Kategoriassa Parasta juuri nyt

Sugarin ensiapupakkaus kuukautiskipuihin

Jos kuulut niihin onnekkaisiin, joiden kuukautiset tulevat ja menevät lähes huomaamatta, voit hyvällä omatunnolla skipata tämän. Jos taas kuulut niihin, joille se aika kuusta aiheuttaa jo etukäteen kauhun väristyksiä, tämä on sinulle: Sugarin suositukset kuukautiskipujen luonnollisiin hoitokeinoihin.

Ensin muistutuksen sana: jos kuukautiskipusi ovat toistuvasti niin voimakkaat, että ne vaikuttavat toimintakykyysi, on syytä hakeutua lääkäriin. Epätavallisen voimakkaiden kipujen taustalla voi olla syy, joka kannattaa selvittää.

Kehomme käyttäytyvät kuitenkin hyvin yksilöllisesti kuukautisten aikaan ja aistimme kipua eri tavoin. Erityisesti nuorilla naisilla kuukautiset voivat olla hyvinkin kivuliaat ilman mitään varsinaista syytä.

Onneksi kuukautiskipuihin voi löytää tehokasta lievitystä monilla luonnollisilla, lempeillä keinoilla. 

Ruokavaliolla voi vaikuttaa yllättävän paljon kuukautiskipuihin. Rasvainen ruoka, kofeiini ja alkoholi voivat kaikki lisätä kramppeja, joten niitä kannattaa välttää kuukautisten aikana sekä myös ennen niitä. Suola lisää turvotusta kehossa, joten vähäsuolainen ruoka kuukautisten aikana voi auttaa pitämään olon keveämpänä.

Kuukautiset saattavat usein aiheuttaa mielitekoja, jotka eivät ole, noh, siitä terveellisimmästä päästä. Roskaruoan sijaan lautaselle kannattaa kuitenkin kasata värikäs salaatti, joka sisältää ainakin linssejä, avocadoa ja d-vitamiinin ja kalsiumin lähteen, kuten vaikkapa kalaa, tummanvihreitä lehtivihanneksia, pähkinöitä tai tofua. Kaikkien näiden ruoka-aineiden on havaittu vähentävän kuukautiskipuja.

Kevyt liikunta tuo monelle helpotuksen kuukautiskipuihin, sillä se parantaa verenkiertoa lantion alueella, vapauttaa kehoon mielihyvähormoneja ja auttaa myös viemään ajatukset toisaalle särystä. Myös lämpötyyny lantiolla tai alaselässä auttaa rentoutumaan.

Ennen kaikkea: kuukautisten aikana on täysin sallittua olla itselleen armollinen ja kieriskellä itsesäälissä, katsoa koko päivän romanttisia komedioita ja syödä kookosjäätelöä suoraan purkista.

Kokosimme sinulle Sugarin ensiapupaketin kuukautiskipuihin: 

Vsuklaa
SUKLAA

Ah, suklaa. Kohtuus kaikessa, mutta kuukautisten aikana suklaalla herkutteleminen ei ole vain ok, se on jopa suositeltavaa. Suklaa vapauttaa aivoihimme mielihyvää tuottavia aineita, jotka voivat tehdä kivuista siedettävämpiä ja auttaa mielialanvaihteluihin. Valitse herkutteluun mieluiten raakasuklaata, jotta saat suklaasta tehokkaimman hyödyn. ”Mielihyvä-aminohappoa” fenyylialaniinia voi nauttia myös kätevästi kapselin muodossa.

Kokeile näitä: 

1. Lovechock Pure Nibs ja 2. Aboa Medica Fenylan

Vkurkuma
KURKUMA

Kipua lievittävillä ja anti-inflammatorisilla vaikutuksilla varustettu kurkuma on ystäväsi kuukautisten aikaan. Kurkuman teho perustuu sen sisältämään antioksidanttiseen kurkumiini-nimiseen yhdisteeseen, joka lievittää särkyjä. Kurkumiini imeytyy parhaiten pitkävaikutteisen kapselin muodossa nautittuna. Lievempiin kiputiloihin voi tepsiä täyteläisen kurkumalatten tai virkistävän kurkumateen siemailu.

Kokeile näitä:

1. Solgar Curcumin, 2. Sonnentor Kurkuma Latte Vanilja ja 3. Pukka Turmeric Gold

Vyrtit
HOITAVAT YRTIT

Suomenkin luonnossa kasvaa laaja joukko yrttejä ja rohdoskasveja, joita on kansanparannuksessa käytetty lievittämään kiputiloja. Näitä ovat esimerkiksi siankärsämö ja mesiangervo. Vadelmanlehdillä on lääkitty nimenomaan kuukautiskipuja. Hoitavia yrttejä voi nauttia sisäisesti esimerkiksi teen muodossa tai ulkoisesti aromaterapeuttisina hierontaöljyinä, jotka auttavat lievittämään kipua, laukaisemaan jännitystiloja ja parantamaan verenkiertoa.

Kokeile näitä:

1. Frantsila Kipu Hoitoöljy ja 2. Yogi Tea Women’s Energy

  • Kategoriassa Ruoka \\ Vastuullinen elämä

    5 trendiä, jotka ruokabrändin tulisi vuonna 2024 tietää

    Inflaation vaikutuksesta kuluttaja joutuu nyt miettimään ruokakaupassa entistä tarkemmin, mitä ostoskoriin sujahtaa. Myös tiedostavalla kuluttajalla, jota lähtökohtaisesti kiinnostaa miten omat ruokavalinnat vaikuttavat ympäristön hyvinvointiin, vaakakupissa painavat nyt taloudelliset realiteetit. Miten varmistamme, että vastuulliset ruokavalinnat pysyvät edelleen kuluttajien mielessä?

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen saat meiltä uusimmat ja inspiroivat vinkit tiedostavan lifestylen maailmasta.
Noudatamme zero waste-periaatetta myös viestinnässämme.