Kategoriassa Juttusarjat \\ Luomukaapilla

Luomukaapilla: Taika Mannila

Taika Mannila, kuvittaja ja DJ, etsii kirppareilta David Bowie -vaatteita ja tietää parhaat niksit hungover facen parantamiseen.

Taika Mannila kertoo ”Minun piti yläasteella pitää esitelmä unelma-ammatistani ja sanoin silloin, että haluan olla mångsysslare”. Olen aina ollut kateellinen niille, jotka tietävät tarkkaan, mitä haluavat ja pystyvät keskittymään täysillä siihen. Itse inspiroidun ja voin hyvin, kun saan tehdä monia erilaisia asioita.”

Taika Mannilan kotona näyttää juuri siltä, kuin kuvittelitkin. Keittiön pöydällä on iso lasiastia täynnä vaaleanpunaisia tikkareita ja neonpinkkejä post-it -lappuja, joille on hahmoteltu Taikan Instagramista tuttuja kuvituksia, jotka saavat inspiraationsa samaistuttavista arkipäivän havainnoista. Maustehyllyllä on purkillinen glitteriä ja kirjahyllystä löytyy Andy Warholin ja Lena Dunhamin teoksia sekä yksisarvis-tarotkortteja. Taikan makuuhuoneesta kantautuu vieno spray-maalin tuoksu; hän on juuri maalannut julisteen, josta on tietenkin jo postattu kuva Instagramiin.

”Missä vaiheessa sitä oppisi, ettei kaikesta tarvitse aina saada heti reaktiota?”, Taika pohtii tarkistaessaan kuvan saamia tykkäyksiä puhelimestaan.

Sugar Helsinki Luomukaapilla Taika Mannila

Taikan yläasteaikojen toive vaikuttaa toteutuneen, sillä tällä hetkellä moniosaaja paitsi toimii suosittuna freelancer-kuvittajana ja tekee DJ-hommia ystävänsä Lina Schifferin kanssa perustamassaan D.R.E.A.M. DJ’s -duossa, myös kirjoittaa omaa blogia ja pitää A Lady Never Tells -nimistä podcastia. Taika unelmoi siitä, että uskaltaisi joskus alkaa kutsua itseään taiteilijaksi – ihan vielä itseluottamusta siihen ei ole ollut tarpeeksi. Kun uudet tuttavuudet kysyvät Taikalta, mitä tämä tekee, hän on ottanut tavaksi vastata, että hän on supergirl.

”Yksi parhaista pomoistani ja mentoreistani Maria Veitola on sanonut, että koeta miettiä, missä tilanteissa kuihdut ja missä kukoistat”, Taika kertoo. ”Yritän pitää sen neuvon aina mielessä.”

Sugar Helsinki Luomukaapilla Taika Mannila

Miten pukeudut?

Tyylimuusani ovat vaihdelleet tosi paljon. Chloe Sevigny on aina ollut johtotähteni, mutta minulla on myös muita sääntöjä, kuten “When in doubt, David Bowie”. Minua kiehtoo 70-luvun show-garderobi. On myös hauskaa käyttää ihonvärisiä vaatteita, sillä silloin syntyy eräänlainen alastomuuden illuusio, josta ihmiset menevät usein vähän hämilleen. Unelmavaatekaapissani voisi olla pelkästään nuden värisiä, hyvin leikattuja vaatteita. Toisaalta rakastan myös tyttömäisiä mekkoja. Jos haluan käyttäytyä extrahuonosti niin laitan jotain tosi nättiä päälle – siinä on sellainen pieni huijaus. Perusunivormuni on kuitenkin mustat farkut ja nahkarotsi, sillä niihin pukeutuneena voi olla kuka vain ja mennä minne vain.

Magic Mannila haastattelu

Tulen kodista, jossa shoppailu koettiin vähän turhaksi. Äitini olisi halunnut, että olisin enemmän ommellut itse ja tuunaillut vaatteitani, niin kuin hänkin nuorena. Hinguin hirveästi merkkivaatteita ja kaikkea, mitä muillakin oli, mutta piti aina vähän soveltaa. Kirppiksiltä olen löytänyt ihania juttuja ja varmaan puolet lempivaatteistani on vintage-aarteita ympäri maailmaa.

DJ-hommien kautta vaatekaappiini on tullut myös esiintymisvaatteita. Kaikki kalleimmat vaatteni olenkin saanut keikkojen kautta. Minun pitäisi vielä opetella säästämään johonkin tiettyyn, kalliimpaan vaatteeseen, jonka oikeasti haluan. Kiireessä saatan ostella vaatteita, joita kadun myöhemmin.Taika Mannila Magic Mannila haastattelu

Mistä löytyvät parhaat kirpputorit?

