Kategoriassa Edelläkävijät

MYClips – Kotimainen ja eettinen vaihtoehto peruukille

MYClips on helppo ja innovatiivinen vaihtoehto, kun omat hiukset eivät ole itsestäänselvyys.

Syyskuu on Alopecia Awareness -kuukausi, ja sen kunniaksi haluamme nostaa esille kotimaisen MYClipsin, joka on kehitetty eettiseksi ja helpoksi vaihtoehdoksi peruukille tai täydentämään elämää peruukin kanssa. Alopecia on autoimmuunisairaus, joka aiheuttaa hiustenlähtöä. Tauti ilmenee vajaalla 2 %:lla väestöstä, ja se on yleisintä nuorilla ja nuorilla aikuisilla.

MYClips-hiukset ovat helppo, uniikki ja vaivaton vaihtoehto, kun omat hiukset eivät ole itsestäänselvyys. MYClipsit voi teettää omista tai lahjoitetuista hiuksista ja niitä voi sävyttää ja vaalentaa kuten omia hiuksiakin. MYClipsit yhdistettynä omaan päähineeseen on helppo tapa laittautua ja unohtaa hiuksettomuus silloin, kun haluaa keskittyä nauttimaan elämästä.

Mistä idea MYClipsin perustamiseen sai alkunsa?

MYClipsien takana on Minna Haantaus-Pekarila, jolla on oma kampaamo Hiusstudio Muoto. Minnalla on vuosikymmenien kokemus hiusten parissa työskentelystä, ja uuden käyttöidean kehittely tutusta materiaalista on ollut avartava sukellus syvemmälle oman alan saloihin. 

MYClipsin tarina alkoi jo viisi vuotta sitten. Silloin aloin pohtimaan hiusten käytön eri mahdollisuuksia ja potentiaalia, ja miten hiusten hyötykäyttäminen voisi auttaa muita. MYClips tekniikassa käytetään vanhaa käsityötaitoa, tressaustekniikkaa eli käsinpunottua hiusnauhaa. Kehittelin tressauslaitteen yhdessä isäpuoleni Sepon kanssa. Monien demokokeilujen jälkeen Tressi-tressauslaitteen materiaaliksi valikoitui alumiini, ja vuosien varrella tekniikka on hiottu ensiluokkaiseksi.

Minna

Myös Minnan kampaamo on saanut uuden asiakaskunnan, kun Minna on alkanut tarjoamaan palveluita myös hiuksettomille ihmisille. Palaute on ollut ylitsevuotavaa, ja on selvää että myös hiuksettomien kampaamopalveluille on tarvetta.

Mistä MYClips-hiuksia voi ostaa?

Minna: Hämeenlinnassa Hiusstudio Muodosta. Kaikki hiusklipsit ovat tehty alusta loppuun käsityönä Suomessa. Aluspäähineet on suunniteltu paikallisessa yrityksessä Suomen Liivineulomossa, ja aluspäähinettä on kehitetty yhdessä modistiopiskelijan kanssa vielä entisestään paremmin istuvaksi ja teolliseen ompeluun sopivaksi.

Minna suosittelee kaikille sovitusta, mutta jos asiakas ei pääse käymään paikan päällä niin posti kuljettaa MYClipsejä eripuolelle Suomea. MYClipsit ovat myös hyväksytty kuuden eri sairaanhoitopiirin palveluntuottajaksi ja uskomme, että kun tietoisuus lisääntyy, yhä useampi sairaanhoitopiiri ottaa palvelun käyttöön.

Miten MYClips eroaa perinteisistä peruukeista?

Minna: MYClipsit ovat täysin muunneltavissa asiakkaan toiveisiin. Luovuudella ei ole rajoja, kun mietitään värejä ja malleja MYClips-hiuksiin. Vuosien varrella ollaan kehitelty, testattu, värjätty ja muotoiltu lukemattomia MYClips-hiuksia ja paras osuus on ollut kohtaamiset asiakkaiden kanssa. MYClipsit sopivat kaikille ikään katsomatta ja erityisesti, jos tykkää käyttää päähineitä ja pantoja. MYClipsejä on käytetty harrastuksissa, vapaa-ajalla, juhlissa, golf-kentällä, baletti-näytöksissä, salibandyssa ja jopa suppailemassa.

Eniten ilahduttaa asiakkaiden lähettämät kuvaviestit, joissa he kertovat, kuinka ovat kehitelleet erilaisia kampauksia tai rohkaistuneet pitkästä aikaa harrastuksiinsa MYClipsien turvin. Kyyneliltäkään en ole säästynyt, kun olen saanut palautetta siitä, miten onnelliseksi ja vapautuneeksi asiakkaani ovat itsensä kokeneet.

