Kategoriassa Juttusarjat \\ Luomukaapilla

Luomukaapilla: Jenny Jansson

Jenny Jansson kertoo meikkitaiteilijan arjesta ja paljastaa salaisen aseensa aikuisiän aknea vastaan. ”Minua ei ole luotu siihen, että menisin joka päivä samaan paikkaan saman kahvikupin kanssa”, Jenny Jansson sanoo. ”Ahdistuisin siitä heti.”

Meikkitaiteilija Jenny Jansson asuu valoisassa kolmiossa Helsingin Kampissa luovana johtajana työskentelevän miehensä kanssa ja tasapainottelee arjessaan pitkien työtuntien sekä kolmevuotiaan adoptiotyttären äitiyden välillä. Jo parikymmentä vuotta alalla vaikuttanut Jansson työskentelee freelancerina muun muassa Ellelle, Trendille ja Marimekolle. Meikkaajan työpäivät muotikuvauksissa tai näytöksissä saattavat kestää jopa kellon ympäri, mutta samalla Jenny iloitsee ammatin suomasta liikkumavarasta.

”Tiedän buukkaukseni kaksi viikkoa eteenpäin ja sen jälkeen kalenterissani on tyhjää”, Jenny kertoo. ”Nautin vapaudesta.”

Jenny Jansson Sugar Helsinki Luomukaapilla

Monelle Jennyn kuvailema vapaus saattaisi tuntua inspiroivan sijaan epävarmalta, mutta Jenny ei koe tilannetta ahdistavaksi. Hän uskoo, että freelancer-mielenlaatu on luonnekysymys. Jenny aloitti erilaisten kesätöiden tekemisen 13-vuotiaana ja viihtyi jo silloin parhaiten sellaisissa tehtävissä, joita sai tehdä itsenäisesti. Muotikuvauksissa työskenteleminen tuntuukin hänestä nyt luontevalta, sillä niissä tilanteissa hän on oman itsensä pomo.

”Meikkaajat ovat kuvauksissa yleensä vähän sellaisia äitihahmoja, joilta saatetaan tulla pyytämään vaikkapa särkylääkettä”, Jenny kuvailee. ”Monet mallit lennätetään kuvauksiin ja he saattavat olla paikan päällä väsyneitä tai jännittyneitä. Me meikkaajat olemme heitä lähellä jo pelkän kosketuksen vuoksi ja siksi meille usein uskoudutaan samaan tapaan kuin luottokampaajalle. Kuvaukset alkavat meikistä ja siinä tilanteessa pyritään luomaan hyvä fiilis koko päivälle.”

Mitä perheessänne syödään?

Kun kolmevuotiaan kanssa menee kiireellä kauppaan ruokaostoksille, sitä yleensä nappaa aina rutiininomaisesti vain ne samat tuotteet, joihin on tottunut. Tänä vuonna olen kuitenkin ottanut tavoitteeksi opetella käyttämään uusia ihania kaura- ja härkäpaputuotteita, joita on ilmestynyt markkinoille. Muuten perheessämme syödään pääosin kasvisruokaa sekä kalaa ja suosimme luomua.

Meikkitaiteilija Jenny Jansson

Mihin kiinnität huomiota vaateostoksilla?

Satsaan laatuun ja ostan vähemmän. Katson yleensä vaatteen materiaaleja ja tuotantopaikkaa – jos vaatteessa lukee vaikkapa että Made in Bangladesh, se kertoo jo aika paljon. Suuri osa vaatteistani on japanilaisia ja Comme des Garçons on yksi suosikkimerkeistäni.

Jenny Jansson koti

Kerro kauneusrutiineistasi.

Olen sellainen lotraaja: kauhukuvani on, että öljyt ja kosteusvoiteet loppuisivat. Tykkään helliä kehoani ja varsinkin näin talvipakkasilla kuiva ja kiristävä iho on pahin viholliseni.