Olin vähän aikaa sitten Tallinnassa, missä kaverini vei minut kirpputori Humanaan. Löysin sieltä upean maxi-käärmemekon. Ystäväni, jotka opiskelevat vaatesuunnittelua Taikissa, käyvät Humanassa usein. Nuorempana reilasin ja reissasin paljon Pariisissa ja Marais’n alueella oli ihania vintage-kauppoja. Sieltä olen löytänyt esimerkiksi pitsimekkoja, joita käytän edelleen. Tällä hetkellä asun ihan Hietaniemen kirpputorin vieressä, joten kesällä minulla on lyhyt matka sinne.

Sugar Helsinki Luomukaapilla Taika Mannila

Kerro kauneusrutiineistasi.

Ihoni on tosi herkkä, joten pysyvä kauneusrutiini on minulle tärkeä. Aina kun skippaan jotain, se kostautuu heti. Ihoni on kuiva, joten minun pitää juoda paljon vettä ja kosteuttaa sitä myös ulkoisesti runsaasti. Työskentelen keikoilla usein öisin ja epäsäännöllisinä aikoina, ja se väsyttää ihoa. Käytän kosteutukseen kookosrasvaa ja pari vuotta sitten syksyllä löysin avokadoöljyn. Olin saanut allergisen reaktion viiksiliimasta enkä pystynyt hetkeen käyttämään juuri mitään kosmetiikkaa. Puhdistin avokadoöljyllä ihoni, sillä se on hellävarainen silmien lähelläkin ja toimii kaikkeen. Weledan Manteli-kasvovoide ja Villiruusu-yövoide ovat tosi hyviä, olen käyttänyt niitä jo kymmenen vuotta. Uusin löytöni on arganöljy, joka on ihana iholle.  Olen jo pitkään yrittäny löytää iholleni oikeanlaisen pesuaineen. Nyt olen testannut Flow Kosmetiikan geelimäistä putsaria, joka on ollut tosi hellä ja hyvä.

Taika Mannila haastattelu

Paras hungover face cure?

Paljon kosteutta ja valokynää! Kasvovesi ja erilaiset naamiot kosteuttavat tehokkaasti. Kimallemeikeillä voi viedä huomion pois tummista silmänalusista.

Sugar Helsinki Luomukaapilla Taika Mannila

Mitä keittiöstäsi löytyy?

Uusi kämppikseni opiskelee luomujuttuja ja seura tekee kaltaisekseen, joten olen alkanut syömään kotona paremmin. Varsinkin kun tekee töitä epäsäännöllisesti ja yöaikaan, pitää olla tarkka siitä, että syö hyvin eikä keho muutu kompostiksi. Minulla on sellainen tietty smoothie, jolla parannan itseäni – siihen tulee mustikoita, banaania, kookosöljyä, vettä, hunajaa, suolaa, cashewpähkinöitä, avokadoa, pinaattia ja jotain vegaanista proteiinia. Vegaaniset jätskihenkiset smoothiet kylmistä hedelmistä ja marjoista tekevät freesin olon.

Sugar Helsinki Luomukaapilla Taika Mannila

Ihoni vuoksi yritän juoda säännöllisesti vettä ja syödä runsaasti avokadoja sekä muita hyviä rasvoja. Minusta tuntuu, että ruokavaliostani puuttui pitkään rasvaa, ja ihoni oireilee siitä heti. Terveellisten rasvojen sekä raudan lisääminen ruokavaliooni myös paransi hiusten kuntoa ja vähensi väsymystä. 

Kun piirrän tai maalaan, syön paljon omenoita. Aivoni tarvitsevat paljon sokeria ja esimerkiksi kun tein viime kesänä Flow’hun isoa maalaushommaa, söin varmaan joka viidestoista minuutti omenan. Vatsa oli vähän kipeä, mutta aivot toimivat hyvin.

Sugar Helsinki Luomukaapilla Taika Mannila

  • Kategoriassa Ruoka \\ Vastuullinen elämä

    5 trendiä, jotka ruokabrändin tulisi vuonna 2024 tietää

    Inflaation vaikutuksesta kuluttaja joutuu nyt miettimään ruokakaupassa entistä tarkemmin, mitä ostoskoriin sujahtaa. Myös tiedostavalla kuluttajalla, jota lähtökohtaisesti kiinnostaa miten omat ruokavalinnat vaikuttavat ympäristön hyvinvointiin, vaakakupissa painavat nyt taloudelliset realiteetit. Miten varmistamme, että vastuulliset ruokavalinnat pysyvät edelleen kuluttajien mielessä?

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen saat meiltä uusimmat ja inspiroivat vinkit tiedostavan lifestylen maailmasta.
Noudatamme zero waste-periaatetta myös viestinnässämme.