Anni Kravi
Kategoriassa Juttusarjat \\ Luomukaapilla

Luomukaapilla: Anni Kravi

Anni Kravi tekee ruoka-annoksistaan kauniita silloinkin, kun kukaan ei ole näkemässä.

Anni Kravi kertoo: ”Näpersin jo lapsena perheen salaatit kauniiksi. Esteettisten annosten tekeminen on minulle intuitiivista ja kiva rauhoittumisen hetki. Ei tulisi kuuloonkaan, että vain läiskisin ruokaa lautaselle.”

Valmistuttuaan Kauppatieteellisestä Anni Kravi kuvitteli, että lähtisi tekemään uraa liike-elämän konsultointiin tai pankkialalle, mutta kun hänen Instagramiin postaamistaan ruokakuvista alkoi sadella työtarjouksia, hän tajusi, että voisi tehdä siitä ammatin itselleen. Nyt Anni bloggaa ruoasta ja on perustanut Kampissa sijaitsevan Date + Kale -nimisen kahvilan. Lisäksi hän tekee konseptisuunnittelua Wonder Agency -nimisessä yrityksessä.

Anni Kravi

Opiskelujensa alkuaikoina Anni oli niin stressaantunut ja kiireinen, että alkoi oireilemaan vatsallaan ja herkistyi monille ruoka-aineille. Se inspiroi häntä tutkimaan tarkemmin terveellistä ruokavaliota ja selvittämään, mitkä raaka-aineet tekivät hyvää, mitkä taas eivät. Maitotuotteita, vehnää ja sokeria Anni ei ole käyttänyt enää vuosiin, mutta hän yrittää olla rajoittamatta ruokavaliotaan liikaa.

”Hyvinvoinnin trendeistä minua kiinnostaa tällä hetkellä erityisesti intuitiivinen syöminen”, Anni kertoo. ”Se tarkoittaa sitä, ettei pelkästään noudata jotain tiettyä dieettiä, vaan keskittyy oikeasti kuuntelemaan, mitä keho tarvitsee eri vuodenaikoina ja mistä tulee hyvä olo.”

Anni Kravi

Mitkä muut ruoka-alan trendit inspiroivat?

Ruokainspiraationi tulee New Yorkista ja Los Angelesista, mutta viime vuosina olen alkanut miettiä enemmän ja enemmän, haluanko ostaa esimerkiksi banaaneja, joita kuljetetaan tänne toiselta puolelta maailmaa. Olen pyrkinyt siihen, että vaikka visuaalinen ilme tulisikin muualta, suosisin lähellä tuotettuja raaka-aineita. Meillä oli esimerkiksi kesällä Date + Kalessa erään yksityishenkilön omalta tilaltaan tuomia ihania villiyrttejä.

Anni Kravi

Millainen on lempiaamiaisesi?

Syön itse asiassa enää tosi harvoin smoothiebowleja. Ennen minulla teki aamuisin aina mieli jotain makeaa, enkä olisi voinut kuvitellakaan syöväni mitään suolaista. Nykyään aamupalani on yleensä jonkinlainen puuro kaurasta, hirssistä tai tattarista. Päälle laitan mamman mökiltä poimittuja mustikoita ja mustaherukoita, kaakaonibsejä, kookosta, mantelivoita ja mehiläisen siitepölyä, josta saa paljon vitamiineja ja proteiineja.

Anni Kravi

Mitä muuta syöt tavallisena päivänä?

Lounaani ja päivälliseni ovat aika samanlaisia. Syön lehtikaalia ja tahinia melkein joka aterialla. Teen herkullisen kastikkeen tahinista, ravintohiivasta ja umeboshi-etikasta. Umeboshi on yksi suosikkiraaka-aineistani: japanilaisista luumuista valmistettua suolaista ja hapanta etikkaa. Aika usein annoksestani löytyy myös quinoaa, papuja tai linssejä tai tempehiä. Ostan kotimaista lupiinitempehiä. Aikaisemmin söin tosi paljon tofua, kunnes tajusin, että soijatuotteita ei ole hyvä syödä koko ajan. Lisäksi höyrytän sesongissa olevia vihanneksia, tällä hetkellä esimerkiksi kurpitsaa. Ainoa prosessoidumpi tuote keittiössäni ovat erilaiset papupastat, joihin olen ihan koukussa. Syön harvoin ulkona ja arvostan paljon enemmän ystävien kanssa kokkaamista kotona tai grillaamista mökillä.

