Kategoriassa Parasta juuri nyt

Ihmeellinen manuka-hunaja

Onko manuka-hunajalla, luonnon omalla antibiootilla, vakiopaikka keittiönkaapissasi?

Kannattaisi olla, sillä:

– Manuka-hunajalla on antibakteerisia ja tulehdusta estäviä ominaisuuksia – täydellinen kurkkukivun ja vilustumisoireiden hoitoon
– Sisäisesti nautittuna manuka-hunajan on todettu auttavan erilaisissa vatsa- ja suolisto-ongelmissa
– Ulkoisesti käytettynä manuka-hunajasta saattaa saada avun erilaisiin iho-ongelmiin, kuten akneen, atopiaan, kutinaan, halkeilevaan ihoon, psoriasikseen ja allergiaoireisiin – testaa ärtyneelle päänahalle ja ihonhoitoon kasvonaamion tavoin
– Auttaa haavojen paranemisessa
– Lääkinnällisten vaikutusten lisäksi manuka-hunajaa voi käyttää vastustuskyvyn ylläpitämiseksi 

Nauti manuka-hunajaa lusikallinen suoraan suuhun, sillä kuumentaminen (ja kuuma teevesi) vievät sen tehoja. Manuka-hunajan nimi tulee tea tree -lajiin kuuluvasta Manuka-pensaasta, jonka valkoisten kukkien nektaria mehiläiset keräävät. Tea tree -lajiin kuuluvilla kasveilla on antiseptisia ominaisuuksia.

Sugarilaiset ovat saaneet manukasta apua niin karheaan kurkkuun kuin vilustumisoireisiinkin sekä ärtyneen ihon hoitoon. Jos pelkän hunajan sively kasvoille tuntuu liian tavalliselta, haastamme sinut testaamaan Katja Kokon Aidosti kaunis -kirjasta löytyvää Heleyttävää tuhkimonaamiota, joka sisältää manuka-hunajan lisäksi muita ihoa helliviä raaka-aineita.

Hunajaista viikkoa! 

Lähteet:
Katja Kokko – Aidosti kaunis s. 240, Katja Kokko, Pur-kauppa, Ruohonjuuri, Kauneus & Terveys

  • Kategoriassa Ruoka \\ Vastuullinen elämä

    5 trendiä, jotka ruokabrändin tulisi vuonna 2024 tietää

    Inflaation vaikutuksesta kuluttaja joutuu nyt miettimään ruokakaupassa entistä tarkemmin, mitä ostoskoriin sujahtaa. Myös tiedostavalla kuluttajalla, jota lähtökohtaisesti kiinnostaa miten omat ruokavalinnat vaikuttavat ympäristön hyvinvointiin, vaakakupissa painavat nyt taloudelliset realiteetit. Miten varmistamme, että vastuulliset ruokavalinnat pysyvät edelleen kuluttajien mielessä?

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen saat meiltä uusimmat ja inspiroivat vinkit tiedostavan lifestylen maailmasta.
Noudatamme zero waste-periaatetta myös viestinnässämme.