Kategoriassa Parasta juuri nyt

Nukkumisnurkka: Sara Karlsson

Samujin brändiäänestä vastaava Sara Karlsson viettää kesät Italiassa ja nukkuu parhaiten viidakon keskellä.

Sara päätyi Samujille töihin puolivahingossa, kun brändin alkuaikoina perustaja Samu-Jussi Koski pyysi saada hänen ottamiaan kuvia käyttöönsä. Sittemmin Sara on ollut mukana tekemässä Samujin sosiaalisen median strategiaa ja sisältöjä sekä luomassa monia niitä käytäntöjä, jotka nykyään mielletään olennaiseksi osaksi brändiä.

”Samuji on luova yhteisö”, Sara kuvailee. ”Samu työskentelee todella intuitiivisesti ja jos hän tykästyy jonkun tyypin työskentelyyn, hän saattaa helposti pyytää tätä tekemään brändille jotain.”

Sugar Helsinki haastattelu Sara Karlsson

Samujille työskentelemisen lisäksi Sara kirjoittaa Minutes-nimistä lifestyle-sivustoa, jolle päivittyy joka toinen viikko juttuja muun muassa matkustamisesta ja taiteesta. Vapaa työrytmi mahdollistaa sen, että koko perhe viettää kesät toisessa kodissa Italiassa. Tämän kesän Sara on omistanut uudelle kirjaprojektille, josta hän ei kuitenkaan vielä voi paljastaa sen enempää. Jäämme innolla odottamaan. . .

”Elämänrytmimme on selkeästi erilainen Italiassa”, Sara kertoo. ”Netti ei ole yhtä nopea kuin Suomessa ja on kuuma, joten kuin itsestään elämästä tippuu paljon ylimääräistä pois, kuten sosiaalisessa mediassa ja netissä roikkumista. Tulee oltua paljon enemmän ulkona. Koko perhe on siellä rennompi.”

Sugar Helsinki Nukkumisnurkka Sara Karlsson

Miten aamusi alkavat?

Herään ilman herätyskelloa seitsemään mennessä lukuun ottamatta vuoden pimeimpiä kuukausia, jolloin nukun mielelläni ainakin tunnin pidempään. Ensimmäisenä aamulla suukotan miestäni, harjaan hampaat ja juon vettä. Lähdemme useimpina aamuina lähes suoraan vuoteesta koiran kanssa ulos ja syömme sen jälkeen aamiaisen yhdessä.

Vietän kesät Italiassa, missä luonto ja päivien kuumuus antavat päiville rungon. Herään varhain, käyn uimassa, nautin pienen nopean aamiaisen ja vetäydyn sen jälkeen puiden varjoon tekemään töitä.Sara Karlsson Minutes.fi

Miten juot aamukahvisi?

Laitan yleensä aamiaista yhdessä mieheni kanssa. Katamme aamiaisen keittiön pöydän ääreen, Italiassa ulos. Minä olen vastuussa maitokahvista. Valmistan ja nautin sen joka aamu keskittyen.

Kahvi on samalla tavalla jännittävää ja kiinnostavaa kuin vaikkapa suklaa tai viini. En opiskele mitään näistä pänttäysmielessä mutta olen kiinnostunut mauista, kokemuksesta.

Olen kantanut kahvipapuja kotiin maailman joka kolkasta ja jauhan ne aina itse. Parhaat pavut olen ostanut pienestä kahvila-paahtimosta Hong Kongista. Niistä tehty maitokahvi maistui suklaalta ja mansikalta.

Sara Karlsson Minutes.fi

Mitä syöt aamiaiseksi?

Riippuu päivästä ja siitä, missä olen. Esimerkiksi Ranskassa leipää ja voita. Suurkaupungeissa avokadoleipiä, tuorepuuroja, smoothie bowleja tai mikä ikinä onkaan ajankohtainen ja innostava aamiaisjuttu. Kotona Helsingissä esimerkiksi turkkilaista jogurttia ja itse tehtyä granolaa marjojen kanssa. Sunnuntaisin munakokkelia ja tuoreita hedelmiä ja marjoja. Kun sitrukset ovat sesongissa vuoden alussa, puristan lähes joka aamu mehun sisilialaisista veriappelsiineista.

Jos syöt aamiaista ulkona, mikä on paras paikka?

