Kategoriassa Ruoka

Kirpeä sesonkiherkku: karamellisoidut sitruksenkuoret

Tammikuu on sitrusten parasta sesonkiaikaa, eikä ihanan mehukkaita appelsiineja, klementiinejä ja greippejä malta olla syömättä lähes jokaisella aterialla. 

Kaikkein paras asia sitruksissa onkin juuri niiden rajattomat käyttömahdollisuudet; sitrukset sopivat osaksi niin ruokia, salaatteja, leivonnaisia kuin juomiakin.

Lähes poikkeuksetta sitruksista tulee käytettyä ainoastaan hedelmän liha, mutta seuraavan ohjeen avulla voit hyötykäyttää sitrushedelmän kokonaisuudessaan. Testaa tätä kirpeää ohjetta vaikka kaikilla lempisitruksillasi!

Sitruksenkuorikarkit Sugar Universe

Karamellisoidut sitruksenkuoret

2 appelsiinia
2 greippiä
2 limeä
2 sitruunaa
2,5 dl vettä
5 dl luomusokeria + sokeria koristeluun

1. Osta sitrukset luomulaatuisina, jotta niiden kuorissa olisi mahdollisimman vähän torjunta-aineita ja kemikaaleja. Pese ne siitäkin huolimatta huolellisesti lämpimällä vedellä.

2. Poista sitruksista molemmat päädyt. Leikkaa kuori neljään lohkoon ja irrota se. Poista varovasti terävän veitsen avulla mahdollisimman paljon sitruksen kuoren sisällä olevaa valkoista osaa. Viipaloi kuorista pituussuunnassa tasapaksuisia suikaleita.

3. Kiehauta vettä kattilassa ja keitä kuoria noin 15 minuuttia. Valuta kuoret lävikössä ja huuhtele vedellä. Toista huuhtelu muutamaan otteeseen.

4. Mittaa kattilaan puhdas vesi. Lisää sokeri ja anna kiehua muutama minuutti. Lisää sitruksenkuoret vähentäen samalla lämpöä. Anna kuorien hautua kattilassa noin 45 minuuttia välillä sekoittaen. Kuoret ovat valmiita, kun ne ovat lähes läpinäkyviä.

5. Nostele kuoret kattilasta reikäkauhalla ja anna ylimääräisen siirapin valua pois kuorista. Pyörittele kuoria lautasella, jossa on sokeria.

6. Levitä sokerikuorrutteen saaneet kuoret jäähtymään ja kuivumaan ritilän päälle. Anna kuivua 1-2 päivää.

Säilytä sokerikuoruttettuja sitruksenkuoria jääkaapissa ilmatiiviissä rasiassa. Voit myös säilyttää niitä pakastimessa, jolloin kuoret säilyvät hyvinä jopa kuukausia. Ihana hätävara yllärivieraiden varalle!

 

PS. Älä heitä pois kuorten sokerista keitinvettä, sillä siitä on syntynyt ihanaa
sitrussiirappia! Kokeile esimerkiksi kookospannukakkujen kaverina tai lorauta
antamaan pirteän sitruksista makua juomiin. 

  • Kategoriassa Ruoka \\ Vastuullinen elämä

    5 trendiä, jotka ruokabrändin tulisi vuonna 2024 tietää

    Inflaation vaikutuksesta kuluttaja joutuu nyt miettimään ruokakaupassa entistä tarkemmin, mitä ostoskoriin sujahtaa. Myös tiedostavalla kuluttajalla, jota lähtökohtaisesti kiinnostaa miten omat ruokavalinnat vaikuttavat ympäristön hyvinvointiin, vaakakupissa painavat nyt taloudelliset realiteetit. Miten varmistamme, että vastuulliset ruokavalinnat pysyvät edelleen kuluttajien mielessä?

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen saat meiltä uusimmat ja inspiroivat vinkit tiedostavan lifestylen maailmasta.
Noudatamme zero waste-periaatetta myös viestinnässämme.