Kategoriassa Juttusarjat \\ Luomukaapilla

Luomukaapilla: Manuela Bosco

Kuvataiteilija ja näyttelijä Manuela Bosco on luonteeltaan lannistumaton innostuja ja elää intuitiolla.

Manuela Boscoa voi hyvällä syyllä kutsua moderniksi renessanssinaiseksi. Hän aloitti uransa yleisurheilijana ja ehti voittaa lukuisia Suomen mestaruuksia sekä kilpailla maajoukkueessa Sydneyn Olympialaisissa vuonna 2000, kunnes vaihtoi alaa ja muutti Roomaan opiskelemaan näyttelijäksi. Nyt hän maalaa päätoimisesti satunnaisten näyttelijäntöiden ohella ja on vastikään julkaissut oman Vegemania-kasvisreseptikirjan. Tapaamme Punavuoressa Manuelan työhuoneella, jossa jokaiseen seinään nojailee sekä valmiita että keskeneräisiä pastellinvärisiä maalauksia.

”En ole koskaan kokenut, että minun pitäisi lokeroida ilmaisuani”, Manuela sanoo. ”Elän intuitiolla ja teen valintoja sen mukaan. Palapelin palaset asettuvat elämässä pikkuhiljaa paikoilleen ja juuri nyt maalaaminen on se, mistä saan eniten iloa.”

Sugar Helsinki Luomukaapilla Manuela Bosco

Manuela toteaa, että monista asioista ei niitä tehdessään välttämättä tiedä, millaista hyötyä niistä tulee myöhemmin olemaan. Hän kokee, että esimerkiksi kaikki aikaisemmat uravalinnat ovat kaiken aikaa valmistaneet häntä kuvataiteilijan ammattia varten, johon hän on ajautunut luonnostaan ja omalla ajallaan. Intuition kuuntelemisen lisäksi kauneuden tavoittelu on asia, joka ohjaa häntä elämässä.

”Kun puhun kauneudesta, tarkoitan sitä syvällä tavalla”, Manuela selventää. ”Kauneus on yhtä totuuden kanssa ja me kaikki hakeudumme sitä kohti. On erilaisia tapoja ilmaista kauneutta. Ammatillisesti minun juttuni on liikuttaa ihmisiä. Olipa kyse sitten urheilusta, näyttelemisestä tai taiteesta, haluan saada ihmisissä aikaan sisäistä liikettä.”

Manuela Bosco

Maalaamisen lisäksi Manuelan viimeisin projekti on tämän vuoden alussa julkaistu Vegemania-reseptikirja, johon hän on koonnut ruokafilosofiaansa sekä reseptejä viimeisen kymmenen vuoden ajalta. Vegemanian reseptit ovat niin simppeleitä, että niiden raaka-aineiden pitäisi löytyä jokaisesta lähikaupasta.

”Viitisen vuotta sitten siirryin back to basics -vegaaniruokavalioon ja olen sen jälkeen voinut fyysisesti todella hyvin”, Manuela kertoo. ”Huppu-urheiluaikoinani minulla oli kompleksinen suhde omaan kehooni ja ruokailuun. Kun aloin syödä 80:10:10 -periaatteen mukaan, energiatasoni nousi huimasti. Ruokavalio perustuu kasviksien ja hedelmien luontaiseen ravinnetasapainoon, josta 80 prosenttia on hiilihydraatteja ja loput 20 prosenttia rasvoja ja proteiineja.”

Manuela Bosco työhuone

Millainen on ruokafilosofiasi?

Huippu-urheiluaikoina syömiseni oli todella kontrolloitua ja kärsin erilaisista syömishäiriöistä. Minulla meni paljon aikaa sen miettimiseen, mitä saan syödä. Nykyään olen kuitenkin sinut itseni ja kehoni kanssa. Ruokavalioni on helppo ja tuntuu hyvältä. Kutsun vegaanista ruokavaliota runsauden ruokavalioksi.

