Kategoriassa Kauneus ja hyvinvointi

Kosteutetun ihon ABC

Mehukas ja pinkeä kuin vastaleivottu pulla. Sellainen on ihosi, kun otat oppaamme vinkit käyttöön.

 

Perusasiat haltuun

Putsarilla on väliä

Tie kohti kosteaa ihoa alkaa oikeanlaisesta puhdistuostuotteesta. Syksyllä, ja viimeistään talvella, putsari kannattaa vaihtaa astetta hoitavampaan. Geelit ja vaahdot voi laittaa jemmaan kesän varalle ja tarttua puhdistusmaitoon, -öljyyn tai -balmiin. Nämä kosteuttavat ihoa samalla, kun ne poistavat lian ja meikin.

Jos ihosi on taipuvainen rasvoittumaan ja rakastat puhdistusgeelien tuomaa putipuhdasta tunnetta, kokeile kaksoispuhdistusta. Hiero ensin kuivaan ihoon puhdistusöljyä, joka hoitaa ja irrottaa meikkiä. Levitä sen päälle puhdistusgeeli ja vaahdota vedellä. Saat saman lopputuloksen, mutta öljy suojaa ihoa.

Tuotevinkit: Murumuru Puhdistusmaito on hellävarainen ja kätevä putsaaja, joka tuoksuu toffeelta. Flow Cosmetics Balm to Milk -puhdistusvoide sisältää paljon ihoa hoitavia kasvoöljyjä. Puhdistusgeelien ystäville löytyy nyt uusi suosikki: BYBI Beauty Crystal Clear -geeli. 

 

Nesteytys ja kosteutus

Ihoni tuntuu kuivalta, eli tarvitsen varmaan tuhdin kasvovoiteen? Ehei. Kuivan ihon paras lääke on vesi, eli tartu kasvoveteen tai hieman paksumpaan hoitonesteeseen. Nämä tuovat kosteutta ihoon, kun taas voiteet ja öljyt sitovat tämän kosteuden ihoon.

Menitkö sekaisin? Ehkä tämä auttaa: englannin kielessä ihon kosteuttamiselle löytyy kaksi sanaa, hydrate ja moisturize. Hydrate voisi suomeksi olla nesteyttää, ja moisturize kosteuttaa. Molempia tarvitaan kosteutetun lopputuloksen saamiseksi. Kasvovesi ja hoitoneste nesteyttävät, kasvovoide ja -öljy kosteuttavat. Seerumeita on monia erilaisia, joten riippuu tuotteesta, mihin kategoriaan se kuuluu.

 

Ensin nesteytys: Kasvovesi tai hoitoneste

Jos iho huutaa nesteytystä, levitä kasvovettä tai hoitonestettä useampia kerroksia. Skippaa vanutuppo ja painele hellästi käsin pieni määrä nestettä ihoon. Anna imeytyä ennen seuraavaa kerrosta. Jos jano on piinaava, kokeile korealaista 7 Skin Methodia, jossa hoitoestettä imeytetään ihoon seitsemän kerrosta. Slurp!

Valitse kasvovesi tai hoitoneste, joka sisältää kosteuttavia ainesoisa, kuten hyaluronihappoa tai glyseriiniä.

Tuotevinkit: Jo kulttikosteuttajan mainetta nauttiva Whamisa Deep Rich Toner -hoitoneste tekee ihosta silmiin nähden pulleamman ja heleämmän. Atopik Sensitive Kasvovesi on koostumukseltaan hieman vettä paksumpaa, joten se sopii myös hyvin 7 Skin Methodiin. Loistotuote heille, joille Whamisan aktiivisia raaka-aineita sisältävät tuotteet ovat vähän liian ärtsyjä.

 

Atopik Sensitive Kasvovesi ja Murumuru Puhdistusmaito sopivat herkkäihoisille.

