Kategoriassa Kauneus ja hyvinvointi \\ Vastuullinen elämä

DIY meikkisiveltimien puhdistusaine

Siveltimet ovat meikkipussin pahimpia bakteeripesäkkeitä, sillä niihin kerääntyy jatkuvasti epäpuhtauksia iholta ja kosmetiikkatuotteista. Meikkisiveltimet suositellaan pestäväksi ainakin kerran viikossa, mutta emme varmasti ole ainoita, jotka tuntevat piston sydämessään. Onneksi siveltimien puhdistaminen ei ole niin vaivalloista, kuin miltä se kuulostaa. Nappaa tästä Sugarin ohje luonnolliseen DIY-puhdistusaineeseen ja vinkit siveltimien puhdistamiseen. 

Meikkisiveltimien puhdistusaine

Tarvitset:

Kasviöljypohjaista, luonnollista castile-saippuaa (esim. Dr. Bronner’s)

Oliiviöljyä

Valkoviinietikkaa

Eteeristä öljyä (suosittelemme teepuuöljyä, mutta myös eukalyptus- tai laventeliöljy käy)

Pieni kulho, purkki tai pullo

Ohje: Sekoita astiassa 2 rkl castile-saippuaa ja 1 rkl oliiviöljyä. Castile-saippuaa myydään sekä palana että nestemäisessä muodossa, joten pääset helpommalla, kun käytät jo valmiiksi nestemäistä saippuaa. Halutessasi voit kuitenkin myös tehdä itse palasaippuasta ja vedestä liuoksen ja käyttää sitä.

Lisää liukseen n. 10 tippaa eteeristä öljyä sekä yksi teelusikallinen valkoviinietikkaa. Molemmilla on luontaisia antibakteerisia ominaisuuksia.

Meikkisiveltimen puhdistus:

Kaada pieni määrä valitsemaasi puhdistusainetta kulhoon.

Kasta meikkisiveltimen pää puhdistusaineeseen.

Pyörittele meikkisiveltimen päätä kevyesti kämmenkuopassasi, kunnes kaikki lika on irronnut. Voit tarvittaessa huuhdella siveltimen välillä ja lisätä puhdistusainetta.

Huuhtele sivellin huolellisesti juoksevan veden alla.

Laita sivellin kuivumaan lappeelleen esimerkiksi puhtaan liian päälle tai ylösalaisin riippumaan, jos sinulla on tarvittavia klipsejä. Älä koskaan jätä sivellintä pystyyn kuivumaan, koska harjaksista valuva vesi saattaa haurastuttaa tyven liimapintaa.

Vinkki: Tee puhdistusainetta kerralla suurempi määrä valmiiksi ja säilö se pulloon kylpyhuoneen kaappiisi. Meikkisiveltimien puhdistuksesta tulee helpommin säännöllinen rutiini, kun sinun ei tarvitse joka kerta erikseen valmistaa uutta puhdistusainetta.

  • Kategoriassa Ruoka \\ Vastuullinen elämä

    5 trendiä, jotka ruokabrändin tulisi vuonna 2024 tietää

    Inflaation vaikutuksesta kuluttaja joutuu nyt miettimään ruokakaupassa entistä tarkemmin, mitä ostoskoriin sujahtaa. Myös tiedostavalla kuluttajalla, jota lähtökohtaisesti kiinnostaa miten omat ruokavalinnat vaikuttavat ympäristön hyvinvointiin, vaakakupissa painavat nyt taloudelliset realiteetit. Miten varmistamme, että vastuulliset ruokavalinnat pysyvät edelleen kuluttajien mielessä?

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen saat meiltä uusimmat ja inspiroivat vinkit tiedostavan lifestylen maailmasta.
Noudatamme zero waste-periaatetta myös viestinnässämme.