 

Manuela Bosco - Luomukaapilla - Sugar Helsinki

Syön satokausien mukaan – esimerkiksi sitrushedelmiä joulun aikaan, kesällä taas vesimelonia ja marjoja. Talvella en koskaan osta Suomessa tomaatteja, vaan syön mieluummin vaikkapa tomaattimurskaa. Hedelmien ja kasvisten täytyy aina olla kypsiä.

Isäni oli italialainen ja olen asunut maassa puolet elämästäni. Italialainen ruokakulttuuri ja innostus ruokaan on minulla siis verissä. Ruoka on tunnepitoinen asia ja minulla on lapsuuteni ajoilta muistoja sadoista suurella sukulais- ja ystäväjoukolla nautituista aterioista.

Sugar Helsinki Luomukaapilla Manuela Bosco

Mitä vaatekaapistasi löytyy?

Ostan suurimman osan vaatteistani kierrätettynä esimerkiksi Play it Again Sam -liikkeestä. Suosin kotimaisia eettisesti ja ekologisesti valmistettuja tuotteita. Minulla on paljon suunnittelijaystäviä, joiden vaatteita käytän mielelläni. Suosikkejani ovat esimerkiksi lapsuudenystäväni Riikka Juvan Taikka-merkin ananaksen kuoresta valmistettu vegaanilaukku sekä hyvän ystäväni Sanna Saastamoinen-Barroisin Katajanokalla valmistetut orgaaniset silkkivaatteet. Rakastan myös suomalais-afrikkalaisen Mirna Kat:n Kasai-merkin Kongossa ja Etelä-Afrikassa teetettyjä, mutta skandinaaviseen makuun suunniteltuja vaatteita.

Sugar Helsinki Luomukaapilla Manuela Bosco

Kerro kauneusrutiineistasi.

Olen vähän sellainen vesi ja saippua -tyyppi. Maalarin työssä likaantuu helposti, joten minulle on tärkeintä saada puhdas ja raikas tunne. Saunon aina kun mahdollista. Käyn aamuisin suihkussa jos ehdin ja sen jälkeen levitän kasvoilleni voiteen sekä kasvoveden.

Sugar Helsinki Manuela Bosco Olivia Klein

Käytän ainoastaan Olivia Klein -luonnonkosmetiikkamerkin tuotteita, ne ovat olleet iholleni aivan huikeita. Meikkaan arkisin todella vähän, yleensä laitan vain ohuen kerroksen meikkivoidetta sekä hiukan huulipunaa. Hiusten hoitoon käytän useimmiten Olivia Kleinin shampoota sekä hoitoainetta tai maskia.

Sugar Helsinki Luomukaapilla Manuela Bosco

Mistä inspiroidut?

Olen nopeatempoinen luonteeltani ja innostun tuhat kertaa päivässä. En inspiroidu liiasta kliinisyydestä ja täydellisyydestä, vaan jostain yllättävästä aspektista sekä pienestä rosoisuudesta. Inspiraatio voi tulla mistä vain: luonnosta, kauniista vanhasta rakennuksesta tai ihanasta väriyhdistelmästä lapsen vaatteessa.

Sugar Helsinki Manuela Bosco

Mistä haaveilet?

Kesämökistä järven tai meren rannalla.

  • Kategoriassa Ruoka \\ Vastuullinen elämä

    5 trendiä, jotka ruokabrändin tulisi vuonna 2024 tietää

    Inflaation vaikutuksesta kuluttaja joutuu nyt miettimään ruokakaupassa entistä tarkemmin, mitä ostoskoriin sujahtaa. Myös tiedostavalla kuluttajalla, jota lähtökohtaisesti kiinnostaa miten omat ruokavalinnat vaikuttavat ympäristön hyvinvointiin, vaakakupissa painavat nyt taloudelliset realiteetit. Miten varmistamme, että vastuulliset ruokavalinnat pysyvät edelleen kuluttajien mielessä?

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen saat meiltä uusimmat ja inspiroivat vinkit tiedostavan lifestylen maailmasta.
Noudatamme zero waste-periaatetta myös viestinnässämme.