Kategoriassa Juttusarjat \\ Luomukaapilla

Luomukaapilla: Alice Mutoni

Luomukaapilla-sarjassa tutustumme inspiroivien ihmisten tapaan elää ja kuluttaa fiksummin. Alice Mutoni on edelläkävijä, jonka tyyliä, elämänasennetta ja yleistä glowta ihailemme. Kurkkaa Alicen parhaat vinkit pukeutumiseen ja inspiroitumiseen tästä artikkelista!

Heippa Alice, mitä kuuluu? Kertoisitko Sugar Universen lukijoille kuka olet, mitä teet ja mistä olet ollut viime aikoina inspiroitunut?

Hei ihanat! Minulle kuuluu todella hyvää, ihanaa kun on ollut aurinkoista ulkona. Mun nimi on Alice, olen Ubuntu Film Clubin perustajajäsen ja järjestän pääkaupunkiseudulla erilaisia kulttuuritapahtumia. Viime aikoina Pose ja Insecure -sarjat HBO:ssa on tuonut mun elämään paljon iloa ja inspiraatiota!

Mihin kiinnität huomiota vaateostoksilla?

Hintaan! Ei vaan 😆 Suhteeni vaatteisiin on muuttunut paljon viimeisen kahden vuoden aikana. Olin ennen emotional shopper ja vaatekaapista löytyi usein käyttämättömiä vaatteita, joissa oli vielä hintalaput kiinni, sillä olin hankkinut ne impulsiivisesti. Nykyään ostan harvoin uutta, mutta silloin kun ostan, materiaalin laatu, kestävyys ja innostus vaatekappaleesta tai brändistä ratkaisee. Kirkkaat värit, fringes and feathers, rakastan kaikkea mikä herättää huomiota ja joissa on myös vähän huumoria. Fashion is supposed to be FUN, sustainably of course.

Mistä löydät inspiraatiota pukeutumiseen? 

Kuulostan varmaan tosi kliseelta, mutta kaikkialta oikeastaan! Viime vuonna löysin uudenlaisen rakkauden muotilehtiin. Lempparini on Dazed, i-D, Elle Sweden ja British Vogue. Muotiviikkojen aikana seuraan aktiivisesti myös Pause Online -platformia. Pinterest on myös super ja Rihanna!

Mistä teet parhaat löytösi?

Vestiaire on paras paikka löytää designer-secondhandia. Näitä brändejä rakastan erityisesti: Daily Paper, Kai Collective, Hanifa ja Telfar!


Miten pidät huolta itsestäsi?

Ihana kysymys! Olen pitänyt päiväkirjaa 13-vuotiaasta asti ja kirjoitan muutenkin aika paljon, niin se on ollut yksi tosi kiva tapa pitää huolta itsestäni, henkisesti ainakin. Mulla on säännöllisesti myös self-care hetkiä, jolloin hemmottelen itseäni kasvohoidoilla, vartalokuorinnoilla ja kaiken maailman öljyillä. 🧡

Millaiset kauneudenhoitorituaalit sinulla on?

Minulla on tosi simppeli rutiini, joka on toiminut pitkään: Kasvojen puhdistus hellävaraisella puhdistusaineella, Snail 96 Mucin Power Essence, joku kiva seerumi ja lopuksi Weleda Skin Food. Toistan tätä aamuin ja illoin ja kuiva iho tykkää! Kroppaa kuorin 2-3 kertaa viikossa ja rasvaan päivittäin itsetehdyllä whipped shea butterilla tai sitten Weledan ihovoiteella + Bio-oililla.

Mitkä ovat meikkipussisi/kylppärinkaappisi luottoluonnonkosmetiikkatuotteet?

Weledan Skin Food! En tiedä kuinka monelle olen tuotteesta jo kertonut, mutta laulan siitä aina, kun joku kehuu ihoani.

Mulla on niin kuiva iho etenkin talvisin, niin Skin Food on ollut ihan life saviour. Muut lempparit ovat Alteya bulgarialainen ruusuvesi, joka sopii moneen käyttöön, Evolven Body Polish -vartalokuorinta ja Bio Retinol Gold Mask ja ikisuosikki Lily Lolon huulipuna sävyssä Flushed rose.

Mistä haaveilet juuri nyt?

Auringosta ja siitä, että pääsee vihdoin käyttämään kaikkia ihania mekkoja ja minihameita hah! 

Mun ystävät ja mä oltiin myös niitä onnekkaita, jotka nappasi Beyoncén Reneissance-kiertueen liput, niin odotan niin innolla että päästään tanssimaan!

Onko vastuullisemman muodin saralla jotain, josta olet juuri nyt erityisen innostunut?

Viime aikoina on tuntunut siltä, että nuoret ovat alkaneet huomioida enemmän vaatteiden alkuperää ja sitä, kuka ne on tehnyt. Keväällä 2020 black-owned itsenäiset brändit pääsivät myöskin vihdoinkin loistamaan ja on ollut ihanaa nähdä, ettei se ollut pelkästään sen hetken trendi, vaan ihmiset edelleenkin tukevat ja ostavat näiltä brändeiltä.

Miten rentoudut pitkän päivän jälkeen?

Pitkä lämmin suihku, hyvä kirja ja yksi tai kaksi teekuppia usein auttavat. Olen facetime-ihmisiä ja saatan soittaa jollekin frendille tai serkulle, jubailu kaiken maailman jutuista rentouttaa yllättävän paljon, ainakin mua!

Olet aina niin aurinkoinen ja säteilet hyvää energiaa. Mikä on salaisuutesi? 

Voi kiitos paljon, arvostan!  

Taisin mainita aikaisemmin että kirjoitan paljon, varsinkin päiväkirjaa. Olen huomannut, että kun saan kaiken paperille, tuntuu kuin hartioilta olisi tippunut iso kivi. Eli kevyempi olo – joka on hyvän energiani lähteeni – tulee kirjoittamisesta.

Mulla on myös maailman parhaimmat ystävät ja äiti, joiden kanssa saan olla oma itseäni ja tulla rakastetuksi, ja sen tiedostaminen sekä kiitollisuus pitävät minut onnellisena.

Also, BEYONCÉ ja Afrobeats-musan kuuntelu!

  • Kategoriassa Ruoka \\ Vastuullinen elämä

    5 trendiä, jotka ruokabrändin tulisi vuonna 2024 tietää

    Inflaation vaikutuksesta kuluttaja joutuu nyt miettimään ruokakaupassa entistä tarkemmin, mitä ostoskoriin sujahtaa. Myös tiedostavalla kuluttajalla, jota lähtökohtaisesti kiinnostaa miten omat ruokavalinnat vaikuttavat ympäristön hyvinvointiin, vaakakupissa painavat nyt taloudelliset realiteetit. Miten varmistamme, että vastuulliset ruokavalinnat pysyvät edelleen kuluttajien mielessä?

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen saat meiltä uusimmat ja inspiroivat vinkit tiedostavan lifestylen maailmasta.
Noudatamme zero waste-periaatetta myös viestinnässämme.