Kategoriassa Edelläkävijät \\ Juttusarjat

Kindred Black: ekoluksus-verkkokaupan perustajien tyylivinkit

Kindred Black on ekoluksusta myyvä konseptikauppa, jonka valikoimista voi löytää mitä vain uniikeista vintage-aarteista pienten suunnittelijoiden muotiin, koruihin ja designiin. Perustajilla Alice Wellsillä ja Jennifer Francisilla on upea tyylisilmä – lue tästä heidän vinkkinsä vintage-shoppailuun ja vastuulliseen tyyliin. 

Kindred Black on yksi kiinnostavimmista vastuullisia lifestyle-tuotteita myyvistä verkkokaupoista. Perustajat Alice Wells ja Jennifer Francis kertovat myyvänsä ekoluksusta, mutta sana ei millään riitä kuvailemaan, mistä Kindred Black -konseptissa on kyse. Verkkokaupan sivujen selaaminen tuntuu seikkailulta, sillä vastaan voi tulla mitä vain: antiikkisia koruja, jalokivien väreissä kimaltelevia käsinpuhallettuja laseja, ruusukvartsin palasia, upeita silkkipaitoja, söpöjä eko-alusvaatteita ja design-skeittilautoja. Myytävät tuotteet ovat vastuullisesti valmistettuja ja usein pientuottajien tekemiä tai uniikkeja vintage-löytöjä, aina Alicen ja Jenniferin pettämättömällä tyylisilmällä valitsemia. Unelmissani koko kotini ja vaatekaappini olisivat Alicen ja Jenniferin kuratoimia, mutta koska se ei taida olla mahdollista, kuuntelen korvat höröllä kaikki heidän tyylivinkkinsä. Lue tästä, mistä Kindred Blackin perustajat saavat visuaalisen inspiraationsa, ketkä ovat heidän omia tyyli-ikoneitaan, ja mitkä ovat heidän parhaat neuvonsa vintage-shoppailuun.

Mistä kiinnostuksenne muotiin lähti? Mitkä ovat ensimmäiset muotiin liittyvät muistonne?

Jennifer: Lapsena kieltäydyin laittamasta housuja jalkaan ja halusin ehdottomasti käyttää pannumyssyä päähineenä. Kindred Black -konsepti sopii minulle, koska mielestäni se on paljon muutakin kuin muotia – historiaa, kansanperinnettä, outoja ja epätavallisia esineitä sekä tyyliä, joka eroaa valtavirrasta. Minä ja Alice olemme molemmat hyvin uteliaita ihmisiä ja yritämme luoda jotain, mikä menee syvemmälle, kuin millaiseksi muoti perinteisesti on mielletty. Totta kai ihailen muotimaailman kimaltelevaa kermaa, mutta jos yrittäisin itse olla samanlainen, se tuntuisi epäaidolta.

Alice: Minulla oli valtava nappikokoelma jo hyvin nuorena (iässä kun tukehtumisvaara oli ehdottomasti vielä olemassa). Varastin nappeja isoäitini Chanel-vaatteista; leikkasin ne irti ja säilytin niitä erityisessä rasiassa. Minulla oli yksi rubiininappi, joka oli kallisarvoisin omaisuuteni; se edusti minulle glamouria ja feminiinisyyttä. Nykyäänkään kiinnostuksessani muotiin ei niinkään ole kyse Muodista isolla M:llä, vaan enemmänkin rakkaudesta kauniisiin asioihin, kuten materiaaleihin, designiin ja käsityöhön. 

Kindred Black

Työskentelitte molemmat “perinteisen” muodin kentällä ennen kuin perustitte Kindred Black -kaupan. Mikä sai teidät siirtymään vastuullisen muodin pariin?

J: Edellisen urani loppupuolella aloin lähestyä loppuun palamista. Henkilökohtaisessa elämässäni olin yhä kiinnostuneempi ekologisista ja vastuullisista valinnoista, mutta töissä käytin edelleen kemikaaleilla päällystettyjä materiaaleja ja muovipakkauksia, ja matkustin Kiinaan paikkoihin, joissa oli ulos mennessä pakko käyttää hengityssuojainta. Podin suuria tunnontuskia. Alice ja minä olimme jo jonkin aikaa puhuneet siitä, että voisimme tehdä jotain yhdessä, ja koska molemmat olimme kiinnostuneita ympäristöasioista, oli vain luonnollista, että niistä tuli osa yrityksemme filosofiaa.