Mielessäni pyörii myös uusi käyttöidea MYClipseille. MYClipsit voisivat sopia myös esimerkiksi heille, jotka haluavat leikata pitkän tukkansa mutta pitää sen silti vaihtoehtona ”pidennysten” tyylisesti.

Mitkä ovat MYClipsin tärkeimmät arvot?

Minna: MYClips-hiukset ovat kotimainen ja eettinen vaihtoehto peruukille. Meille tärkeimpiä arvoja ovat kiertotalouden edistäminen ja eettisyys. Lahjoitetut hiukset tulevat 100% hyötykäyttöön, sillä teemme yhteistyötä Hiukka Hyvä -ympäristöprojektin kanssa. Viimeisetkin karstatut hukkahiukset voidaan sitä kautta hyödyntää öljynimetysmattoihin.

Mistä saatte hiukset MYClipseihin?

Minna: MYClipsejä tehdään eniten omista hiuksista sytostaattihoitojen aikaista tilannetta helpottamaan. Jos asiakas on jo menettänyt hiuksensa, MYClipsit valmistetaan vapaaehtoisten lahjoittajien hiuksista. Alopeetikoille MYClipsit tehdään myös hiuslahjoituksista tai läheisen lahjoittamista hiuksista. Lahjoitetut hiukset saavat uuden elämän ja antavat saajalleen mahdollisuuden unohtaa hiuksettomuus sairauden keskellä. Onneksemme lahjoituksia on tullut suuri määrä, ja tällä hetkellä varastotilanne onkin täysi hiuslahjoitusten osalta!

Jos MYClipsin viesti pitäisi kiteyttää yhteen lauseeseen, mikä se olisi?

Vapaapäivä hiuksettomuudesta!

Mikä on ollut haastavinta MYClipsin pyörittämisessä tähän mennessä?

Haastavinta on ollut ihmisten tavoittaminen. Sairaanhoitopiirien toimintamallien opettelemisessa on ollut myös iso työ, ja erilaisten yhteistyömuotojen kehittäminen on vienyt paljon aikaa. Haluaisin tehdä vielä enemmän yhteistyötä eri yhdistysten kanssa ja tuoda MYClips-vaihtoehdon tarjolle mahdollisimman monelle hiuksettomalle ihmiselle, jotka etsivät mukavampaa vaihtoehtoa peruukille, Minna kertoo.

Tiesitkö tämän Alopeciasta? Alopecia on autoimmuunisairaus, joka aiheuttaa hiustenlähtöä. Tauti ilmenee vajaalla 2%:lla väestöstä, ja se on yleisintä nuorilla ja nuorilla aikuisilla. Kenelle tahansa voi kehittyä hiustenlähtö, mutta se alkaa usein lapsuudessa. Hiustenlähtö voi vaikuttaa hiuksiin päänahassa, kulmakarvoissa tai missä tahansa kehossa. Hiuksia voi lähteä pieninä tai suurina laikkuina. Alopecia on lääketieteellisesti vaaraton sairaus. Silti hiustenlähdöllä on usein elämänlaatua heikentävä vaikutus. Se aiheuttaa monille stressiä ja huolta. Alopeciaan on useita eri hoitomuotoja, mutta niiden vasteaika on pitkä (2−4 kuukautta), hoidot vaativat sitoutumista ja aikaa, eivätkä ne aina tuota toivottua tulosta. Siksi Alopeciaa sairastavalle peruukki tai hiuslisäke on päivittäisessä arjessa selviytymistä helpottava apuväline.

Moni alopeciaan sairastunut kokee olevansa yksin diagnoosinsa kanssa, Alopecia Awareness -kuukauden tarkoituksena on oppia lisää hiustenlähtöstä ja tukea sen kanssa kärsiviä ihmisiä. Alopeciayhdistykset tarjoavat vertaistukea, tietoa ja toimintaa alopeciaa sairastavien arjen tueksi.

Mallit: Katja ja Veera

Lähteet: Allergia.fi, Terveyttä.net, Terveyskirjasto.fi

  • Kategoriassa Ruoka \\ Vastuullinen elämä

    5 trendiä, jotka ruokabrändin tulisi vuonna 2024 tietää

    Inflaation vaikutuksesta kuluttaja joutuu nyt miettimään ruokakaupassa entistä tarkemmin, mitä ostoskoriin sujahtaa. Myös tiedostavalla kuluttajalla, jota lähtökohtaisesti kiinnostaa miten omat ruokavalinnat vaikuttavat ympäristön hyvinvointiin, vaakakupissa painavat nyt taloudelliset realiteetit. Miten varmistamme, että vastuulliset ruokavalinnat pysyvät edelleen kuluttajien mielessä?

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen saat meiltä uusimmat ja inspiroivat vinkit tiedostavan lifestylen maailmasta.
Noudatamme zero waste-periaatetta myös viestinnässämme.