Anni Kravi

En juo kahvia juuri ollenkaan, sillä olen todella herkkä kofeiinille. Sen sijaan juon voikukasta tai sikurista valmistettuja kahvin korvikkeita. Ruotsalaisen brändin Renée Voltairen voikukkakahvia olen ostanut Tukholmasta, mutta sikurikahvia saa vaikkapa Ruohonjuuresta. Siinä on ihana maku!

Meikkaatko paljon?

En osaa tai jaksa meikata kovinkaan paljoa. Minulle on tärkeämpää panostaa ihon kuntoon. Arkena käytän yleensä Dr. Hauschkan aurinkopuuteria, ripsiväriä ja valokynää sekä Zuiin kulmakynää  – siinä se. Zuiilla on myös hyviä huulipunia!

Anni KraviAnni Kravi

Millainen ihonhoitorutiinisi on?

Minulla puhkesi viisi vuotta sitten kauhea POD-suunympärysihottuma, jonka jälkeen päätin, etten käytä enää mitään synteettistä kosmetiikkaa. Käyn aamuisin treenaamassa ja pesen sen jälkeen ihoni puhdistusaineella minkä jälkeen laitan kasvovettä, silmänympärysvoidetta, seerumia ja kosteusvoidetta. Käytän paljon Jurliquen tuotteita, vaikka brändi ei olekaan täysin luonnollinen, mutta 96% raaka-aineista tulee heidän omilta biodynaamiselta tilaltaan. Illalla toistan saman rutiinin kuin aamulla. Myös Essen hoitavat tuotteet ovat olleet todella hyviä iholleni varsinkin talvisin. Noin kerran viikossa teen puhdistavan kasvonaamion Jurliquen tai Mádaran tuotteilla. Finneille laitan Frantsilan teepuuöljyä, olen yrittänyt jakaa tätä niksiä kaikille kavereillenikin!

Anni Kravi

Mitä teet hiuksillesi?

Pesen tällä hetkellä hiukset John Masters Organicsin shampoon ja hoitoaineen yhdistelmällä. Latvoihin laitan Less is Moren hoitavaa voidetta. En käytä hiuslakkaa, mutta joskus käytän erilaisia suolasuihkeita. Rahuan kuivashampoo on lempituotteitani.

Anni KraviYritän rasittaa hiuksiani mahdollisimman vähän. Juuri nyt minulla on meneillään hiusten värjäämättömyysprojekti ja olen viimeisen vuoden ajan käynyt ainoastaan savivaalennuksissa. Olen koko elämäni raidoittanut hiuksiani ja pari kertaa hiukseni blondattiin niin vaaleiksi, että ne alkoivat katkeilla tyvestä. Ajattelin, että tämä ei voi olla terveellistä, joten nyt yritän päästä värjäämisestä eroon. Katsotaan, kuinka kauan kestän…Anni Kravi

 

  • Kategoriassa Ruoka \\ Vastuullinen elämä

    5 trendiä, jotka ruokabrändin tulisi vuonna 2024 tietää

    Inflaation vaikutuksesta kuluttaja joutuu nyt miettimään ruokakaupassa entistä tarkemmin, mitä ostoskoriin sujahtaa. Myös tiedostavalla kuluttajalla, jota lähtökohtaisesti kiinnostaa miten omat ruokavalinnat vaikuttavat ympäristön hyvinvointiin, vaakakupissa painavat nyt taloudelliset realiteetit. Miten varmistamme, että vastuulliset ruokavalinnat pysyvät edelleen kuluttajien mielessä?

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen saat meiltä uusimmat ja inspiroivat vinkit tiedostavan lifestylen maailmasta.
Noudatamme zero waste-periaatetta myös viestinnässämme.