Seerumi

Jos ihon kosteuttamista ajattelee hampurilaisena, on seerumi sämpylöiden välissä oleva pihvi. Pihvejä on erilaisia, moneen eri makuun. Hyaluronihapposeerumi on kuiviksen valinta. Hyaluronihappo sitoo itseensä kosteutta ja vie sitä ihoon, joka näyttää heti pulleammalta ja kimmoisammalta. Valitse seerumi, jossa on eri molekyylikoon hyaluronohappoa. Pienet molekyylit pääsevät kosteuttamaan ihon syvempiin kerroksiin, kun taas suuren molekyylikoon hyaluronihappo kosteuttaa pintaa.

Tuotevinkit: Suurta suosiota nauttivaan Evolve Organic Beauty Hyaluronihapposeerumiin voi aina luottaa. Jos haluat kokeilla uutta, tutustu Flow Cosmetics Hyaluron & Probiotics -seerumiin, joka sisältää kahden molekyylikoon hyaluronihappoa ja lisäksi ihoa vahvistavia probiootteja!

 

Sitten kosteutus: Kasvovoide ja kasvoöljy

Kasvovoide sitoo kosteutta ihoon, estää kosteuden haihtumista iholta päviän mittaan sekä suojaa viimalta ja lämmönvaihteluilta.

Tuotevinkki: Evolve Organic Beauty Multi Peptide 360 -kasvovoide on ihanan kermainen tuote, joka sisältää ihon kimmoisuutta ylläpitäviä kasviöljyjä, sekä kosteuttavaa hyaluronihappoa.

 

Kasvoöljy

Kasvoöljyä voi joko käyttää viimeisenä vaiheena kasvovoiteen jälkeen, ennen kasvovoidetta tai sitä voi sekoittaa kasvovoiteeseen. Kasviöljyissä on tärkeitä rasvahappoja, jotka vahvistavat ihon suojabarriääriä ja estävät kosteuden haihtumista iholta. Öljy myös ravitsee ihoa.

Tuotevinkki: Weleda Manteli -kasvoöljy suojaa ihoa viimalta ja ravitsee. Hellävarainen tuoksuton tuote sopii kaikille, eli myös herkälle iholle.

Mádara SOS Eye Revive Hydra Cream & Mask -silmänympärysvoide ja -naamio, Flow Cosmetics Hyaluron & Probiotic -seerumi ja Evolve Organic Beauty Multi Peptide 360 -kasvovoide.

Muista kuorinta

Myös kuiva ja herkkä iho hyötyy kuorinnasta, joka poistaa kuollutta ihosolukkoa, jolloin kosteuttavat ja ravitsevat aineet imeytyvät ihoon helpommin. Älä kuitenkaan ylikuori ihoa – kerran viikossa riittää.

Tuotevinkki: Mossa Juicy Peel Mask -kuoriva hedelmähapponaamio heleyttää ihoa jo viidessä minuutissa.

 

Silmille myös

Silmänympärysiho on ohutta, ja siksi se kaipaa erityistä huolenpitoa. Silmänympärysiholle kannattaa valita oma hellävarainen tuote, sillä monet kasvovoiteet sisältävät herkälle iholle liian aktiivisia aineita ja saattavat näin ärsyttää ihoa. Jos ihosi on todella herkkä, valitse hajusteeton tuote.

Tuotevinkki: Mádara SOS Eye Revive Hydra Cream & Mask -tuote on silmänympärysvoide ja kosteuttava naamio samassa paketissa. Voide rauhoittaa pakkasen ärsyttämää silmänympärysihoa tehokkaasti. Erityisen herkälle iholle sopii Atopik Sensitive Rauhoittava Silmänympärysvoide.

 

Next level -kosteutus

Pakkasvoiteet

Extreme-olosuhteissa, kuten hiihtolenkillä miinusasteissa, kannattaa iho suojata tuhdilla pakkasvoiteella. Se estää kosteutta haihtumasta iholta.

Tuotevinkki: Weleda Cold Cream -kasvovoide. Erittäin kuivalle iholle suunniteltu voide sisältää mehiläisvahaa, joka muodostaa ihon pinnalle suojaavan kalvon ja estää kosteuden haihtumisen iholta. Voide sisältää myös ihoa ravitsevaa manteliöljyä.

