Kategoriassa Juttusarjat \\ Luomukaapilla

Luomukaapilla: Reeta Huotarinen

Luomukaapilla-sarjassa tutustumme inspiroivien ihmisten tapaan elää ja kuluttaa fiksummin. Tällä kertaa saamme kurkata tyylikkään ja inspiroivan muusikon Reeta Huotarisen kaappeihin.

Hei Reeta! Kertoisitko Sugar Universen lukijoille kuka olet, mitä teet ja mitä sulle kuuluu?

Hei! Olen Reeta Huotarinen, 23-vuotias muusikko/artisti ja Younghearted-bändin laulaja. Laulan ja teen musiikkia bändissä, esiinnyn keikoilla ja omalla ajalla suihkussa, poikaystävälleni ja koiralleni.

Viime aikoina olen ollut inspiroitunut tosi paljon ympärillä käydyistä keskusteluista ja puheenaiheista. Niin globaalit keskustelut, kuin juttutuokiot omien ystävien kanssa on antanut paljon virtaa miettiä omia valintoja ja tekoja arjessa. Erityisesti mielenterveyteen liittyvät aiheet sekä ilmastokeskustelu on ollut kovasti omassa mielessä selkeästi.

Myös käynnissä oleva muutto on inspiroinut pieniin muutoksiin. Etenkin omassa kuluttamisessa.. Huhheijaa kuinka paljon tavaraa yhdellä ihmisellä voi olla. Niimpä yksi inspiroivimpia juttuja tässä kuussa on vaatekaapin siivous, turhasta luopuminen ja vaatekaapin ”rakentaminen” uudelleen. Ihana prokkis!

Mihin kiinnität huomiota vaateostoksilla?

Kiinnitän erityisesti huomiota miten vaate istuu ja mistä materiaalista se on tehty. Nykyään tarkkailen myös sitä, missä vaate on tehty. Erityisen tärkeää on, että vaatteet sopivat ja tuntuvat hyvältä päällä. En halua antaa yhtään tilaa ajatuksille kuten “ehkä sitten kun olen pienemmän kokoinen”.

Suosin paljon luonnonmateriaaleja, erityisesti villaa ja puuvillaa, sekä silkkiä jos siihen on mahdollisuus. Oma lempparijuttu on oversize-vaatteet. Lisäksi kiinnitän huomiota myös leikkauksiin ja pieniin yksityiskohtiin.

Mistä teet parhaat secondhand löydöt?

UFF:ilta olen tehnyt paljon super ihania löytöjä ja lisäksi ulkomailla secondhand-paikkojen kiertely on pakollinen ohjelma, koska sieltä löytyy usein kaikkea ihanaa. Kannattaa antaa mahdollisuus paikoille joista ei uskoisi mitään löytyvän!

Vinkkinä myös suutarit ja ompelimot! Lempparikengät voi korjauttaa suutarilla ja vieläpä todella halvalla. Samoin vaatteissa; melkein mitä vaan muutoksia pystyy tekemään liian isoiksi tai pieniksi jääneille vaatteille tai kokonaan uusille löydöille (itselläni esimerkiksi aina housunlahkeet liian pitkät).

Millaiset kauneudenhoitorituaalit sinulla on?

Mulla on aika herkästi reagoiva iho ja olen tapellut comedo aknen kanssa aika ajoin siitä asti kun olin 16-vuotias. Rakastan kauneudenhoitotuotteita ja purnukoita ja musta on ihanaa kokeilla uusia tuotteita. Se on ehdottomasti oma hemmottelukeinoni kun ostan itselleni esimerkiksi uuden maskin kokeiluun. Tosin olen tosi varovainen uusien tuotteiden kanssa.

Aamuin illoin perus rutiinini ovat samanlaiset. Kerran viikossa pyrin kuitenkin pitämään erityisemmän self care -päivän. Silloin hoidan vartaloani päästä varpaisiin; hiusmaski, vartalonkuorinta ja perusteellinen rasvaus, kasvomaski sekä kasvojen hierontaa ja kaikkea muuta mitä ikinä silloin keksiikään ja tuntuu hyvältä. Välillä varaan ajan ihan oikealle hierojalle tai kasvohoitoon!

