Kategoriassa Parasta juuri nyt

Kiitollisuudesta

Lepuuta itseäsi kiitollisuuden tunteessa

Kevätaurinko lämmitti viime viikonloppuna ihanasti kasvoja! Tietyt – joskin harvemmat – hetket tekevät tietoisen kiitolliseksi. Kiitollisuus on tutkitusti huippu terveellistä. Sitä olisi syytä aivan viljellä.

Kehitä buddhan aivot -kirjan Rick Hanson muotoilee asiaa: ”Kiitollisuutta tuntiessa lepuutat mieltäsi yhä enemmän hyvissä asioissa, joita sinua kohti on tulossa, tunteessa, että sinua tuetaan, yltäkylläisyyden tunteessa.”

Jutun piilevä juju on estää parhaita hetkiä pääsemästä lipumaan huomaamatta ohi. Tämä lisää tutkimusten mukaan hyvinvointia. Vastoinkäymiset täyttää pään ärtymyksellä usein automaatiolla, vaikka samaan aikaan voisi nähdä ympärillä miljoona aihetta kiitollisuuteen. Ei auta, että evoluutiokin ohjaa aivot negatiivisiin ajatuksiin ja etsimään jatkuvasti vaaran merkkejä.

Elämä tapahtuu oman pään sisällä, ja on pitkälti valintakysymys minkälaisella asenteella asiat ja tunteet vastaanottaa. Jenkkitutkimus puhuu kiitollisuuspäiväkirjan pitämisen onnellisuutta lisäävien ja surullisuutta vähentävien vaikutusten puolesta.

Kirjan The Happiness Project onnea etsiskelevä Gretchen Rubinkin kokeilee kiitollisuuspäiväkirjan kirjoittamista ja oppii näkemään kiitollisuuden aiheita sielläkin, missä niitä normaalisti ei näkisi. No bad news is fantastic news! Gretchenin päiväkirjan pito kaatuu nopeasti kuitenkin suorittamisen alle, ja tuota toimivaa, aitoa kiitollisuutta ei oikein voikaan pakottaa. Siksi sitä ei kannata ihan joka päivä harrastaa, kerran viikossa riittää.

Mutta jostain pitää siis aloittaa!

Pilatestunnilla soi David Bowie.
Makeanhimoni vuoksi puolestani kauppaan rientävä.
Ystävät, jotka muistavat minua paremmin hauskat yli kymmenen vuoden takaiset jutut.

Kiitos!

  • Kategoriassa Ruoka \\ Vastuullinen elämä

    5 trendiä, jotka ruokabrändin tulisi vuonna 2024 tietää

    Inflaation vaikutuksesta kuluttaja joutuu nyt miettimään ruokakaupassa entistä tarkemmin, mitä ostoskoriin sujahtaa. Myös tiedostavalla kuluttajalla, jota lähtökohtaisesti kiinnostaa miten omat ruokavalinnat vaikuttavat ympäristön hyvinvointiin, vaakakupissa painavat nyt taloudelliset realiteetit. Miten varmistamme, että vastuulliset ruokavalinnat pysyvät edelleen kuluttajien mielessä?

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen saat meiltä uusimmat ja inspiroivat vinkit tiedostavan lifestylen maailmasta.
Noudatamme zero waste-periaatetta myös viestinnässämme.