Erittäin kuivan ihon suojelusenkelit: Weleda Manteli -kasvoöljy ja Weleda Cold Cream -kasvovoide. 

Pro- ja prebiootit

Tiesit varmaan, että pro- ja prebiooteista on hyötyä suolistollesi. Niistä tykkäävät myös iho, sillä myös iholla on oma mikrobiomi. Ihollasi kuhisee siis paljon bakteereja ja mikro-organismeja, jotka muodostavat iholle suojabarriäärin. Kun barriääri on tasapainossa, iho voi hyvin. Kun sen rauha järkkyy, esimerkiksi liiallisen kuorinnan takia tai stressin seurauksena, iho on altis tulehduksille. Kosteus ei myöskään pysy ihossa samalla tavalla. Probiootit ovat hyviä bakteereja ja prebiootit ovat iholla elävien hyvien bakteerien ruokaa.

Tuotevinkki: Esse Probiotic Serum+ Probiottinen seerumi sisältää eläviä probiootteja, jotka vahvistavat ihoa ja rauhoittavat erityisesti stressaantunutta hipiää. Tätä voi käyttää kuurina, jos iho oireilee. Mádara Infinity Drops Immuno-Serum -seerumin sisältämä Lactobacillus-probioottikanta tasapainottaa ihon mikrobiomia. Pulpe de Vie Perfect selfie -prebioottinen kasvoemulsio pitää sisällään hyviä bakteereja ruokkivia prebiootteja.

 

Sisäinen kosteutus

Ihon kuntoa voi buustata myös sisältäpäin. Lusikallinen oliiviöljyä, kalaöljykapselit tai helokkiöljykapselit voitelevat ihoa ja vähentävät ärystystä ja kutinaa.

Tuotevinkki: Vegaaneille sopiva omega-3 -lähde on Atopik Kaura-Omegaöljy. Lorauta salaattiin, puuroon tai smoothieen. Öljy sisältää kauraöljyä, pellavaöljyä ja camelinaöljyä.

Atopik Kaura-Omegaöljy voitelee ihoa sisältäpäin.

Yökosteutus

Laita ihosi yötöihin pari kertaa viikossa ja levitä kasvoille yöksi kosteuttava naamio.

Tuotevinkki: KORA Organics Noni Glow Sleeping Mask -yönaamio tekee kosteuttavia töitä silloin kun sinä nukut. Ei tahmaa tyynyä.

Työkosteutus

Huomio kaikki toimitotyöläiset! Ilmastointi kuivattaa ihoa, joten pidä työpöydälläsi kosteuttavaa suihketta, jolla voit sumuttaa kasvoja tasaisin väliajoin. Imeytä suihke ihoon taputtelemalla kasvoja (puhtailla) käsillä.

Tuotevinkki: Atopik Anti Age Tehokosteuttava Kasvosuihke on nimensä veroinen. Runsaasti kosteuttavia ainesosia, kuten hyaluronihappia, glyseriiniä ja Sodium PCA:ta sisältävä suihke on monen Sugarilaisen luottosuihke.

Lähteenä on käytetty Katja Kokon Kuulaan Kaunis -ihonhoito-opasta (2019).

 

Postaus sisältää affiliate-linkkejä. 

  • Kategoriassa Ruoka \\ Vastuullinen elämä

    5 trendiä, jotka ruokabrändin tulisi vuonna 2024 tietää

    Inflaation vaikutuksesta kuluttaja joutuu nyt miettimään ruokakaupassa entistä tarkemmin, mitä ostoskoriin sujahtaa. Myös tiedostavalla kuluttajalla, jota lähtökohtaisesti kiinnostaa miten omat ruokavalinnat vaikuttavat ympäristön hyvinvointiin, vaakakupissa painavat nyt taloudelliset realiteetit. Miten varmistamme, että vastuulliset ruokavalinnat pysyvät edelleen kuluttajien mielessä?

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen saat meiltä uusimmat ja inspiroivat vinkit tiedostavan lifestylen maailmasta.
Noudatamme zero waste-periaatetta myös viestinnässämme.