuori kahdeksan henkinen porukka suunnittelee reseptit ja tekee ruuat leivistä salaatinkastikkeisiin suurelta osin itse. Lähituottajia suositaan, esimerkiksi oma hunajatuottaja löytyy Kaarinasta.

Eli luomu ja ravitsevuus edellä, Svante?

No ei se meitä haittaakaan ku maku on näin kohdillaan.

Vitriini oli täynnä houkutuksia, mutta päätin kokeilla viikonloppubrunssia, johon kuuluu värikäs seisova pöytä, kolme vaihtoehtoista lämmintä ruokaa, tuorepuristettu appelsiinimehu sekä suussa sulava raakakakkupala.

Valitsin hollantilaiselta ”soijateurastamolta” peräisin olevat soijasuikaleet ja söin ne epäuskoinen hymy huulilla. Oli myös manguttava mustikkakookoskakun reseptiä, mitä minulle ei kuitenkaan uskottu. Sain sen sijaan suklaabrownien valmistusohjeen, mikä löytyy myös Sugarin sivuilta.

Turussa onnistuu nähtävästi aika kovankin tason brunssittelu 17 eurolla.

Miinusta ainoastaan runsauden pulasta – tosi on! Ehkä vielä joku lähipanimon olut voisi kruunata ruokahetken.

Pure Heron herkuista saattaa pian päästä nauttimaan myös Helsingistä käsin, sillä uudet tilat ovat aktiivisessa haussa ydinkeskustasta. Turun tapaan Helsingin Hero-ravintolan yhteydestä löytyisi myös joogasali.

Allekirjoittaneen mielestä Turun paras rafla on poimittu ylivoimaisena voittajana kolmen kohteen tarjontavertailusta (okei, yhtenä vertailukohteena omat Onnibussi-matkaeväät).

  • Kategoriassa Ruoka \\ Vastuullinen elämä

    5 trendiä, jotka ruokabrändin tulisi vuonna 2024 tietää

    Inflaation vaikutuksesta kuluttaja joutuu nyt miettimään ruokakaupassa entistä tarkemmin, mitä ostoskoriin sujahtaa. Myös tiedostavalla kuluttajalla, jota lähtökohtaisesti kiinnostaa miten omat ruokavalinnat vaikuttavat ympäristön hyvinvointiin, vaakakupissa painavat nyt taloudelliset realiteetit. Miten varmistamme, että vastuulliset ruokavalinnat pysyvät edelleen kuluttajien mielessä?

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen saat meiltä uusimmat ja inspiroivat vinkit tiedostavan lifestylen maailmasta.
Noudatamme zero waste-periaatetta myös viestinnässämme.