Miten kuvailisitte Kindred Black -konseptikauppaa pähkinänkuoressa?

A: Kindred Black on paikka, josta voi löytää jotain kaunista ja odottamatonta, mutta samaan aikaan ekologista. Emme halua, että asiakkaamme joutuvat tinkimään tyylistään tehdessään ympäristöystävällisempiä valintoja. Jos aikoo käyttää 100% luomupuuvillasta valmistettuja alushousuja, niiden pitää ainakin näyttää söpöiltä. Kun tekee ostoksia Kindred Black -sivulta, asiakas tietää, että olemme itse valinneet kaikki tuotteet ja vastuu niiden ekologisuudesta on meillä. Meille on todella tärkeää, että asiakkaamme tuntevat ostamansa tuotteet omikseen ja rakastavat niitä, ja niinpä tarjoamme runsaasti tietoa tuotteistamme – esimerkiksi suunnittelijan tai valmistajan taustoista, korujen tai esineiden symboliikasta, tai kauneustuotteiden monista eri käyttömahdollisuuksista. Tarinat tekevät esineistä rakkaita ja sellaisia, joita halutaan vaalia ja säilyttää.

Mikä on ollut parasta oman yrityksen pyörittämisessä? Entä pahinta tai pelottavinta?

J: Parasta on ollut itsenäisyys tehdä yrityksemme suhteen valintoja, joita kannattavuutta miettivä pomo ei koskaan olisi antanut tehdä. Pelottavinta on ollut yrittää päästä tavoitteisiin niiden valintojen tekemisen jälkeen.

A: Parasta on vapaus keskittyä kaikkiin niihin sattumanvaraisiin juttuihin, joista olemme minäkin päivänä kiinnostuneita. Jos haluamme kuluttaa kokonaisen päivän tutkimalla tietyn chililajikkeen historiaa tai seksileluja muinaisessa Egyptissä, voimme tehdä niin. Samalla se on myös yksi hankalista puolista, koska meidän täytyy itse pakottaa itsemme keskittymään, asettamaan tavoitteita ja pysymään niissä.

Kindred Black

Kindred Black on mielenkiintoinen ja tarkkaan kuratoitu sekoitus tuotteita, jotka ovat usein pienten suunnittelijoiden rajoitetuissa erissä valmistamia, tai uniikkeja vintage-tuotteita. Miten valitsette tuotteet valikoimaanne?

J: Tuotteiden kuratoiminen on yksi parhaista puolista tämän yrityksen pyörittämisessä. Olemme oppineet niin paljon cooleja juttuja metsästäessämme tuotteita valikoimaan. Aina kun mahdollista, yritämme tavata valmistajan henkilökohtaisesti. Parhaat jutut löytyvät työhuoneita kierrellessä ja valmistajien kanssa rönsyileviin keskusteluihin ajautuessa. Matkustamme niin paljon kuin mahdollista, mutta minulla on kaksi alle kahden vuoden ikäistä lasta, joten matkamme eivät nykyään ehkä ole niin huolettomia ja spontaaneja kuin joskus aikoinaan. Kun emme pääse matkustelemaan, pyydämme suosituksia ystäviltä ja tuntemattomilta, luemme, hyppäämme Google-kaninkoloon ja ylipäätään pidämme silmämme ja korvamme auki kaikkialla.

Kindred Blackilla on omintakeinen, elegantti tyyli. Miten kuvailisitte tyyliänne itse, ja mistä saatte visuaalisen inspiraationne?

A: Kun kuulee sanan “vastuullisuus”, mieleen tulee helposti tietynlainen visuaalinen ilme, joka ei ole kovinkaan ylellinen, puhumattakaan seksikkäästä. Kun siis aloimme suunnitella Kindred Blackin visuaalista ilmettä, halusimme sen olevan ylellinen ja runsas, ripauksella seksikkyyttä. Emme missään nimessä ole minimalisteja, vaan ilmeemme on enemmänkin selkeästi esitetty versio maksimalistisesta tyylistä. Inspiraationlähteenä selaamme jatkuvasti 80- ja 90 -lukujen muotikuvia, koska kasvoimme niiden parissa ja ne puhuttelevat meitä edelleen. Olen aina rakastanut 20- ja 30 -lukujen amerikkalaisia valokuvaajia; Imogen Cunninghamia, Edward Westonia, Stieglitziä ja Group f/64:a. Viime aikoina olemme myös olleet kiinnostuneita epätraditionaalisista lännenelokuvista, kuten Wild at Heart, Natural Born Killers, Five Easy Pieces ja Westworld, ripauksella 70-luvun Americanaa kuten Last Picture Show ja Nashville. Olimme juuri kuvausmatkalla maan lounaisosassa (Southwest), joten nuo sopivat tämän kuukauden teemaamme.