Boulettes Larder San Franciscossa. Jokainen raaka-aine on valittu huolella, ja jokainen annos makuineen, väreineen ja tekstuureineen on valmistettu huolellisesti ja rakkaudella.

Sara Karlsson haastattelu

Kärsitkö koskaan nukahtamisvaikeuksista?

Matkustan välillä paljon ja aikaero sekoittaa unirytmiäni. Otin joskus akupunktioterapeuttini kehotuksesta melatoniinia aikaerosta johtuviin nukahtamisvaikeuksiin ja tätä nykyä aina, jos huomaan nukkuma-ajan koittaessa olevani vielä täysin virkeä tai ylikierroksilla.

Melatoniini nukuttaa, stressihormoniksi kutsuttu kortisoli herättää ja pitää virkeänä. Molemmat hormonit ovat tarpeellisia ja keho tuottaa niitä luonnollisesti, mutta kun kortisolia on jatkuvasti liikaa, ravitseva uni kärsii. On vaikea rauhoittua. Tekee mieli makeaa, koska hiilihydraatit leikkaavat kortisolitasoa.

Sara Karlsson Samuji

Liitin nuorempana nukahtamisvaikeudet murheisiin ja huoliin, ja ajattelin, että ne eivät koske minua. Saatoin kukkua hereillä töiden parissa aamun tunneille saakka, mutta ajattelin, ettei se ole mikään ongelma, koska teen jotain mielekästä.

Pitkällä aikajänteellä yöunien skippaamisessa ei kuitenkaan ole mitään järkeä, ja työskentelykin on aidosti tehokkainta, kun uskaltaa pitää kunnon taukoja.

Olen huomannut, että nukun levottomimmin silloin, kun olen oikein innostunut jostain. Siksi illalla rauhoittuminen ja tietokoneen sulkeminen on niin tärkeää. Puhelimeni on lähes aina äänettömällä, mutta illalla en katso sitä lainkaan, ellen odota puhelua.

Jos tunnen oloni yli-innostuneeksi, olen tavallistakin tarkempi siitä, etten tule tuijottaneeksi kirkasta tietokoneen tai puhelimen näyttöä illalla. Jo pelkästään kirkas valo viestii aivoille, että on päivä, ja pitää siksi hereillä.

Nukkumisnurkka Sara Karlsson

Sugar Helsinki Nukkumisnurkka Sara Karlsson

Millainen on unelmiesi nukkumapaikka?

Puhtaissa lakanoissa, raikkaassa ilmassa, siellä missä perheeni on. Missä ikinä olenkin, tuuletan ahkerasti, etenkin makuuhuonetta.

Vauvat nukkuvat hyvin ulkona. Niin aikuisetkin, uskon. Talviomalla Vietnamissa nukuimme viidakon keskellä kevytrakenteisissa, puusta ja oksista rakennetuissa mökeissä. Ilma oli niin ihana raikasta ja puhdasta, etten muista milloin olisin viimeksi hengittänyt niin syvään, saati nukkunut yhtä sikeästi.

Sara Karlsson koti

Ihminen aistii ympäristönsä kontrastien kautta. Lämmin tuntuu lämpimämmältä, kun tulee ulkoa kylmästä, ja niin edelleen. Yltäkylläisyys ja rakentamisen laatu, johon me Suomessa olemme tottuneet on aivan erityistä, kun mittakaavana on koko maailma. Mutta kaikkeen tottuu ja turtuu, jos ei altista itseään vaihtelulle.

Helppo tapa saada oma koti ja vuode tuntumaan luksushotellilta on viettää välillä aikaa lähempänä luontoa, alkeellisemmissa oloissa.

  • Kategoriassa Ruoka \\ Vastuullinen elämä

    5 trendiä, jotka ruokabrändin tulisi vuonna 2024 tietää

    Inflaation vaikutuksesta kuluttaja joutuu nyt miettimään ruokakaupassa entistä tarkemmin, mitä ostoskoriin sujahtaa. Myös tiedostavalla kuluttajalla, jota lähtökohtaisesti kiinnostaa miten omat ruokavalinnat vaikuttavat ympäristön hyvinvointiin, vaakakupissa painavat nyt taloudelliset realiteetit. Miten varmistamme, että vastuulliset ruokavalinnat pysyvät edelleen kuluttajien mielessä?

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen saat meiltä uusimmat ja inspiroivat vinkit tiedostavan lifestylen maailmasta.
Noudatamme zero waste-periaatetta myös viestinnässämme.