Kategoriassa Parasta juuri nyt

Päihitä kevätväsymys

Inspiroivat bloggaajat Jenni Rotonen, Janita Autio, Arttu Mustonen ja Stella Harasek paljastivat salaiset aseensa kevätväsymystä vastaan. Lue vinkit tästä!

Jenni Rotonen, Pupulandia-blogi:

”Ota kaikki irti lisääntyvästä valosta! Jos pystyt nukkumaan ilman pimennysverhoja, jätä verhot yöksi auki ja annan aamun sarastuksen herättää. Vielä kevät ei juuri näy luonnossa, mutta ulkoilu tekee silti aina hyvää. Etenkin aurinkoisina päivinä tuntee jo lohdullisesti kevään tulon, kun aurinko lämmittää iholla. Myös liikunnalla on energisoiva vaikutus. Tee jotain tavallisesta salilla puurtamisesta poikkeavaa: mene vaikka kaverin kanssa kokeilemaan yhdessä jotakin ihan uutta lajia ajatus yhdessä tekemisestä edellä.

Lisäksi iloisen väriset asusteet piristävät kummasti mieltä. Tuo iloa ja aurinkoa päiviisi vaikkapa värikkäällä huivilla tai laukulla. Kannattaa olla itselleen armollinen. Kaamoksen ja pimeiden talvikuukausien aikaan on sallittuakin ottaa vähän rennommin. Kyllä sitä jaksaa sitten keväämmällä ja kesällä taas touhuta ahkerammin.

Janita Autio, valokuvaaja: 

”Minulle kevätväsymys on vieraampi juttu. Tuntuu, että tähän vuodenaikaan herään eloon, kun taas syksyllä ja talvella olen ihan maassa.

Yleisesti ottaen vinkkini väsymyksen torjuntaan on kuitenkin se, että muistaisi pitää tarpeeksi vapaata ja nähdä paljon ihmisiä, koska siitä tulee aina hyvä mieli. Vaikka olisi kuinka masentunut mieli aamulla eikä jaksaisi oikein edes herätä, niin jos ponnistelee itsensä ystävän luo, sen jälkeen tulee hyvä fiilis. Jos ei jaksa lähteä tapaamaan ketään niin soittokin auttaa. Tärkeintä on se, ettei jää yksin väsymyksensä kanssa!

Vaikka inspiraatio olisi hukassa, on hyvä raivata omille jutuille tarpeeksi aikaa. Kun on väsähtänyt fiilis, kannattaa tehdä myös niitä sen sijaan, että vain suorittaisi työhommia.”

Sugar Helsinki Parasta juuri nyt

Arttu Mustonen, Mustarttu-blogi:

”Toisaalta sitä on täynnä energiaa kun päivät pitenevät ja mennään koko ajan kesää kohden, mutta samalla huomaan hyvienkin yöunien jälkeen joskus olevani väsynyt. Koko päivän haukotuttaa ja tuntuu, ettei oikein saa otetta mistään.

Yritän selättää kevätväsymystä tasaisella unirytmillä ja vitamiineilla. Syön c-vitamiinia poretabletteina sekä Wild Nutritionin d-vitamiinia. Käyn viikottain kuntosalilla treenaamassa ja hyvällä temmolla rennosti juostu lenkki piristää mukavasti!”

Stella Harasek, Notes on a Life -blogi:

”Kevätväsymys iskee ironista kyllä heti kun päivä pitenee. Herääminen aamuisin on aivan hirveä homma, vaikka olisi mennyt kuinka aikaisin nukkumaan. Keskittyminen ei tahdo kantaa työpäivän läpi ja silmät alkavat lurpsua heti, jos pysähtyy hetkeksi huilimaan.

Kun keho huutaa lepoa, koitan nukkua pidempiä yöunia. Liikun säännöllisesti, kehoani kuunnellen – väsyneenä kevyt liikunta tuntuu paremmalta kuin korkean sykkeen treenit. Valo auttaa: käyn koiran kanssa pitkillä kävelyillä rannassa, kun on kaunis sää.

Juon heti herättyäni ison lasillisen sitruunavettä, se herättää kehon ja pään. Tankkaan joka päivä vitamiineja ja hivenaineita, erityisesti D-vitamiinia ja suorituskykyä parantavaa ruusunjuuriuutetta, jolla on energisoiva ja virkistävä vaikutus. Luin jostain, että ruusunjuuri on vanha maaginen voimakasvi ja mietin, että mikäs minä olen väittämään vastaan.”

  • Kategoriassa Ruoka \\ Vastuullinen elämä

    5 trendiä, jotka ruokabrändin tulisi vuonna 2024 tietää

    Inflaation vaikutuksesta kuluttaja joutuu nyt miettimään ruokakaupassa entistä tarkemmin, mitä ostoskoriin sujahtaa. Myös tiedostavalla kuluttajalla, jota lähtökohtaisesti kiinnostaa miten omat ruokavalinnat vaikuttavat ympäristön hyvinvointiin, vaakakupissa painavat nyt taloudelliset realiteetit. Miten varmistamme, että vastuulliset ruokavalinnat pysyvät edelleen kuluttajien mielessä?

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen saat meiltä uusimmat ja inspiroivat vinkit tiedostavan lifestylen maailmasta.
Noudatamme zero waste-periaatetta myös viestinnässämme.