Matilda Mannstrom
Kategoriassa Edelläkävijät \\ Juttusarjat \\ Muoti \\ Sugar Helsinki \\ Vastuullinen elämä

Matilda loves Sugar Helsinki

Matilda Mannström, 23-vuotias koruseppä, suunnitteli Sugarille oman korumalliston. Hänelle luottokorut ovat kuin tatuointeja.

Matilda Mannström kertoo: “Niin kauan kuin muistan, olen toivonut jokaisena merkkipäivänäni lahjaksi korua. Syntymäpäivälahjoista ja matkamuistoista maailmalta onkin vuosien varrella muodostunut pieni kokoelma, jonka jokaisen korun alkuperän pystyn kertomaan tarkkaan. Minulle korut ovat enemmän kuin pelkkiä esineitä. Saman ajatuksen haluaisin välittyvän myös Sugarille suunnittelemastani korumallistosta.

Toivoisin, että ne tuovat ihmisille iloa. Korut kertovat kantajastaan paljon. Sugarille suunnittelemani korut viestivät niitä piirteitä, jotka liitän Sugar-naiseen; hän on leikkisä ja tyttömäinen, mutta samalla elegantti ja vahva.

Matilda Mannstrom Sugar HelsinkiVaikka korut ovat aina olleet tärkeä osa elämääni, oivalsin vasta muutama vuosi sitten, että intohimostani voisi syntyä minulle myös ammatti. Lomaillessani Hong Kongissa, missä isäni siihen aikaan asui, osallistuin piirustusiltaan ja tutustuin siellä sattumalta koruseppä Natalie Melvilleen. Seuraavana päivänä Natalie vei minut tutustumaan studioonsa ja nähtyäni siellä konkreettisesti, miten korut syntyvät, tiesin tarkkaan, mitä haluaisin itsekin alkaa tekemään.

Hong Kong on kaupunki, jossa kaikki on mahdollista. Ihmiset uskovat vahvasti omaan tekemiseensä. Luovilla aloilla on mahtava alakulttuuri, joka on kaiken aikaa kasvussa. Nykyään käyn Hong Kongissa vähintään kerran vuodessa, jos vain budjetti ja aikataulut antavat periksi.

Palattuani Suomeen aloitin korualan opinnot jo heti samana vuonna ja lanseerasin viime vuonna oman Mannström Jewellery -merkkini, joka syntyi hiukan yllättäen. Käytän materiaaleina ainoastaan hopeaa ja kultaa niiden kestävyyden vuoksi. Toinen jalometallien ainutlaatuinen ominaisuus on se, että ne voi aina sulattaa ja käyttää uudelleen. Kaikki mallistoni materiaali on kierrätettyä.

Matilda Mannstrom Sugar Helsinki

Kullan ja hopean työstäminen on haastavaa ja usein hyvin fyysistä työtä. Esimerkiksi Sugarille suunnittelemieni korujen muoto sahataan hopealevystä ja orgaaniset kaaret syntyvät käyttämällä vasaraa. Pintojen käsittely on erittäin tärkeä vaihe, sillä mahdollisimman kiiltävän lopputuloksen saamiseksi ne on hiottava huolellisesti. Koruosat yhdistetään kuuman liekin avulla. Sormet joutuvat koetukselle kitkan aiheuttaman kuumuuden takia – tässä hommassa ei voi pelätä sormien likaantumista. 

Kaikille koruista kiinnostuneille muuten tiedoksi hauska detalji: Suomessa kultasepillä on henkilökohtaiset leimat, joita kukaan muu ei käytä ja jotka löytyvät kaikista heidän tekemistään koruista. Eli jos näet jossain korussa painettuna kirjainyhdistelmän MM, tiedät, että se on minun tekemäni!”

  • Kategoriassa Ruoka \\ Vastuullinen elämä

    5 trendiä, jotka ruokabrändin tulisi vuonna 2024 tietää

    Inflaation vaikutuksesta kuluttaja joutuu nyt miettimään ruokakaupassa entistä tarkemmin, mitä ostoskoriin sujahtaa. Myös tiedostavalla kuluttajalla, jota lähtökohtaisesti kiinnostaa miten omat ruokavalinnat vaikuttavat ympäristön hyvinvointiin, vaakakupissa painavat nyt taloudelliset realiteetit. Miten varmistamme, että vastuulliset ruokavalinnat pysyvät edelleen kuluttajien mielessä?

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen saat meiltä uusimmat ja inspiroivat vinkit tiedostavan lifestylen maailmasta.
Noudatamme zero waste-periaatetta myös viestinnässämme.