Kategoriassa Parasta juuri nyt

Ihmeellinen manuka-hunaja

Onko manuka-hunajalla, luonnon omalla antibiootilla, vakiopaikka keittiönkaapissasi?

Kannattaisi olla, sillä:

– Manuka-hunajalla on antibakteerisia ja tulehdusta estäviä ominaisuuksia – täydellinen kurkkukivun ja vilustumisoireiden hoitoon
– Sisäisesti nautittuna manuka-hunajan on todettu auttavan erilaisissa vatsa- ja suolisto-ongelmissa
– Ulkoisesti käytettynä manuka-hunajasta saattaa saada avun erilaisiin iho-ongelmiin, kuten akneen, atopiaan, kutinaan, halkeilevaan ihoon, psoriasikseen ja allergiaoireisiin – testaa ärtyneelle päänahalle ja ihonhoitoon kasvonaamion tavoin
– Auttaa haavojen paranemisessa
– Lääkinnällisten vaikutusten lisäksi manuka-hunajaa voi käyttää vastustuskyvyn ylläpitämiseksi 

Nauti manuka-hunajaa lusikallinen suoraan suuhun, sillä kuumentaminen (ja kuuma teevesi) vievät sen tehoja. Manuka-hunajan nimi tulee tea tree -lajiin kuuluvasta Manuka-pensaasta, jonka valkoisten kukkien nektaria mehiläiset keräävät. Tea tree -lajiin kuuluvilla kasveilla on antiseptisia ominaisuuksia.

Sugarilaiset ovat saaneet manukasta apua niin karheaan kurkkuun kuin vilustumisoireisiinkin sekä ärtyneen ihon hoitoon. Jos pelkän hunajan sively kasvoille tuntuu liian tavalliselta, haastamme sinut testaamaan Katja Kokon Aidosti kaunis -kirjasta löytyvää Heleyttävää tuhkimonaamiota, joka sisältää manuka-hunajan lisäksi muita ihoa helliviä raaka-aineita.

Hunajaista viikkoa! 

Lähteet:
Katja Kokko – Aidosti kaunis s. 240, Katja Kokko, Pur-kauppa, Ruohonjuuri, Kauneus & Terveys

  • Kategoriassa Juttusarjat \\ Tyypit joita ihailemme

    Tyypit, joita ihailemme: Natalia Kallio

    Natalia Kallio on ihmisoikeusaktivisti, kirjailija ja runoilija, jonka tärkeää työtä ihailemme Sugarilla. Hän toimii myös kouluttajana kansainvälisissä ihmisoikeusorganisaatioissa ja nuorisojärjestöissä. Natalian esikoisromaani kuvaa sukupolvien yli jatkuvaa huono-osaisuuden ketjua ja kipeitä ihmissuhteita.

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen saat meiltä uusimmat ja inspiroivat vinkit tiedostavan lifestylen maailmasta.
Noudatamme zero waste-periaatetta myös viestinnässämme.