Mitkä ovat lemppari luonnonkosmetiikkatuotteesi?

Ihan ykköslempparini on Esse Toner plus -kasvovesi. Luottotuote vuoden ympäri, jota ilman kasvoni ei pärjää. Vartalolle käytän Weledan Body Butteria ja vartaloöljyä, ne kosteuttavat takuuvarmasti kuivan ihon.

Kasvonaamioissa lemppareita on monia mutta uutena suosikkina Bybi Beautyn Gold Acid joka on ihan super hyvä, AHA-happojen kirkastavuuden lisäksi plussana ulkonäkö. Luottonaamio on myös Patykan kosteuttava kasvonaamio, sitä käytän useamman kerran viikossa koska kasvoni on tosi pintakuivat ja ihoni juo tämän koko maskin itseensä. Ihan täydellinen varsinkin talvella käytettäväksi.

Miten pidät huolta itsestäsi?

Muistan antaa itselleni myös lepoaikaa silloin kun tuntuu, että ei ole energiaa. Etenkin henkisellä tasolla mulle on tosi tärkeää pitää siitä puolesta huolta jos tuntuu, että on ylikuormittunut. Vaikka oon sosiaalinen tyyppi ja pidän seurassa olemisesta, niin yritän muistaa myös pitää huolta siitä, että vietän mulle tarpeellista yksinoloaikaa. Pidän itsestäni huolta myös pienien tekojen kautta; hyvä ruoka ja vartalosta huolehtiminen on ykkösjuttuja. Jooga ja lenkkeily on myös tapoja tyhjentää mieltä ja saada yhteys omaan kroppaan jos tuntuu, että on irrallaan läsnäolosta. Välillä hektinen aikataulu tai maailmanmeno aiheuttaa stressiä, silloin on tärkeää päästä yhteyksiin itsensä kanssa.

Miten rentoudut pitkän päivän jälkeen?

Rakastan kuumia suihkuja, se on ehdottomasti yksi tapa. Puhtaat lakanat ja kynttilät tulee hyvänä kakkosena. Pitkän päivän jälkeen on ihanaa vaan rojahtaa sänkyyn puhtaana ja katsoa joku hyvä leffa tai dokkari aivot narikassa.

Miten olet sisustanut kotisi? Mistä olet tehnyt kodin parhaat secondhand-löydöt?

Kotona rakastan uuden ja vanhan yhdistämistä sekä värejä. On ihanaa, ettei kaikki ole ihan täydellisesti vaikka tavarat ovatkin oikeilla paikoillaan. Kukat on pakollinen juttu kotona, ympäri vuoden.

Parhaat löydöt teen tori.fistä!! Vinkkinä hakuvahti ja ei kun metsästämään. Käytettynä voi löytää vaikka mitä mielettömiä aarteita.

Mistä haaveilet juuri nyt?

Meidän bändin kolmannesta levystä ja ensi kesän keikoista.

Onko vastuullisen elämäntyylin tai hyvinvoinnin saralla jotain, josta olet erityisen innostunut?

Lukemisesta ja itseoppimisesta. Olen huono organisoimaan aikaa, mutta yritän löytää sitä lukemiselle enemmän, se on ihana tapa myös rentoutua ja tietokirjallisuutta lukemalla voi oppia vaikka mitä. Haaveissa olisi myös aloittaa ranskan kielen opinnot.

* Osa postauksen linkeistä affiliate-linkkejä.

  • Kategoriassa Ruoka \\ Vastuullinen elämä

    5 trendiä, jotka ruokabrändin tulisi vuonna 2024 tietää

    Inflaation vaikutuksesta kuluttaja joutuu nyt miettimään ruokakaupassa entistä tarkemmin, mitä ostoskoriin sujahtaa. Myös tiedostavalla kuluttajalla, jota lähtökohtaisesti kiinnostaa miten omat ruokavalinnat vaikuttavat ympäristön hyvinvointiin, vaakakupissa painavat nyt taloudelliset realiteetit. Miten varmistamme, että vastuulliset ruokavalinnat pysyvät edelleen kuluttajien mielessä?

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen saat meiltä uusimmat ja inspiroivat vinkit tiedostavan lifestylen maailmasta.
Noudatamme zero waste-periaatetta myös viestinnässämme.