Harjun kukka kukkaryijy
Kategoriassa Parasta juuri nyt \\ Sugar suosittelee

Parhaat aineettomat joululahjavinkit

Aineettomat joululahjat ovat suosikkejamme. Nappaa vinkkimme talteen niin joulun kuin muidenkin merkkipäivien iloksi. 

Ida:

Olen antanut viime vuosina lahjaksi yhteistä tekemistä niin synttäri- kuin joululahjoiksikin. Olen vienyt läheisiäni illalliselle, leffaan, astrologille, joogatunnille tai hienommalle aamupalalle keskellä arkiviikkoa. Kutsunut luokseni brunssille tai vienyt saunomaan ja tarjonnut saunajuomat. Yhdessä tekeminen toimii aina, kunhan vain oikeasti muistaa pitää kiinni lupauksestaan (mielessäni kummittelee edelleen yksi lahjaksi annettu saunareissu, joka ei ole toteutunut yrityksistä huolimatta vieläkään, vaikka lahjasta on jo kaksi vuotta, noloa). Jos siis antaa lahjaksi jotain aineetonta, on tosi tärkeää itse muistaa pitää kiinni sen toteutumisesta, lahjan saaja ei sitä kuitenkaan kehtaa kysellä.

Aloin miettiä tätä myös sitä kautta, että mistä ilahtuisin itse. Ilahtuisin mulle tehdystä soittolistasta, siitä, että joku haluaisi pestä mun ikkunat ja siitä, että pääsisin lahjanantajan kanssa jollekin kurssille, jossa opitaan yhdessä jotain uutta. Nyt kiinnostaa esim. kalligrafia, kukkaryijyt ja Ikebana joista ollaan puhuttu toimistolla sekä erilaiset keramiikkakurssit – voisiko joku sun läheinen innostua samanlaisista jutuista? Pala ikimetsää joululahjana olisi myös ihana lahja, jota ainakin itse arvostaisin kovasti.

Saana:

Jonkin uuden taidon oppiminen esimerkiksi kansalaisopiston käsityö- tai ruoanlaittokurssilla olisi mukava yllätys. Nyt kiinnostaa pitsinnypläys (mindfullness-harjoitus, yes please!) tai japanilaisen keittiön opit. Olisi hauska mennä testaamaan jotain tanssikurssia myös kaverin kanssa.

Teini-ikäisille sukulaislapsille olen hankkinut lippukaupan lahjakortteja, minkä voi käyttää kiinnostavan keikan, urheilumatsin tai vaikka teatterin lippuun. Tänä vuonna voisin hankkia lahjakortin äänikirjapalveluun ja koota korttiin listan kirjasuosituksia.

Mia:

Yllätysmatkat! Siskoni on paras aineettomien lahjojen antaja. Olen saanut häneltä jo kaksi kertaa yllätysmatkan, eli vasta reissupäivänä on pikku hiljaa paljastunut, minne olemme menossa. Ennen matkaa hän lähettää minulle listan pakattavista asioista ja yritän jo silloin kuumeisesti arvailla, minne hän on minua viemässä. Pitääkö ottaa passi? Minkälaisia vaatteita hänen mielestään tarvitsen?

Kun täytin 30, menimme ratsastusretkelle Viroon (hän pyysi minua aamulla ovelasti Rautatientorille, eikä satamaan, joten luulin viimeiseen asti, että olemme menossa ihan jonnekin muualle). Syksyllä hän vei minut ruskaretkelle Hotelli Punkaharjuun. Siskostani inspiroituneena olen itsekin antanut hänelle yllätysmatkoja ja tänä kesänä yövyimme tähtien alla Vallisaaressa puuhun viritetyssä Tentsile-teltassa. Matkojen ei siis tarvitse olla mitään superkalliita viikon luksuslomia Rivieralla, vaan kannattaa tutustua kotimaan tarjontaan. Matka mihin tahansa (vaikka naapurikuntaan) on hauska elämys, ja on niin luksusta, kun joku muu on suunnitellut ohjelman, eikä itse tarvitse huolehtia mistään.

Aino:

Olen joskus saanut Museokortin lahjana ja se oli erittäin tervetullut. Sinä vuonna innostuin käymään museoissa useammin kuin koskaan aikaisemmin. Nykyään ostan sen itse aina uudelleen, mutta voisin kuvitella ostavani Museokortin lahjaksi taidetta rakastavalle ystävälleni.

Idan tapaan olen jo vuosia antanut läheisilleni lahjana yhteisiä kokemuksia, ainakin lasinpuhalluskurssin, ravintolaillallisia, tantrakurssin (tämä annettiin pariskunnalle), Spa-elämyksen ja brunsseja. Yhteinen aika on mielestäni melkein ihaninta mitä voi toiselle antaa <3

Anna:

Aineettomat lahjat ovat ihania, koska niitä pystyy antamaan koska tahansa, missä tahansa ja ilman kustannuksiakin. Runojen antaminen ja saaminen on ihanaa. Runo on ihanan vapaa muoto ilmaista tunteita – voi heittäytyä tosi lapsenomaiseksi. Eikä runoilua kannata ottaa liian vakavasti, silloin tekstiin saa tallennettua oikeat fiilikset.

Myös minä olen pohtinut kurssien antamista lahjaksi, mutta ihan yhtä hyvin voit opettaa läheisellesi jonkun taidon, jonka itse osaat ja toinen tahtoisi oppia. Vaatehuoltokurssi olisi best! Voisiko joku opettaa mulle kirjailua tai tuftausta?

  • Kategoriassa Ruoka \\ Vastuullinen elämä

    5 trendiä, jotka ruokabrändin tulisi vuonna 2024 tietää

    Inflaation vaikutuksesta kuluttaja joutuu nyt miettimään ruokakaupassa entistä tarkemmin, mitä ostoskoriin sujahtaa. Myös tiedostavalla kuluttajalla, jota lähtökohtaisesti kiinnostaa miten omat ruokavalinnat vaikuttavat ympäristön hyvinvointiin, vaakakupissa painavat nyt taloudelliset realiteetit. Miten varmistamme, että vastuulliset ruokavalinnat pysyvät edelleen kuluttajien mielessä?

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen saat meiltä uusimmat ja inspiroivat vinkit tiedostavan lifestylen maailmasta.
Noudatamme zero waste-periaatetta myös viestinnässämme.