Kategoriassa Juttusarjat \\ Luomukaapilla

Luomukaapilla: Outi Forstén

Luomukaapilla-sarjassa tutustumme inspiroivien ihmisten tapaan elää ja kuluttaa fiksummin. Outi Forstén on muusamme, mitä tulee etenkin upeiden kattausten, tunnelmien ja kakkujen loihtimiseen. Pääsimme kysymään Outilta vinkkejä pöydän kattamiseen sekä utelemaan Outin keittiön bravuureista, kauneusrituaaleista ja tavoista ylläpitää hyvinvointia.

Hei Outi! Kuka olet ja mitä puuhaat?

Olen Outi, tuotan työkseni monenlaisia tapahtumia, joissa sekä visuaalisuudella että ruoalla on aina jonkinlainen rooli. Opiskelen tällä hetkellä esittävien taiteiden lavastusta TeaKissa, minkä seurauksena työnteko on jäänyt viime aikoina vähemmälle.

Millainen ruoanlaittaja olet?

Utelias, innokas, mutta usein myös aika käytännöllinen.

Mitä keittiönkaapeistasi löytyy aina?

Ruisleipää, oliiviöljyä ja hyvää suolaa.

Mikä on arjen luottoruokasi tai bravuurisi?

Erilaiset piirakat. Rakastan sekä suolaisia, että makeita piiraita. Niitä on helppo tehdä ja täytteeksi kelpaa lähes mikä tahansa.

Kuva: Silja Minkkinen

Lempileivonnaisesi?

Tiramisu. Se tosin ei taida aivan istua leivonnaisen määritelmään, joten sanon lisäksi (tuore!) korvapuusti.

Millaisia vinkkejä antaisit kattausten tekemiseen ja stailaamiseen?

Olen vähän huono antamaan vinkkejä, sillä itse sekä katan että stailaan pitkälti intuitiolla ja tilanteen mukaan. Ehkä paras neuvoni kattaukseen – varaa tarpeeksi aikaa ja näe vaivaa. Tee pöydästä sellainen, jonka äärellä on mukava viettää aikaa. Tunne vieraasi! Itselleni valaistuksella on tärkeä rooli, joten kehotan kiinnittämään siihen huomiota. Lisäksi rakastan tekstiilejä, joten valitsen pöytä- ja lautasliinat huolella.

Stailaukseen en osaa antaa vinkkejä, paitsi varaa tähänkin tarpeeksi aikaa ja vältä haalimasta liikaa vaihtoehtoja. Tässä kohtaa joku toinen voisi olla ihan eri mieltä ja nimenomaan kehottaa ottamaan mukaan hirveästi erilaisia vaihtoehtoja, mutta omaa työtäni liiat vaihtoehdot vain hidastavat ja vaikeuttavat. 

Miten pidät itsestäsi huolta?

Ruokin mielikuvitustani, tapaan ystäviä, nauran mahdollisimman paljon. Kehoni tarvitsee aika paljon liikettä ja vaikken todellakaan miellä itseäni kovin urheilulliseksi, liikun kyllä paljon ja yritän kokoajan löytää siihen erilaisia tapoja. Olen sellainen roikkuja, kiipeilijä ja muutenkin kova vääntelehtimään ja venkoilemaan… Käyn myös paljon kävelyillä. Syön mahdollisimman usein hyvää ruokaa, joka ei tunnu pahalta myöskään omassatunnossa. Olen lähes koko aikuisikäni harrastanut meditaatiota ja se on varmaankin hyvinvointini jonkunlainen kulmakivi, vaikka joskus se hetkeksi unohtuukin. Käyn myös retriiteillä aina kun voin. Opettelen koko ajan olemaan itselleni kiltimpi.

Millaiset kauneudenhoitorituaalit sinulla on?

Hoidan erityisesti käsiäni pieteetillä, koska nautin siitä jostain syystä todella paljon. Käytän paljon aikaa rentoutumiseen silloin, kun se on mahdollista – olen siis pienen lapsen äiti ja sellainen aika on viimeaikoina ollut vähäistä. Tykkään savinaamioista ja rakastan saunomista. Ne ovat ehkä kaikkein pysyvimmät ja tärkeimmät rituaalini.

Mitkä ovat kylppärinkaappisi luottoluonnonkosmetiikkatuotteet?

Tämä ei ole kylppärinkaapissa, mutta teen usein käytetyistä kahviporoista ja oliiviöljystä kuorintaliejua, jolla kuorin käteni sekä joskus koko kehon. Ihosta tulee siten ihan uskomattoman pehmeä. Frantsilan kehäkukka-porkkanaöljy on myös yksi luottotuotteeni. Frantsilan tuotteet ovat muutenkin ihania ja kohtuuhintaisiakin kaiken lisäksi, moneen muuhun verrattuna.

Mistä haaveilet juuri nyt?

Haaveilen varmaan eniten ihan vaan tulevaisuudesta, jossa olisi iloa ja hyvyyttä jäljellä.

  • Kategoriassa Ruoka \\ Vastuullinen elämä

    5 trendiä, jotka ruokabrändin tulisi vuonna 2024 tietää

    Inflaation vaikutuksesta kuluttaja joutuu nyt miettimään ruokakaupassa entistä tarkemmin, mitä ostoskoriin sujahtaa. Myös tiedostavalla kuluttajalla, jota lähtökohtaisesti kiinnostaa miten omat ruokavalinnat vaikuttavat ympäristön hyvinvointiin, vaakakupissa painavat nyt taloudelliset realiteetit. Miten varmistamme, että vastuulliset ruokavalinnat pysyvät edelleen kuluttajien mielessä?

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen saat meiltä uusimmat ja inspiroivat vinkit tiedostavan lifestylen maailmasta.
Noudatamme zero waste-periaatetta myös viestinnässämme.