Pesen aamuisin kasvoni kylmällä vedellä ja illalla öljyllä. Meikkaan joka päivä, mutta en ole koskaan mennyt meikit naamassa nukkumaan. En usko, että saisin silloin edes unta. Aamuisin olen nopea laittautumaan. Silmälasit, huulipuna ja kuivashampoo ovat onneksi hyvät väsymyksen peittäjät – thank god for that!

Käytän paljon luonnonkosmetiikkaa, mutta en pelkästään. Värikosmetiikassa käytän vielä synteettisiä tuotteita kestävyyden takia. Päiväni ovat pitkiä ja haluan pystyä luottamaan siihen, että meikkivoide ja ripsiväri pysyvät iltaan asti siisteinä eikä minun tarvitse katsoa itseäni peilistä.

Jenny Jansson Sugar Helsinki Luomukaapilla

Jenny Jansson Sugar Helsinki Luomukaapilla

Mitä ovat suosikki-luonnonkosmetiikan tuotteesi?

Urtekram on mahtava, edullinen brändi ja sen tuotteita käytämme koko perhe. Tata Harper on oma uusi suosikkini. Madaran Bioactive-deodorantti oli ihana löytö. Luulin ennen, etten voisi käyttää luomudeodoranttia, koska olen stressihikoilija. On mahtavaa huomata, että kun uskaltaa vain kokeilla, joku juttu yhtäkkiä toimiikin.

Olen tunneihminen ja minulla on puhjennut kaksi kertaa aikuisiän akne stressin takia, viimeksi kun olimme Lilyn adoptiohakumatkalla puolitoista vuotta sitten. Kollegani Suvi Tiilikainen vinkkasi silloin otsonoidusta oliiviöljystä. Sain sillä aknen hoidettua ja käytän sitä nykyään orjallisesti joka ilta. Otsonoidun oliiviöljyn avulla aknen pahin helotus ja tulehdus laantuu nopeasti ja silloin tapahtuu jotain myös pään sisällä. Sitä rauhoittuu, kun huomaa, että joku auttaa. Akne on kokonaisvaltainen reaktio, jonka hoitoon ei riitä vain yhden pillerin syöminen.

Jenny Jansson Sugar Helsinki Luomukaapilla

Anna ammattilaisen vinkki luonnonkosmetiikan valintaan!

Kannattaa olla kriittinen. Jos jokin tuote sopii bestiksellesi, se ei välttämättä toimi sinulla. On aina hyvä aina pyytää tuotteista testereitä kotiin ja kokeilla päivän tai parin ajan, miten ne toimivat itsellä.

Jenny Jansson Sugar Helsinki Luomukaapilla

Mistä inspiroidut juuri nyt?

Olen kiinnostunut alakulttuureista. Inspiroidun nykyajan teineistä, jotka eivät mene muoviseen Hollywood-muottiin, vaan ovat alkaneet jo löytää tiettyä omanlaistaan muodikkuutta. Kun näen kadulla kävellessäni 15-vuotiaita, joilla on mahtava oma tyyli, olen ihan että wow. Silloin tulee fiilis, että vaikka eriarvoisuutta onkin paljon, Suomi voi kuitenkin ihan hyvin.

Jenny Jansson Sugar Helsinki Luomukaapilla

  • Kategoriassa Ruoka \\ Vastuullinen elämä

    5 trendiä, jotka ruokabrändin tulisi vuonna 2024 tietää

    Inflaation vaikutuksesta kuluttaja joutuu nyt miettimään ruokakaupassa entistä tarkemmin, mitä ostoskoriin sujahtaa. Myös tiedostavalla kuluttajalla, jota lähtökohtaisesti kiinnostaa miten omat ruokavalinnat vaikuttavat ympäristön hyvinvointiin, vaakakupissa painavat nyt taloudelliset realiteetit. Miten varmistamme, että vastuulliset ruokavalinnat pysyvät edelleen kuluttajien mielessä?

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen saat meiltä uusimmat ja inspiroivat vinkit tiedostavan lifestylen maailmasta.
Noudatamme zero waste-periaatetta myös viestinnässämme.