Kategoriassa Ruoka

Matcha Made in Heaven

Vihreäksi kullaksikin kutsuttu matcha-teejauhe on viime vuosien ehdoton it-terveystuote. Keksimme ainakin 10 hyvää syytä juoda matchaa.

1. Matcha on teelaatujen supersankari: Yksi kuppi matchaa vastaa ravintoarvoltaan kymmentä kuppia tavallista vihreää teetä. Tämä johtuu siitä, että tavallisen vihreän teen valmistuksessa käytetään ainoastaan teepuun lehtiä, kun taas matchaan on jauhettu koko teekasvi, joka nautitaan juoman mukana kokonaisuudessaan.

2. Matcha on antioksidanttipommi: Kupillinen matchaa sisältää yli sata kertaa niin paljon antioksidantteja kuin tavallinen vihreä tee, ja se päihittää antioksidanttipitoisuudessaan jopa gojimarjan, suklaan, granaattiomenan ja mustikan. Antioksidantit auttavat kehoa taistelemaan infektioita ja vapaita radikaaleja vastaan.

3. Vihreää voimaa: Teen lehtien lehtivihreä auttaa elimistöä puhdistumaan haitallisista kemikaaleista ja raskasmetalleista. Täydellinen kesä-detox!

4. Matcha on nyt kaikkialla: Jos kaipaat vaihtelua aamukahville, tilaa lempikahvilasi tiskiltä matchalatte. Henkäyksenkeveä matchalatte löytyy jo lähes jokaisen kahvilan valikoimasta. Makunautintosi maksimoituu, kun pyydät baristaa valmistamaan latten pehmeään kauramaitoon.

5. Terveellinen vaihtoehto kahville: Juoma sekä virkistää että rentouttaa yhtä aikaa. Kuulostaako kummalliselta? Kaksoisteho selittyy sillä, että matcha sisältää paitsi kofeiinia, myös rauhoittavaa l-teaniini-aminohappoa. Ei ihme, että zen-buddhalaiset munkit juovat sitä ennen meditaatiota.

matcha tea vaikutukset

6. Rauhoittava rutiini: Tee matcha-juoman valmistamisesta ja nauttimisesta oma pieni teeseremoniasi, joka katkaisee arjen kiireen.

7. Nuoruuden lähde: Japanilaisen Okinawan saaren asukkaat kuuluvat maailman pitkäikäisimpiin. Saarelaisten elinvoiman yhdeksi salaisuudeksi on arvailtu säännöllistä matchan juomista.

8. Keveämpi olo: Matcha kiihdyttää elimistön aineenvaihduntaa ja lisää kalorien kulutusta myös levossa. Se myös tasapainottaa verensokeria ja on näin ollen luonnollinen apu painonpudotuksessa.

9. Maku: Kuten suklaa, punaviini ja voimakkaat juustot, myös matcha-teen maku vaatii usein hiukan totuttelua. Muutaman kupillisen jälkeen saatat kuitenkin huomata koukuttuneesi sen omintakeiseen umamin makuun.

10. Matcha sopii seikkailunhaluiselle: Onko matchalatte sinulle jo peruskauraa? Ei huolta! Matchan mahdollisuudet ovat rajattomat. Kokeile ripotella teejauhetta granolan päälle tai heitä hyppysellinen vihersmoothiesi sekaan. Hard core -matchafani maustaa matchalla myös popcornit ja jäätelön. Tai miltä kuulostaisi vegaaninen matcha-burgeri?

  • Kategoriassa Ruoka \\ Vastuullinen elämä

    5 trendiä, jotka ruokabrändin tulisi vuonna 2024 tietää

    Inflaation vaikutuksesta kuluttaja joutuu nyt miettimään ruokakaupassa entistä tarkemmin, mitä ostoskoriin sujahtaa. Myös tiedostavalla kuluttajalla, jota lähtökohtaisesti kiinnostaa miten omat ruokavalinnat vaikuttavat ympäristön hyvinvointiin, vaakakupissa painavat nyt taloudelliset realiteetit. Miten varmistamme, että vastuulliset ruokavalinnat pysyvät edelleen kuluttajien mielessä?

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen saat meiltä uusimmat ja inspiroivat vinkit tiedostavan lifestylen maailmasta.
Noudatamme zero waste-periaatetta myös viestinnässämme.