Ketkä ovat suurimpia tyyli-ikoneitanne?

J: Haluaisin, että tyylini olisi sekoitus Anjelica Hustonia, Georgia O’Keeffeä ja Charlotte Ramplingia.

A: Tyyli-ikoneitani ovat Gloria Vanderbilt hänen upean sisustustyylinsä vuoksi, ja Steve Jobs siksi, että haluaisin löytää itselleni univormun ja pysyä siinä.

Mitkä ovat suurimmat tulevat trendit vastuullisen muodin alueella?

J: Toivon, että vastuullisuus itsessään nousee trendiksi. Luin vähän aikaa sitten jostain, että nykyään ei voi enää perustaa yritystä ilman, että sisällyttää sen missioon jonkinlaisen hyväntekeväisyys-aspektin. Artikkeli suhtautui tähän hiukan ivalliseen sävyyn, mutta minun mielestäni se on mahtavaa! Tulisipa välittämisestä pysyvä trendi – mitä useampi yritys ja yksilö osallistuu, sitä suuremmaksi vaikutus kasvaa.

Kindred Black

Olette varmasti maailman parhaita vintage-shoppailijoita. Kertokaa parhaat vinkkinne!

A: Etsimme jatkuvasti juttuja, joita emme ole nähneet aikaisemmin, ja se muuttuu kaiken aikaa vaikeammaksi. Pyrimme valitsemaan ainoastaan tuotteita, jotka ovat lähes täydellisessä kunnossa, ja jos ne ovat hyvin tehtyjä ja haluaisimme ne omiin koteihimme ja vaatekaappeihimme, hankimme ne. Meillä on työhuoneellamme virheostosten hautausmaa muistuttamassa meitä harkitsemaan tarkkaan ennen ostopäätöksiä (kuvittele mielessäsi esimerkiksi Taru Sormusten Herrasta -tyylinen kivestä kaiverrettu peikonpää).

J: Haluaisin antaa jonkin tajunnanräjäyttävän guru-ohjeen, mutta valitettavasti niin kuin kaikilla elämän aloilla, tähänkään ei ole olemassa mitään yksinkertaista kikkaa. Mielestäni tärkeintä on peräänantamattomuus: aikainen lintu, joka sinnikkäästi nokkii maata, löytää lopulta madon.

Mistä yhdestä vintage-esineestä ette koskaan luopuisi?

J: On todella vaikeaa valita vain yhtä, mutta ehkä kukkakuvioinen maljakko, joka kuului iso-isoäidilleni ja on noin sata vuotta vanha. Minulla on paljon esineitä, joita rakastan, mutta maljakolla on henkilökohtaista tunnearvoa.

A: En millään voi valita vain yhtä! Olen lähestulkoon himohamstraaja ja minulla on paljon todella erityisiä vintage-esineitä ja perhekalleuksia. Viime aikoina äitini merileväkokoelma on ollut paljon mielessäni – se on pursuileva laatikko täynnä hänen opiskeluaikoinaan prässäämiään lajinäytteitä – koska yritän keksiä keinon saada sen säilymään. Ja tietenkin rubiininappini.

  • Kategoriassa Ruoka \\ Vastuullinen elämä

    5 trendiä, jotka ruokabrändin tulisi vuonna 2024 tietää

    Inflaation vaikutuksesta kuluttaja joutuu nyt miettimään ruokakaupassa entistä tarkemmin, mitä ostoskoriin sujahtaa. Myös tiedostavalla kuluttajalla, jota lähtökohtaisesti kiinnostaa miten omat ruokavalinnat vaikuttavat ympäristön hyvinvointiin, vaakakupissa painavat nyt taloudelliset realiteetit. Miten varmistamme, että vastuulliset ruokavalinnat pysyvät edelleen kuluttajien mielessä?

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen saat meiltä uusimmat ja inspiroivat vinkit tiedostavan lifestylen maailmasta.
Noudatamme zero waste-periaatetta myös viestinnässämme.