Kategoriassa Muoti \\ Vastuullinen elämä

Mistä ostaa eettisesti valmistettuja vaatteita osa 2: suomalaiset vaatemerkit- ja verkkokaupat

Sarjamme jatkuu!

Kestävämpää muotia saa enemmän kuin koskaan aikaisemmin; yhä useammat brändit kiinnittävät huomiota tuotantotapoihinsa ja materiaaleihinsa. Mutta mistä eettisiä vaatteita kannattaa ostaa tyylistä tinkimättä?

Eettisempiä toimintatapoja painotetaan kotimaisella muotikentällä aivan uudella tavalla.  Moni brändi pitää tietoisesti tuotantonsa Euroopassa ja hiilijalanjälkensä mahdollisimman pienenä.

Tässä Sugarin kotimaisia suosikkeja tällä kertaa, olkaa hyvät!

Month of Sundays 

Month of Sundays tunnetaan yksinkertaisesta ja ajattomasta suunnittelustaan. Merkin rennot ja laadukkaat mallistot valmistetaan Euroopassa – pääosin Virossa ja Unkarissa. Suunnitteluprosessissa huomioidaan mahdollisimman pieni vaikutus luontoon, ja Month of Sundaysin klassiset leikkaukset kestävät käyttöä pitkään.

Sugar loves: Kauniit neulemekot.
Hintataso: €€-€€€

month_of_sundays vastuullinen muoti

Samuji 

Samuji on monille tuttu brändi. Pitkän suunnittelu-uran tehneen Samu-Jussi Kosken perustama muotitalo onkin yksi Suomen tunnetuimmista muotimerkeistä. Kaikki eivät välttämättä tiedä kuitenkaan, että 10 % merkin käyttämistä kankaista on ekosertifioituja ja että vaatteet valmistetaan eettisistä syistä Suomessa, Virossa, Liettuassa, Italiassa ja Portugalissa.

Sugar loves: Takit + Samu-Jussi Kosken Sartsa ja Timppa -menneisyys <3
Hintataso: €€€

Vastuullinen elämä Samuji

Halla x Halla 

Halla x Halla on ollut vasta alle vuoden pystyssä, mutta on jo nyt saanut ansaitusti paljon huomiota. Brändin suunnittelijaduo Salla ja Hanna ovat aktiivisia liikkujia, jotka halusivat valmistaa urheilua kestäviä ja kauniita uikkareita ekologisesti. Kaikki Halla x Hallan uima-asut ovatkin valmistettu kierrätyslycrasta: materiaali on peräisin meristä poimituista muovipulloista ja kalaverkoista! Jokaisessa uikkarimallissa on oikealla ja nurjalla puolella oma printtinsä, joten saat tavallaan kahdet uikkarit yhden hinnalla. Hyvillä mielin aaltoihin siis!

Sugar loves: Värikkäät kokouikkarit
Hintataso: €-€€

screen-shot-2016-09-21-at-11-36-34

Psst! Entäs sitten ihan perusvaatteet? Näistä löydät vaatekaapin pilareita eettisempinä vaihtoehtoina. Linkit kauppojen nimissä!

Alusvaatteet ja sukkikset:
Nudge, €-€€
Cilla’s, €

Klassiset t-paidat ja topit:
Pure Waste, €

Neuleet:
Sofinah, €€–€€€

Miehet:
Frenn, €€–€€€

Seuraavassa osassa kurkistamme asusteiden maailmaan, stay tuned.

 

  • Kategoriassa Juttusarjat \\ Luomukaapilla

    Luomukaapilla: Jenna Kiuru

    Luomukaapilla-sarjassa tutustumme inspiroivien ihmisten tapaan elää ja kuluttaa fiksummin. Jenna Kiuru on luovan alan moniosaaja, jonka esteettistä silmää, kädenjälkeä ja elämästä nauttimista ihastelemme. Lukaise alta mm. Jennan parhaat vinkit itsestään huolehtimiseen sekä hyvien second hand -löytöjen tekoon!

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen saat meiltä uusimmat ja inspiroivat vinkit tiedostavan lifestylen maailmasta.
Noudatamme zero waste-periaatetta myös viestinnässämme.