Kategoriassa Parasta juuri nyt

Parhaat kesäbiisit

Nappaa tästä täydellinen soittolista syreenipuiden alle!

Veronica Maggio – Trädgården en fredag

Maggion neljännen albumin hittikipaleiden varjoon ehkä hiukan jäänyt biisi, jonka tunnelma heittää suoraan auringon paahteiseen puutarhaan. Tätä biisiä kuunnellessa tulee väkisinkin hyvälle mielelle. Ja vaikka ruotsinkielisten sanoitusten mukana laulaminen saattaa toisinaan olla haastavaa, niin aina voi yrittää.

-Milena

Selena Gomez – Bad Liar

Okei, kai sen voi tässä vaiheessa myöntää jo ihan avoimesti: tykkään ihan oikeasti joistain Selena Gomezin biiseistä. Selenan uutuusbiisi Bad Liar eroaa selvästi hänen aiemmasta tuotannostaan; se on eleetön, astetta rosoisempi ja samplaa Talking Headsin ikonisen Psycho Killer -biisin bassoa. Sopii kuunneltavaksi jääkylmä mojito kädessä.

-Oona

Burning Peacocks – Ondulation

Minulla on pitkään ollut soft spot ranskalaiselle elektropopille, ja erityisesti kesäisin tykkään kuunnella kepeää musiikkia. Burning Peacocksin Ondulation vie ajatukset välimeren rannalle, jossa lempeä tuuli puhaltaa auringon paahtamaa ihoa.
Burning Peacocksin laulajan Alma Jodorowskyn saatat tunnistaa Adèlen elämää -leffasta!

Hyvänä kakkosena kesäbiisikisassa on Letta Mbulun klassikko Nomalizo, joka oli varmasti viime vuoden kesän soitetuin kappaleeni.

-Sylvia

Glass Animals – Youth

Kesällä tekee mieli kuunnella kaikkia niitä vanhoja biisejä, jotka muistuttavat edellisistä kesistä. Yksi sellaisista on Glass Animalsin Youth. Tätä kuunnellessa tulee mieleen kesäillat, joina ilma on kuin linnunmaitoa ja yöllä kotiin pyöräillessä ei tule kylmä. Sellaiset hetket, kun on älyttömän onnellinen, mutta myös aavistuksen haikea olo.

-Ida

Husky Rescue – Summertime Cowboy

Joka kesä huomaan palaavani Husky Rescuen ensimmäisten albumien pariin. Country Falls sekä  Ghost Is Not Real -albumit soi repeatilla varmasti tänäkin kesänä. Reeta-Leena Vestmanin unenomainen ääni sopii rauhallisiin kesäiltoihin. Tunnelma Summertime Cowboy -biisissä on haikea ja hieman melankolinen, mutta siinä on silti toivoa.

Marianne

 

Roy Orbison – You Got it

Olen surkea löytämään tilanteeseen tai teemaan sopivia biisejä. Kesä on erityisen haastava, sillä olen melankolisen musiikin suurkuluttaja. Roy Orbisonin biisi on muisto kaukaa 80- ja 90-luvun taitteesta. You Got it on soinut autoradiossa, kun olemme isän kanssa ajelleet pitkin kuumasta ilmasta väreileviä teitä. Siinä etupenkillä oli pikkulikan aika mahtavaa nyökytellä musiikin tahtiin ja katsellä ohi vilistäviä maisemia. ”Anything you want – you got it…”

-Saana

  • Kategoriassa Ruoka \\ Vastuullinen elämä

    5 trendiä, jotka ruokabrändin tulisi vuonna 2024 tietää

    Inflaation vaikutuksesta kuluttaja joutuu nyt miettimään ruokakaupassa entistä tarkemmin, mitä ostoskoriin sujahtaa. Myös tiedostavalla kuluttajalla, jota lähtökohtaisesti kiinnostaa miten omat ruokavalinnat vaikuttavat ympäristön hyvinvointiin, vaakakupissa painavat nyt taloudelliset realiteetit. Miten varmistamme, että vastuulliset ruokavalinnat pysyvät edelleen kuluttajien mielessä?

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen saat meiltä uusimmat ja inspiroivat vinkit tiedostavan lifestylen maailmasta.
Noudatamme zero waste-periaatetta myös viestinnässämme.